Το τυράκι το είδαμε όλοι. Τη φάκα κανείς;




Παρακαλώ πολύ διαβάστε με προσοχή το παρακάτω απόσπασμα:

«Σε μια κοινωνία που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία, στην υποδούλωση των εκατομμυρίων φτωχών και εργαζομένων από μια χούφτα πλουσίων, η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι ο πιο πιστός φίλος και σύμμαχος των εκμεταλλευτών, ο πιο πιστός φρουρός της εξουσίας τους.

Και για να είναι σίγουρος φρουρός, δεν αρκούν στον καιρό μας τα κανόνια, οι ξιφολόγχες και ο βούρδουλας:

Πρέπει να φροντίσεις να υποβάλλεις στα θύματα της εκμετάλλευσης την ιδέα ότι η κυβέρνηση στέκεται πάνω από τις τάξεις, ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευγενών και της αστικής τάξης, αλλά τα συμφέροντα της δικαιοσύνης, ότι φροντίζει να προστατεύει τους αδύναμους και τους φτωχούς από τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

(Λένιν, «Άπαντα», τόμος 5, σελ. 75, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»)

Αφού διαβάσατε με προσοχή αυτά που μας είχε πει ο Λένιν πολλά χρόνια πριν, (αν χρειαστεί, διαβάστε και ξαναδιαβάστε το παραπάνω απόσπασμα) διαβάστε τη μας λέει και μια μορφή της σημερινής εξουσίας, των σημερινών πλουσίων, των σημερινών ευγενών, των σημερινών ισχυρών. Ο «παντελανάτος» περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Σγουρός.

«δεν είναι δώρο, είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποδίδει τα χρήματα που εισπράττει για να ανακουφίζει τους πολίτες».

Τι δε μας είπε ο κ. Σγουρός; Ότι στην περίπτωση κατασκευής ενός ιδιωτικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν ανακουφίζονται οι πολίτες αλλά οι επιχειρηματίες. Διότι, όπως παραδέχθηκε ο «παντελανάτος» περιφερειάρχης, «ανάλογα με τα χρήματα που θα μπουν και από ποια πλευρά, θα προκύψει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς». Άρα, αφού οι επιχειρηματίες θα βάλουν τα περισσότερα, ΟΧΙ φυσικά από την τσέπη τους, αλλά μέσω δανείου που θα πληρώσει η ΑΕΚ, δηλαδή εμείς, θα τους ανήκει... Με απλά λόγια θα φτιαχτεί ένα γήπεδο αποκλειστικά με λεφτά δικά μας και θα ανήκει σε μια χούφτα σαπιοκοιλιές. Αυτούς, λοιπόν, στηρίζει το κράτος των μεγάλων αφεντικών, που στην περίπτωση μας εμφανίζεται με την μορφή μιας «παντελονάτης» περιφέρειας.

Τι άλλο μας είπε ο κύριος «παντελονάτος»;:

«έχουμε υποχρέωση γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο και δεν έχει σχέση ο επαγγελματικός αθλητισμός με το γήπεδο»! («Sentra 103,3»)

Όμως ο ίδιος σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ήταν πιο «παντελονάτος»:

«Μέσω του συστήματος που επικρατεί στην Ευρώπη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν, γιατί ο ένας έχει τον άλλο ανάγκη. Έχουν κοινό στόχο να μειώσουν το κόστος για το δημόσιο τομέα και ο ιδιωτικός τομέας να επιβαρύνεται και να έχει κέρδη από άλλες χρήσεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα»...

Λοιπόν για να μην το κουράζουμε άλλο. Τα ΜΜΕ που και αυτά ανήκουν στους εθνικούς μας εργολάβους, για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά και η πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ, βρήκαν ευκαιρία για νέα όνειρα και πανηγυρισμούς. Για τους καναλάρχες το καταλαβαίνω, εμείς γιατί ρε μάγκες; Επειδή ένας «ιερός» χώρος κληρονομιά από τους ήρωες προγόνους μας, η ιδιόκτητη γη της ΑΕΚ, θα περάσει στα χέρια επιχειρηματιών, μέσω κόλπου αντίστοιχου με το «Γ. Καραϊσκάκης»; Η μήπως επειδή μια χούφτα επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και κάποιοι που οδήγησαν την ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική, θα βάλουν λίγα για να πάρουν πολλά; Αλήθεια είναι αιτία πανηγυρισμών που αυτοί οι μεγιστάνες που δεν ξέρουν τι έχουν κτίζουν το μαγαζάκι τους με τα δικά μας λεφτά; Και στα @@ μας που τα σχολεία που θα πάνε τα παιδιά μας δε θα έχουν πετρέλαιο το χειμώνα, που τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και σύριγγες αλλά η Περιφέρεια θα πριμοδοτήσει το επιχειρηματικό σχήμα των μεγιστάνων με 20 εκατ. ευρώ; Βοήθεια μας!

Σχόλια