Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΟΥΣ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΗΡΕΣ!




Δημοσιεύτηκε στο AEK-LIVE.GR σαν σήμερα 5 Ιουλίου 2015




Η ιστορία είναι γνωστή: Ένας ομιλητής στεκόταν μπρος σε ένα πλήθος από αλκοολικούς και ήταν αποφασισμένος να τους αποδείξει, μια για πάντα, ότι το αλκοόλ ήταν ένα κακό που δεν μπορούσε με τίποτε να συγκριθεί. Πάνω στο τραπέζι είχε δύο όμοια επιφανειακά δοχεία από διάφανο υγρό. Ανήγγειλε ότι το ένα περιείχε καθαρό νερό και το άλλο ήταν γεμάτο με οινόπνευμα. Έβαλε μέσα στο ένα δοχείο κάποιο σκουλήκι που όλοι το ‘βλεπαν να κουνιέται και να στρέφεται από τη μία πλευρά του δοχείου στην άλλη. Ύστερα πήρε το ίδιο σκουλήκι και το έριξε μέσα στο δοχείο με το οινόπνευμα. Το σκουλήκι ψόφησε αμέσως εκεί μπροστά στα μάτια όλων. «Ορίστε», φώναξε ο ομιλητής. «Τι συμπέρασμα βγάζουμε απ’ αυτό;» Μια φωνή από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε καθαρά να λέει: «Εγώ κατάλαβα πως αν πίνω αλκοόλ, δε θα πιάσω ποτέ σκουλήκια μέσα μου.»






Κάπως έτσι, αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις μια εντελώς διαφορετική οπτική απέναντι στην ΑΕΚ, το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, από αυτή που έχουν επιβάλει τα επιτελεία των ΠΑΕ στους «αλκοολικούς» οπαδούς – πελάτες τους, στο τέλος της ανάλυσης σου θα ακούσεις μια φωνή να σου λέει καθαρά: «Ναι… αλλά αν δεν ήταν αυτοί, τώρα θα ήμασταν στη Γ’ Εθνική μαζί με τα σκουλήκια»!






Κι όμως, ακριβώς αυτή η λειτουργία των αθλητικών εταιρειών έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στον υποβιβασμό την ΑΕΚ στα δυο δημοφιλέστερα αθλήματα. Κι όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ ψάχνουν να βρουν τρόπο για να δικαιολογήσουν μέσα τους τέτοιες καταστάσεις. Τίποτα όμως που είναι λάθος δεν είναι δικαιολογημένο. Κι όμως, όταν τα βάζεις αυτά τα θέματα για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων, κάπου στο βάθος ακούγεται μια φωνή που σου λέει: «εντάξει μωρέ να μην τα ισοπεδώνουμε όλα»… Ισοπέδωση όμως, είναι να λες: «χρωστάει η εταιρεία υποβιβάζω την ομάδα να καθαρίσει η εταιρεία». Αυτό το τελευταίο κρατήστε το, δεν είναι καθόλου άσχετο με τις θεωρίες χρέους των αφεντικών και χρεοκοπίας του λαού για να πληρωθεί το χρέος των αφεντικών, που ζούμε τα τελευταία χρόνια.






Και φτάνουμε λοιπόν στις ελληνικές κυβερνήσεις. Και προσπαθείς να εξηγήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων πρωτοπαλίκαρων του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος της αγοράς είναι αυτές που μας έφτασαν σαν λαό στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα… και πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα πράγματα θα χειροτερεύουν για εμάς όποιο όνομα κι αν έχει η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται πόσα θα χάσεις, όποιος κι αν είναι ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός οικονομικών, από κάπου θα πεταχτεί κάποιος και θα σου πει μέσα από το πλήθος «Ναι αλλά αυτός τουλάχιστον διαπραγματεύτηκε» Λες κι έχει σημασία αν αυτός που θα κατεβάσει τη λαιμητόμο το κάνει στυγνά και κυνικά, ή το κάνει μετά από διαπραγματεύσεις με τον εντολέα του. Άσε που ελέγχεται για την ειλικρίνεια του αυτός που στέλνει νέες προτάσεις στους δήμιους, ζητάει περισσότερα χρήματα από τους δήμιους και δεσμεύεται για νέα μέτρα απέναντι στους δήμιους.






Αγαπημένοι μου αναγνώστες: Καμία βελτίωση της θέσης της ΑΕΚ, καμία ικανοποίηση των ονείρων που δικαιούται να κάνει ο λαός της, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε «συνεννόηση», σε «συνεργασία» με το σύστημα του ποδοσφαίρου της αγοράς. Τα χρέη είναι μια κατάσταση σύμφυτη με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το ιδεολόγημα «αν δεν είχαμε χρέη θα πρωταγωνιστούσαμε» δεν ισχύει. Το είδαμε άλλωστε και με την ομάδα μπάσκετ που φέτος δεν είχε χρέη αλλά δεν πρωταγωνίστησε κιόλας. Κι αν νομίζετε ότι πηδάω από το ένα θέμα στο άλλο κάνετε λάθος, γιατί το ίδιο ισχύει και για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών αυτού του τόπου, που δεν μπορούν να βρουν δικαίωση σε «συνεννόηση» και σε «συνεργασία» με εκείνους που προκαλούν και επιβάλλουν τα βάσανα του. Λύση που να ικανοποιεί τις ταπεινές μας ανάγκες μέσα στα όρια ενός βάρβαρου συστήματος και των «θεσμών» του, δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Η ΑΕΚ είναι μία, όπως και η πατρίδα μας η Ελλάδα μία είναι, αλλά μέσα στην ΑΕΚ υπάρχουν δύο κόσμοι, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα: οι εκμεταλλευτές από τη μία και οι εκμεταλλευόμενοι από την άλλη. Όσοι κηρύττουν την ενότητα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους είναι οι μεγαλύτεροι και οι πιο επικίνδυνοι εχθροί και της ΑΕΚ και της Ελλάδας.






Πολλές φορές άνθρωποι που επικοινωνούν μαζί μου με αφορμή την αρθρογραφία μου, λένε:«καλά τα λες αλλά υπάρχει άλλη λύση;» ή «το να καταγγέλλεις είναι εύκολο, έχεις κάτι να προτείνεις;» Βεβαίως… και όπως πάντα λέω: η κοινωνική κατάσταση που θα αλλάξει στην πατρίδα μας, θα αλλάξει και την ΑΕΚ. Σας διαβεβαιώνω ότι η πατρίδα µας δεν έχει καμία «τεχνική δυσκολία» να διαβεί το κατώφλι ενός άλλου τύπου στον σχεδιασµό της οικονομίας της. Μια οργάνωση και ένα σχέδιο που θα βγάζει την Ελλάδα από τα νύχια των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκπρόσωπων. Και μαζί με την Ελλάδα θα απελευθερωθεί και ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ. Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να πούμε τα μεγάλα λαϊκά ΟΧΙ, χωρίς να εξαιρούμε από αυτή τη διαδικασία όσους επιδιώκουν να τα βρουν με τους λύκους μέσα στη φωλιά τους και επειδή δεν μπορούν να το πετύχουν χορεύοντας μαζί τους, να προσπαθούν να τους χορτάσουν με τις σάρκες του λαού τους.






Κυριακή 5 Ιουλίου 2015






Υ.Γ. Στη φάση που βρισκόμαστε δεν έχουμε ανάγκη ούτε από δίκαιους, ούτε από απελπισμένους, ούτε από αγανακτισμένους. Χρειαζόμαστε επαναστάτες που θα δείξουν τον δρόμο της ρήξης με την εξουσία των ΠΑΕ, και θα οργανώσουν την ανατροπή της. Όχι γιατί έτσι μου την «έδωσε» εμένα αλλά γιατί εκεί βρίσκεται η αιτία όλων των δεινών, στην επιχειρηματική δράση και με αυτήν πρέπει να ξεμπερδεύουμε. ΜΟΝΟ ΑΕΚ!






Υ.Γ. έκτατο: Ο Πλαστήρας σκότωσε τον Μπελογιάννη…






Παναγιώτης Αλιατάς






aliatas74@gmail.com


https://twitter.com/aliatas74


https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566






Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook

Σχόλια