Ένα οδοιπορικό στο ποδόσφαιρο των επενδυτών

Ρίχνοντας μία ματιά στις βαθμολογίες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, πρόσεξα κάτι. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, ιδιαίτερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο που ουσιαστικά από το τοπικό μέχρι την Σούπερ Λίγκα η διαφορά είναι τρεις κατηγορίες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ιστορικές ομάδες πολύ σύντομα θα μας καλέσουν στην οριστική κηδεία τους. Ιδιαίτερα αυτές που δεν έχουν και παρά πολλούς οπαδούς – πελάτες. Γιατί ένας επενδυτής του ποδοσφαίρου να ασχοληθεί με μια χρεωμένη Παναχαϊκή για παράδειγμα, όταν μπορεί να πάει να πάρει την Ακράτα από το τοπικό «παρθένα» και σε τρία χρονάκια να είναι στην Σούπερ Λίγκα και τοπικός ήρωας;

Φυσικά κανένας επενδυτής δεν αναλαμβάνει μια ομάδα από αγάπη και έρωτα. Αυτά είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Όταν κάνει τη δουλειά του το πιο πιθανό είναι η ομάδα να έχει την μοίρα του Ακράτητου, που ανέβαινε τις κατηγορίες τρένο και μετά τον πάτησε το τρένο. Όμως σιγά το πρόβλημα.  Έχει ομάδες στα τοπικά μπόλικες. Οι επενδυτές να είναι καλά και από ομάδες…
Αν μη τι άλλο, οι μεγάλοι επενδυτές του ελληνικού αθλητισμού «δίνουν ρέστα» κυρίως στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί που μεταξύ πολλών και διαφόρων άλλων, χαρακτηρίζονται και από την φερεγγυότητα των λόγων τους!

«Το ενδεχόμενο εμπλοκής που συζητώ είναι αποκλειστικά και μόνο για το πλειοψηφικό πακέτο» Δημήτρης Γιαννακόπουλος 12/12/2013 στο περιοδικό «Crash».

«Κύριε Αλαφούζο, δεσμεύομαι ότι το καλοκαίρι, εφόσον το θέλετε, θα είμαι δίπλα σας και οικονομικά και ηθικά»Δημήτρης Γιαννακόπουλος 3/2/2014 στην κοπή της πίτας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Όχι… παίζουμε!

Και μιας και πιέσαμε τους επενδυτές. Μήπως μπορεί κάποιος ειδικός της οικονομίας του ποδοσφαίρου να μας πει, αν η είσοδος του πολυεκατομμυριούχου Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άλλαξε την θέση της εταιρείας στην εγχώρια αγορά ποδοσφαίρου;

Θυμίζω ότι με την ΑΕΚ απούσα από την κατηγορία ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι 14 βαθμούς πίσω από τον Μαρινάκη και κινδυνεύει να χάσει την δεύτερη θέση από τον μνημονικό Ατρόμητο των 3 εκατομμυρίων μπάτζετ.

Μιλάμε για εταιρείες (δυστυχώς) και η θέση μίας εταιρείας στην αγορά που δραστηριοποιείται δεν έχει να κάνει με την οικονομική επιφάνεια του ιδιοκτήτη της.

Είναι μία πραγματικότητα που χαλάει πολλά όνειρα, σενάρια, γλυκές αυταπάτες… δεν παύει όμως να είναι πραγματικότητα!

Σχόλια