Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια πολιτική πράξη


Επαναλαμβάνω: το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι από μόνο του μια πολιτική πράξη. Είναι το ποδόσφαιρο της αγοράς. Όποιος λέει να μην ανακατεύουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική ή είναι αφελής, ή έχει παραπλανηθεί, ή εξυπηρετεί συμφέροντα. Κοιτάξτε μόνο ποιοι κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει αυτή τη μορφή του ποδοσφαίρου των ανωνύμων εταιρειών. Έτσι πρόχειρα να σας υπενθυμίσω τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τάκη Μπαλτάκο, πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΑΕ, άρρωστο βάζελο και επί χρόνια στην υπηρεσία της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Ήταν ο εκλεκτός της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην προεδρία της εταιρείας, τελικά αρνήθηκε και πήρε τη θέση του ο Άγγελος Φιλιππίδης, γνωστό γρανάζι του πολιτικού συστήματος και πάει λέγοντας…

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ''no politica'' ειναι βουτυρο στο ψωμι των φασιστων μεσα στα πεταλα. Τα πεταλα ειναι ο ζωτικος τους χωρος και θεωρω ελαφρομυαλο εναν αντιφασιστα ο οποιος επικαλειται ρεσαλτο για να ανακτηθουν τα πεταλα απο το ''no politica''. Eνας αντιφασιστας-αντιεξουσιαστης-αναρχικος δεν ειναι δυνατον να αποδεχτει ενα συνθημα τυπου ''ΑΕΚ πανω απ'ολα'' ενω αντιθετα ο φασιστας θα πεθανει για τη θρησκεια της ομαδας του γιατι ειναι αναλωσιμο υλικο πολεμου ειτε του καθε Μελισσανιδη, ειτε της καθε ιδεοληψιας που τον καθιστα συμφωνα με αυτον, ανωτερο βιολογικα απο τον αντιπαλο. Ετσι, η κερκιδα γινεται χωρος υπεροχης του, η χαβρα, η επιβολη του δυνατοτερου και πιο πρεοδρικοτερου με αρχηγους υπαρχηγους, στρατιωτες κλπ. Χουλιγκανισμος και φασισμος ειναι το ιδιο δοχειο.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Δεν είναι όλα τα πέταλα το ίδιο. Δεν θα βρεις φασίστες στο πέταλο της Λιβόρνο, ούτε της Ζανκτ Πάουλι, ούτω της Ομόνοιας, ούτι της ΑΕΚ επίτρεψε μου να σου πω. Τουλάχιστον φασίστες που θα ηχούν το θράσος να εκδηλώσουν τα ένστικτα τους. Μην νομίζεις ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που καταλαμβάνουν ένα πέταλο συνειδητοποιούν την ουσία του κάθε συνθήματος. Αυτός που λέει το «ΑΕΚ ζούμε στην Πόλη να σε δούμε» μπορεί σε δέκα λεπτά αργότερα να λέει: «Κόλαση μέσα στο Τζαμί» ή «Είμαστε από την τουρκιά, τις μάνες σας….» κτλ Ότι ένας αστοιχείωτος, αμόρφωτος, και άβουλος οπαδός μπορεί να γίνει βλήμα στα κανόνια του κάθε πατερούλη μιας ομάδας εξυπακούεται. Δεν είναι όμως όλοι οι οπαδοί έτσι, ούτε οπαδός μιας ομάδας σημαίνει: είμαι βιολογικά ανώτερος από τον οπαδό της απέναντι κερκίδας. Συμφωνούμε ότι Χουλιγκανισμός και φασισμός είναι το ίδιο δοχείο. Γι αυτό και ο παραδοσιακής ηγέτες των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ είναι γνωστός και ως «Αντιχούλιγκαν». Τέλος να προσθέσω ότι το μεγάλα καφάσι που χωράει μέσα όλα αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία λέγεται Καπιταλισμός. Δεν μπορείς λοιπόν να αυτοαποκαλείσαι (όχι εσύ προσωπική που δεν ξέρω καν ποιος είσαι) αντιφασίστας αλλά ταυτόχρονα να πιάνεσαι από τα @@ του μεγαλοκαπιταλιστή που αγόρασε την ομαδάρα σου.