Σταματήστε να κάνετε τους ηλίθιους





Ρε παιδιά, ο συγχωρεμένος ο Παπουτσάκης δεν ήταν το πρότυπο του νοικοκύρη μεγαλομετόχου, ο καλύτερος πρόεδρος ομάδας στην Ελλάδα που δε χρωστούσε πουθενά, ο ιδανικός για κάθε ομάδα κτλ; Ε, τότε πως γίνεται και στον Εργοτέλη έχουν βάλει σε διαδικασία ρύθμισης το κατασχετήριο του 1.700.000 ευρώ που εκδόθηκε από το Δημόσιο σε βάρος της κρητικής ΠΑΕ; Τι σόι νοικοκυριό είναι αυτό, συνολικού χρέους 6 εκατομμυρίων ευρώ;

Πώς έγινε και στην ΠΑΕ Εργοτέλης που διοικούταν από έναν άνθρωπο κατά κοινή ομολογία ηθικό, παράδειγμα και πρότυπο για όλους , να παρουσιαστεί, τελικά, ένα τέτοιο χρέος; Κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος που να μην καταλαβαίνει ότι είναι η οικονομία το θέμα. Είναι η φύση του επαγγελματικού – κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου τέτοια. Η δημιουργία των χρεών που έχουν ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ δεν έχει να κάνει με τα φυσικά πρόσωπα. Δεν έχει να κάνει με τα λαμόγια και τους απατεώνες. Είναι φυσικό φαινόμενο της εμπορευματοποιημένης μορφής του ποδοσφαίρου.

Επαναλαμβάνω! Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος που να μην καταλαβαίνει. Χρειάζεται, όμως, και κάτι ακόμα: Να σταματήσουν πολλοί να κάνουν τους ηλίθιους!

Σχόλια