Οι Supporters ζουν και βασιλεύουν!

Supporters

Ήταν Μάιος του 2011 όταν σε μια πομπώδεις συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε το εγχείρημα των Supporters. 


Μια πατέντα που φτιάχτηκε στο πόδι και βοήθησε προς την κατεύθυνση να «αποδράσει» ο μεγαλομέτοχος Πέτρος Παππάς.

Μπροστάρηδες ήταν οι επιχειρηματίες Μάκης Κασνακίδης, Γιώργος Γρυσμπολάκης και ο Ηλίας Μπρουσιανός, με αρχηγό της παρέας τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Αδαμίδη.

Οι μέτοχοι της Supporters Α.Ε. έβαλαν 140.000 ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο, δηλαδή ο Πέτρος Παππάς έδωσε 1.750.000 μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ που αποτιμήθηκαν σε 0,08 ευρώ η μία, ήτοι συνολικά 140.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τη σ. 24 του ενημερωτικού σημειώματος των Supporters. Επίσης συγκέντρωσαν άλλες 697 χιλιάδες ευρώ, τα οποία εμφανίζονται ως ποσά προορισμένα για αύξηση κεφαλαίου -προφανώς γιατί δεν είχαν… προλάβει να πιστοποιήσουν τις αυξήσεις.

Άρα στο σύνολο έχουμε περίπου 840 χιλιάδες. Από αυτά στο ταμείο των Supporters βρίσκονται 220 χιλιάδες, συν 30 που ήταν τα έξοδα 250, οπότε 590 χιλιάρικα που απομένουν μέχρι τις 840 χιλιάδες έχουν βγάλει φτερά και πέταξαν. Βάσει του ισολογισμού, τα υπόλοιπα 590 χιλιάρικα είναι «αρνητικές υποχρεώσεις», δηλαδή απαιτήσεις των Supporters. Με απλά λόγια, κάπου έδωσαν αυτά τα χρήματα οι Supporters και τους οφείλονται. Αν δούμε το ενημερωτικό σημείωμα των Supporters με ημερομηνία Μαρτίου 2012, δηλαδή προγενέστερη του ισολογισμού, η εταιρεία Supporters, μετά και τη συμμετοχή της στις κατά καιρούς αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ με 489.013 ευρώ, είχε 2.956.790 μετοχές της ΑΕΚ, ήτοι ποσοστό 35,99%.

Υπάρχει κάποιος να ρωτήσει τους Supporters και κάποιος από τους Supporters να μας απαντήσει αν κατέβαλε η Supporters Α.Ε. αυτά τα χρήματα στις αυξήσεις της ΠΑΕ και αν τελικά πήρε τις μετοχές που έλεγε ότι πήρε το ενημερωτικό δελτίο; Αν ναι, γιατί δεν εμφανίζονται οι μετοχές της ΠΑΕ στον ισολογισμό των Supporters; Αν όχι πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα αφού δεν πήγαν για συμμετοχή στις αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ; Να σημειώσουμε ότι οι αυξήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν πιστοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 (ΦΕΚ ΑΕΚ-ΕΠΕ 11600, 17/8/2012), οπότε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στον ισολογισμό των Supporters οι αντίστοιχες μετοχές, είναι μια κατάσταση που απαιτεί εξηγήσεις;
Και τώρα κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η εντύπωση και έχει γραφτεί και στον τύπο ότι η ιστορία των Supporters τελείωσε επί της ουσίας μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 7 Αυγούστου 2013 και σε έκτακτη γενική συνέλευση που πάρθηκε η απόφαση για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Ε λοιπόν σας πληροφορούμε ότι η Supporters Club A.E όπως είναι η πλήρης ονομασία της εταιρείας συνεχίζει να υφίσταται, αφού η Γ.Σ. της 7ης Αυγούστου η οποία θα αποφάσιζε την λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, δεν πραγματοποιήθηκε λόγο έλλειψης απαρτίας. Συνεπώς οι Supporters ζουν και βασιλεύουν.

 http://www.aek-live.gr/%CE%BF%CE%B9-supporters-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Σχόλια