Το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου


 
 
Από τη στιγμή που η Γ' Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας έγινε ερασιτεχνική, η χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία και άρα το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι η Β' Εθνική ή Football League.

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι που έγινε πριν λίγα χρόνια πασίγνωστο σε διεθνές επίπεδο για το σκάνδαλο με τους χειραγωγημένους αγώνες!

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχει γίνει το εργαλείο εξυπηρέτησης, στα χέρια πολιτικών που στηρίζονται και στηρίζουν μεγάλους οι μικρότερους καρχαρίες της οικονομικής ζωής. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις ηθικής αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δέχτηκε φέτος τη συμμετοχή του Βατανικού και του Πανηλειακού μόνο με την καταβολή ενός παραβόλου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, μιας και το μόνο που τους «έκαιγε» ήταν να καλυφθούν τα κενά.

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει ένα τραμπολίνο βουτιάς στη Γ' Εθνική για υπερχρεωμένες ΠΑΕ που έτσι θα καθαρίσουν. Ήδη η ΑΕΚ, η Κέρκυρα, ο Πανσερραϊκός, η Λάρισα αρνήθηκαν να παίξουν στη Β' Εθνική. Αν για παράδειγμα οι άνθρωποι του Άρη καθυστερήσουν να φωνάξουν τον Σκόνδρα και πέσουν στην Β' Εθνική, εσείς τι λέτε θα μείνουν εκεί να ταλαιπωρούνται με διακανονισμούς και άρθρα 99, ή θα πάνε μία παρακάτω να καθαρίσουν;

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που για να ξεκινήσει, χρειάστηκε να μειωθεί η εγγυητική από 500 χιλιάδες σε 300! 200 χιλιάδες έκπτωση δηλαδή από το υπουργείο πολιτισμού στους ευγενικούς «χρηματοδότες» του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι μια κατάσταση που... ήδη η Ζάκυνθος των νέων επενδυτών, αποκλείστηκε από το Κύπελλο για οφειλές!

 

Σε αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, κατά καιρούς, ποδοσφαιριστές και προπονητές έχουν χάσει τα δεδουλευμένα τους, ενώ οι διαιτητές περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις και οδοιπορικά!

 

Αυτό το θεμέλιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχει μοναδική πηγή εσόδων τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχει παραχωρήσει στο ΟΤΕ TV, χρήματα που την περσινή σεζόν δεν έφτασαν ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να σταθούν στα πόδια τους. Σκεφτείτε τι θα γίνει φέτος που τα έσοδα παραμένουν ίδια, η ομάδες όμως που θα τα μοιραστούν αυξήθηκαν σε 24!

 

Εσείς τι λέτε; Τρίζει το οικοδόμημα από τα θεμέλια; Ναι ή όχι; Να ξέρετε κάτι: Μπροστά στην όξυνση που προκαλείται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε ένα έτσι κι αλλιώς προβληματικό περιβάλλον, ως επιπλέων απόρροια από την καπιταλιστική κρίση, όσοι περισσότεροι υπερασπιστές αυτής της παρηκμασμένης μορφής του ποδοσφαίρου εμφανίζονται στον τύπο, στο γυαλί, στα σάιτ ή όπου αλλού για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τόσοι περισσότεροι οπαδοί πρέπει να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Σχόλια