Γιατί αγάπησαν τους πιτσιρικάδες;






Έχετε προσέξει πως την ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια την έχει «πιάσει ο πόνος» για την ανάπτυξη των υποδομών των ομάδων; Τόσο πολύ που εξετάζεται η προοπτική να υπάρχει μπόνους σε όσες ομάδες χρησιμοποιούν παίκτες από τις ακαδημίες τους σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τι έχει γίνει; Την νοιάζει την ΟΥΕΦΑ αν θα βγάλει η κάθε ομάδα ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της, αντί να δίνει ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μεταγραφές; Κάθε άλλο! Άλλο είναι το μεγάλο τους πρόβλημα.

Στην ΟΥΕΦΑ ξέρουν πάρα πολύ καλά κάτι που είναι από όλους παραδεκτό: ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της κάθε χώρας παίζει σημαντικό ρόλο στο όλο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου, αφού στην ουσία τα ερασιτεχνικά σωματεία λειτουργούν σαν ακαδημίες και προθάλαμος των ποδοσφαιριστών που στην συνέχεια θα αγωνιστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έλα μου όμως που η κερδοσκοπική μορφή του ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει να διατίθενται τα απαραίτητα χρήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου, με αποτέλεσμα σχεδόν πανευρωπαϊκά η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Γι’ αυτό οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ «καίγονται» να δώσουν την κατεύθυνση που θέλει τις ποδοσφαιρικές εταιρείες να αναλάβουν να καλύψουν το κενό που αφήνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει συρρικνωθεί σε βαθμό εξαφάνισης.

Εννοείτε ότι δεν μπαίνει θέμα αυτοκριτικής για κανέναν από τους διαχειριστές του ποδοσφαίρου των επενδυτών, των χρυσών χορηγών και των πολυεθνικών. Ήξεραν ότι από  τη στιγμή που επιλέγεις να κάνεις τον αθλητισμό, προϊών, αυτό είναι κάτι που θα φέρει και θύματα. Και δούλεψαν στα γεμάτα ώστε να παροπλιστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ενώσεις τους σ' όλες της χώρες της Ευρώπης. Το γεγονός ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ, ενδιαφέρονται δήθεν για τα τμήματα υποδομής, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία εξαρχής ήταν καθαρό ότι ενδιαφέρονται μόνο για την κάθε χρόνο αυξημένη κερδοφορία της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου, αυτό άλλωστε είναι ο βασικός πυλώνας του οικοδομήματος ενός ποδοσφαίρου που είναι κερδοσκοπικό.

Σχόλια