Επαναστάτης Μώραλης


Σε ποιον μεγαλοπαράγοντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανήκει η φράση;

«Το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε δημιουργεί διαφθορά και σήψη. Δεν συναντάται μόνο στο ποδόσφαιρο».

Κι όμως είναι λόγια του πρόεδρού της Super League, Γιάννη Μώραλη. Εννοείτε πως στόχος του πρόεδρου ενός Συνεταιρισμού των ΠΑΕ, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η ανατροπή του σάπιου και ξεπερασμένου μοντέλου του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά προφανώς η διαχείριση και εξωραϊσμός του.
Οι φράσεις του: «πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν... Έχουμε κάνει αρκετά, προφανέστατα έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε» δίνουν τον τόνο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τα σύμφυτα με το σύστημα προβλήματα (και) του ποδοσφαίρου, δημιουργούν παρενέργειες και για τους «ταγούς» του.
Βασικότερες απ' αυτές, το γεγονός πως η αρνητική εικόνα, σε συνδυασμό με τις γενικότερες συνθήκες, δυσκολεύει την εμπορευματοποίηση του (κατ' αυτούς) προϊόντος.
Και ταυτόχρονα αυξάνει τις αμφισβητήσεις για το ορθόν του μοντέλου.
Αποφάσισαν λοιπόν να κινηθούν και έχει μεγάλη σημασία κατά τη γνώμη μας να παρακολουθούμε τις κινήσεις τους.
Είναι ξεκάθαρο ότι αφ' ενός για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους και αφ' ετέρου να μην κινδυνεύσει με πλήρη κατάρρευση το μοντέλο θα «στήσουν» μια «επιχείρηση εξωραϊσμού και επικοινωνιακής επίθεσης» ουσιαστικά αυτό έχουν γνωστοποιήσει, στελέχη της Super League.
Ο κ. Μώραλης, όπου σταθεί και όπου βρεθεί επαναλαμβάνει ότι «βασικός στόχος της δημιουργίας της Super League ήταν η βελτίωση στα έσοδα των ΠΑΕ.
Το έχουν πετύχει.
Τώρα, αν εσείς βλέπετε ότι αυτό συνεπάγεται και καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα ή καλύτερες ομάδες ή ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα… εμείς πάμε πάσο.
Να σας ενημερώσουμε ότι, τη μεθεπόμενη βδομάδα, οι φωστήρες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου διοργανώνουν το 1ο  διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
Μεταξύ των θεματικών του ενοτήτων, είναι: «Χρηματοοικονομική διαχείριση, έλεγχος και παρακολούθηση ποδοσφαιρικών συλλόγων και πρωταθλημάτων», «Η εμπορική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ποδοσφαίρου», «Ο ρόλος των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της εικόνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».
Βασική επιδίωξη, κατά τον πρόεδρο της λίγκας: «Να κατανοήσει ο φίλαθλος, μέσα από τις τοποθετήσεις (κυρίως των ξένων αξιωματούχων), ότι δεν είναι η SL εκεί που πολλοί την έχουν κατατάξει». Γιατί «...δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε προβλήματα» - όπως ομολογεί ο γεν. διευθυντής κ. Αναγνώστου. «Παρόμοια ίσως και μεγαλύτερα έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές λίγκες»...
Συμφωνούμε.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταρρέει παγκοσμίως όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να το σώσει κανένα συνέδριο.

Όλο το προσκήνιο, το παρασκήνιο, οι αθέατες πλευρές και η οπτική γωνιά που δεν θέλει να έχουμε η εξουσία, ξετυλίγετε κάθε Τετάρτη από της 20:00 στην εκπομπή «κόσμημα» του aek-live radio: «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα»!

Σχόλια