Συμπεράσματα από το δράμα της Κύπρου



Έφτασε άλλη μια στιγμή που θα γίνουμε μάρτυρες για το τι συμβαίνει όταν συνδέουμε το ποδόσφαιρο με την οικονομία της ελεύθερης αγοράς και οικονομίας.

Ότι κι αν συμβαίνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πρόσκαιρο και ευκαιριακό. «Παλάτι στην άμμο».

Το ποδόσφαιρο της Κύπρου, το ποδόσφαιρο μιας μικρής νησιωτικής χώρας που έφτασε να διαθέτει συλλόγους που έκαναν αξιόλογες πορείες στο Τσάμπιονς Λινγκ, έφτασε η ώρα να πληρώσει το τίμημα.

Στο διάστημα που ακολουθεί θα έχουμε καταιγισμό προσφύγων, ομαδικές αποχωρήσεις των αξιόλογων ποδοσφαιριστών, εγκατάλειψη στη μοίρα τους ιστορικών συλλόγων από παράγοντες που είχαν βρει στην Κύπρο ένα κερδοσκοπικό παράδεισο που δεν υπάρχει πια. Ολόκληρη η Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κινδυνεύει με αφανισμό μιας και έχει τεράστια ποσά κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες.

Για ακόμα μια φορά η αντικειμενική πραγματικότητα κάνει την εμφάνιση της. Οι σύλλογοι, το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, δεν μπορούν να βρίσκονται στα χέρια των κερδοσκόπων. Η συνέπειες θα είναι ολέθριες για τους συλλόγους, αργά η γρήγορα. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εκμεταλλευτές, και όποιος αγαπάει πραγματικά την ομάδα του οφείλει να την απαλλάξει από όλη αυτή τη διαδικασία της επιχειρηματικής δράσης και όχι να ψάχνει να βρει το μεγαλύτερο καρχαρία για τη δική του ομάδα.
http://www.aek-live.gr/2013/03/report-27-2013.html

Σχόλια