Η Αγιά Σοφιά να βάλει το χέρι της





Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε τις συνολικά 18 σελίδες που περιέχουν την εισηγητική έκθεση και την προτεινόμενη διάταξη για την «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»


Στο τέλος της σελίδας 14 στη δεύτερη παράγραφος της ρύθμισης και συγκεκριμένα στη δεύτερη πρόταση λέει:

«Οι διατάξεις των παραγράφων 2,3 και 4 τού άρθρου 56 και τού δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 τού άρθρου 67 τού ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121Α’) δεν εφαρμόζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις τού άρθρου αυτού».

  
Για πάμε να δούμε τι προέβλεπαν οι παράγραφοι που δεν θα ισχύουν για το νέο γήπεδο:

Η παράγραφος 2 του άρθρου 56 λέει: Η εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων των κατά την παρ. 1 του παρόντος γυμναστηρίων ή αθλητικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει όλους τους χώρους που είναι ορατοί από τους θεατές ή από τους τηλεθεατές, σε  περιπτώσεις απευθείας η μαγνητοσκοπημένων τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων. Για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων και τους όρους αυτής απαιτείται συμφωνία του ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή κατά περίπτωση του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης, της γηπεδούχου αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή της ομοσπονδίας ή του σωματείου και του φυσικού ή νομικού προσώπου προς το οποίο γίνεται η παραχώρηση.

Αυτή η παράμετρος που θα μπορούσε να εξασφαλίσει έσοδα για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ΔΕΝ θα ισχύει στο νέο γήπεδο.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 56 λέει: Η μισθώτρια εταιρεία ή το σωματείο ή το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη ή στον εκμισθωτή κατά περίπτωση του γυμναστηρίου ή της αθλητικής εγκατάστασης ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του συνολικού τιμήματος της οικείας σύμβασης.

Αυτό το 15% για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ΔΕΝ θα ισχύει στο νέο γήπεδο.

Η παράγραφος 4 του άρθρου 56 λέει: Η ανωτέρω καταβολή ενεργείται απευθείας από το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο, στο οποίο παραχωρείται από τη μισθώτρια το δικαίωμα της εκμετάλλευσης διαφημιστικών χώρων και το οποίο παρακρατεί το αντίστοιχο ποσό από τα οφειλόμενα στη μισθώτρια εταιρεία ή το σωματείο Η άρνηση ή η καθυστέρηση καταβολής πέραν του μηνός, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη λύση της σχετικής σύμβασης παραχώρησης και η άσκησή του, κατά τις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος, δικαιώματος της εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων του γυμναστηρίου η της αθλητικής εγκατάστασης επανέρχεται στον ιδιοκτήτη ή στον εκμισθωτή κατά περίπτωση αυτού.

Τέτοια προβλήματα ΔΕΝ θα απασχολούν του μετόχους της «Δικέφαλος Α.Ε.»

Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 τού άρθρου 67 λέει: Το ιδρυτικό της εταιρείας αθλητικό σωματείο υποχρεούται να παραχωρεί σε αυτή, στην περίπτωση που το ζητήσει, τις αθλητικές του εγκαταστάσεις για την κάλυψη των αναγκών συμμετοχής της ομάδας της σε επίσημες ή φιλικές διοργανώσεις, καθώς και όλων των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας των αθλητών της έναντι ανταλλάγματος, με ποσό που ισούται με το εκάστοτε ισχύον ποσοστό μισθώματος για τη χρήση των εθνικών γυμναστηρίων. Κατά τα λοιπά, η χρήση και η εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανήκει στο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο, με την επιφύλαξη του άρθρου 56 του παρόντος νόμου.

Ούτε αυτά που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στο ερασιτεχνικό σωματείο θα ισχύουν στο νέο γήπεδο.


Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. δεν δικαιούται κανένα από τα εισοδήματα που προβλέπουν οι παραπάνω διατάξεις. Μόνο της έσοδο οι δωρεές και οι χορηγίες (όταν υπάρχουν), οι συνδρομές των μελών και το αμφίβολο 10% (γιατί δεν προκύπτει πάντα) μετά την εκκαθάριση κάθε αγώνα.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο κ. Μελισσανίδης έχει πλήρη εικόνα αυτής της κατάστασης. Δεν είναι δυνατόν να θέλει να συνδυάσει το όνομα του με την ολοκληρωτική εξαφάνιση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ευειδή συνήθως αυτά τα σχέδια νόμου τα επεξεργάζονται τεχνοκράτες που δεν έχουν ιδέα από… ιδέες, επιβάλετε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Μελισσανίδη. Επίσης η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ θα πρέπει να μας πει τι έχει πρόθεση να κάνει για να αντιμετωπίσει μια τέτοια προοπτική.

Σχόλια