Οι απλήρωτοι ήρωες είναι ακόμη εδώ



 

Με κάποια πράγματα στη ζωή πιστεύω ότι είναι γραφτό να συναντηθούμε, ίσως γιατί κάτι κρυφό μας ενώνει, που μπορεί να μην το ανακαλύψουμε ποτέ. Κάπως έτσι συναντήθηκαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ με το άθλημα του Χάντμπολ εκεί κάπου στο 2005. Αλλά ας αφηγηθούμε την «τετριμμένη» ιστορία της «συνάντησης»:

Ήταν ένα όμορφο αθηναϊκό καλοκαιρι του 2005 όταν εν μέσω πολλών αντιδράσεων για το αν πρέπει να υπάρχει συγχώνευση με την Ηλιούπολη, ιδρύθηκε το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ. Μια μαγική διαδρομή είχε ξεκινήσει με πρώτη στάση στον αστερισμό των τίτλων το 2009, όταν στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών, σε ένα καταπληκτικό τελικό κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Το 2011 είχε έρθει η ώρα του Πρωταθλήματος, οι «Μάγκες» έξι χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, είχαν καταφέρει να γίνουν η κορυφαία ομάδα της χώρας. Κάπως έτσι φτάσαμε στην χθεσινή μαγική μέρα που ο σύλλογος δημιούργημα των προσφύγων της Πόλης πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ σε ομαδικό άθλημα μετά από 25 χρόνια, αφού τελευταία φορά κάτι παρόμοιο είχε πετύχει η ποδοσφαιρική ομάδα το 1978, τότε που ο Μπάγιεβιτς δεν ήταν διορισμένος πρόεδρος, αλλά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, τότε που ο Θωμάς Μαύρος δεν έμπαινε μπροστά για να πάρει παράταση ζωής η διοίκηση που έστειλε την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, αλλά ήταν ο κορυφαίος κανονιέρης του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την  σκυτάλη από τον «αρχιτέκτονα» του πάγκου Τσαϊκόφσκι πήρε το Σάββατο στο Αργος ο «μαέστρος» Γιάννης Αρβανίτης με τους αθλητές του, πραγματικούς ήρωες  που παίζουν επτά μήνες απλήρωτοι πέτυχαν τη μεγάλη νίκη με 25-24 επί του τέως πρωταθλητή και γηπεδούχου Διομήδη.

Η γλυκιά αυτή αίσθηση που έχουμε βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο από τα παιδιά αυτά που  έχουν πάρει για φέτος μόλις δύο μισθούς για την σεζόν, ενώ οι παλιοί «κουβαλούν» οφειλές περασμ

ένων ετών, δεν ξέρω αν θα προλάβει να δικαιωθεί, ωστόσο αυτό που ήδη βλέπουμε, στην περίπτωσή τους, είναι η απόσταση της αισθητικής τους από τη βροντώδη μανιέρα της απρόσωπης και πλαστικής επιτυχίας κάποιων μισθοφόρων.

ΥΓ 1. Οι απλήρωτοι ήρωες πληρώθηκαν;
ΥΓ2. Οι απλήρωτοι υπερήρωες υπάλληλοι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, θα πληρωθούν ποτέ;


Δημοσιεύτηκε στο aek-live την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013
 

Σχόλια