Αλήθεια ή ψέμματα;

Πάντως πολλοί από αυτούς τους «οπαδούς» που βρέθηκαν στο Αιγάλεω με fullface και γκλοπάκια, σε άριστη συνεργασία με τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των γεγονότων, θύμισαν με τις ολόμαυρες στολές τους κάποια τάγματα εφόδου συγκεκριμένης νεοναζιστικής οργάνωσης που όλο και πιο έντονα ακούγεται για τους δεσμούς που έχει με συγκεκριμένη ομάδα, τον ιδιοκτήτη της που φέρεται να είναι και ο μεγάλος τους χρηματοδότης και τον σύνδεσμο οπαδών που λειτουργεί ως ιδιωτικός στρατός του αφεντικού.

Το ερώτημα είναι πως γίνεται και η διοίκηση της ΑΕΚ που έχει στην σύνθεση της τον πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ Φώτη Παπαγεωργίου, αλλά και την αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Βάγια Βρεττάκου, να μην γνωρίζει και να μην προλαμβάνει τέτοια περιστατικά. Είναι αλήθεια η ψέματα ότι για τους τσαμπουκάδες ήμασταν ειδοποιημένοι; Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι τα πάντα ήταν γνωστά από πριν; Κάτι ανάλογο έγινε και στο φιλικό με τον Ιωνικό (πατήστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε).

Εκτός κι αν αυτό το πολεμικό κλίμα βολεύει γενικώς. Λίγο με το σόου Αυλωνίτη, λίγο με τα επεισόδια στο Αιγάλεω, είδαμε πως κανένας πια δεν ασχολείται με την ομάδα της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, η οποία εκθέτει σε κάθε αγώνα αυτόν που τη δημιούργησε.

Και κάτι ακόμα: Μετά τα επεισόδια στην αρχή της σεζόν στη Νίκαια, η Original είχε βγάλει μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα κατά τη γνώμη μου ανακοίνωση που μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Αλλάζουμε πλέον και την εικόνα μας στο γήπεδο. Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει περιφρούρηση, όχι έμμισθη όπως στο βάζελο και στο γαύρο, με σκοπό να μην σουλατσάρει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο, να μην κάνει ο καθένας ότι του κατέβει στη κερκίδα. Όποιος έρχεται στο γήπεδο για μπάχαλα άνευ λόγου και αιτίας καλύτερα να μην έρχεται καθόλου.»

Δυστυχώς στο Αιγάλεω δεν είδαμε οι εξαγγελίες να γίνονται πράξη. Επειδή σίγουρα αυτά είναι πράγματα που απαιτούν τον χρόνο τους, ας ελπίσουμε ότι ο μοναδικός λόγος της εξακολούθησης τέτοιων φαινομένων να είναι αυτός.

Σχόλια