Αυτός είναι ο κόσμος των επενδυτών





Μικρός που είναι ο κόσμος! Πάνω που διάφοροι παπαγαλίζουν ότι όποιος αμφισβητεί την επιχειρηματική δράση απομονώνεται και δεν συμβάλει στη σωτηρία της ομάδας του, έρχεται πεισματάρα η πραγματικότητα να δικαιώσει αυτούς που λένε τα πράγματα όπως είναι, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάνε κόντρα στο ρεύμα.

Ένας από τους πλέον διάσημους επιχειρηματίες – επενδυτές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που ήθελε να κάνει τον Άρη μεγάλο και τρανό, αλλά κάποιοι κακοί οπαδοί του έφαγαν τα λεφτά που έβαζε στην ομάδα και μετά τον έδιωξαν, ο καναλάρχης Δημήτρης Κοντομηνάς, κατηγορείται για απάτη κατά του δημοσίου υπό τις επιβαρυντικές διαστάσεις του νόμου, αδίκημα που μπορεί να φέρει ακόμα και ισόβια, απιστία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα της εισαγγελέως ο κ. Κοντομηνάς τα είχε κάνει «πλακάκια» με έναν άλλον γνωστό μας, που υπηρέτησε πιστά το θεσμό του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον κ. Φιλιππίδη. Για όσους δεν το ξέρουν ή δεν το θυμούνται να σας πω ότι ο κ. Φιλιππίδης ήταν και ο εκλεκτός ενός άλλου αστέρα των υποψηφίων επενδυτών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, του κ. Βγενόπουλου, ο οποίος είχε προτείνει τον κρατούμενο σήμερα στις φυλακές του Μαλτέπε της Κωνσταντινούπολης ως αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την εποχή της πολυμετοχικότητας. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άνθρωπος εμπιστοσύνης κατά τον κ. Βγενόπουλο, είχε δώσει στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Άρης την εργολαβία με τις πιστωτικές κάρτες και πήρε ως αντάλλαγμα από την τράπεζα Millenium που τότε ήταν ιδιοκτησίας Κοντομηνά, έξι ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια τα διοχέτευσε σε οffshore εταιρείες και σε τρίτους.

Δεν φταίνε λοιπόν καλοί μου φίλοι όσοι αναδεικνύουν τον κόσμο των επενδυτών , αλλά οι σιδερένιοι νόμοι αναπαραγωγής των χρυσοφόρων προσωπικών τους λογαριασμών. Τους οποίους ένας συνειδητοποιημένος οπαδός της ΑΕΚ οφείλει, να τους δείχνει, να τους αναλύει, να τους εξηγεί στα αδέλφια του ώστε να πάψουν να 'χουν αυταπάτες για το τι θα συμβεί και στην δική τους την αυλή, αργά ή γρήγορα. Τίποτε καλύτερο δεν έρχεται και οι μεγάλες μάχες αναγκαστικά βρίσκονται μπροστά μας.

Με τέτοιες επισημάνσεις, βέβαια, είναι εξηγήσιμο και το μένος με το οποίο αντιμετωπίζονται από διάφορους άσπονδους φίλους όσοι έχουν το «στομάχι» να υπερασπιστούν την αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που στις επόμενες μέρες, αν κάποιες φήμες που ψιθυρίζονται γίνουν πράξη, αναγκαστικά θα φουντώσει.

Σχόλια