ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ





Προσέξτε τα τεράστια οφέλη του συστήματος από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ Εθνική. Όχι μονό απαλλάχτηκαν από τα χρέη τους ξευτιλίζοντας την ομάδα, αλλά μέχρι σήμερα κάθε φορά που κάποιος που βάζει στην κουβέντα κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, οικονομικού επιπέδου ΑΕΚ, που να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στον εγχώριο ανταγωνισμό, ο κοινωνικός αυτοματισμός των φουκαράδων ενεργοποιείται και αρχίζει να απαγγέλει το ποίημα: «για θυμηθείτε που ήμασταν πριν λίγα χρόνια… Τι θα γινόταν αν δεν ερχόταν ο Τάδε να αναλάβει την ομάδα… κτλ.»

Καταρχάς κανένας δε μπορεί δώσει στοιχεία και αποδείξεις, ούτε καν απαντήσεις σε καφενειακό επίπεδο για υποθετικά σενάρια; Που θα ήταν η ΑΕΚ αν… Αντίθετα εγώ προσωπικά μπορώ να προσκομίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο στοιχεία και αποδείξεις για την διαδρομή της ομάδας από τότε που έγινε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, πέρα από πρόσωπα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Κάντε έστω μια προσπάθεια να καταλάβετε τι λέω. Όχι απαραίτητα να συμφωνήσετε, αλλά να καταλάβετε. Εμείς οι δυο τρεις περίεργοι που είμαστε απέναντι στον «σύγχρονο» «μοντέρνο» επαγγελματικό – κερδοσκοπικό αθλητισμό, δεν λέμε αύριο το πρωί να φύγουν όλοι οι επενδυτές και οι χορηγοί από την ΑΕΚ και στις άλλες ομάδες να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους. Εμείς οραματιζόμαστε έναν αθλητισμό που δεν θα είναι εμπόρευμα ούτε παιχνιδάκι για επιχειρηματικά σχέδια. Για έναν αθλητισμό που θα λειτουργεί σε διαφορετική βάση στο σύνολο του και όχι μόνο για την ΑΕΚ. 

Εγώ είμαι ο πρώτος που λέει ότι με τις παρούσες συνθήκες ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε, αυτό όμως δεν θα πρέπει ούτε για μια στιγμή να μας κάνει υποτελείς απέναντι του. Θα πρέπει με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας να πιέζει για το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Εξ άλλου στην κοινωνία των καπιταλιστών είναι πολύ εύκολο μια περιπέτεια του ισχυρού ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ σε έναν τομέα άσχετο με την ομάδα και το ποδόσφαιρο να συμπαρασύρει και τον σύλλογο με τραγικές συνέπειες.

Σχόλια