AEK LIVE: Η ΠΑΕ ΑΕΚ, ένα από τα πιο δυνατά "χαρτιά" τους


Το 2012 αποτελεί πλέον ανάμνηση, γεγονός που δίνει την αφορμή για αναδρομές στα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκειά του. Αναφορικά με την αγαπημένη μας ΑΕΚ, τα δρώμενα περιγράφονται εύστοχα από το στίχο «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γίναμε μάρτυρες μιας ιλαροτραγωδίας, ενός θεάτρου του παραλόγου, με μόνιμα και έκτακτα στοιχεία αλλά πάντα ταυτόσημο μοτίβο. Με τους ίδιους (είτε ως ιδιότητα, είτε ως πρόσωπα) πρωταγωνιστές και το ίδιο τέλος. Πέρα από το "δούλεμα" που "τρώμε" μην νομίζετε ότι λείπουν οι παρανομίες, οι παρατυπίες, το αλισβερίσι, η καταπάτηση κάθε εφαρμογής των προβλεπομένων που οι συνειδητά καταστρατηγούντες «ταγοί» (κυβερνώντες, επιχειρηματίες και αθλητικοί παράγοντες) θέσπισαν.

Όλα, κατά την προπαγάνδα τους, γίνονται για το καλό της ΑΕΚ, για την ομάδα που φυσικά την έχουν ταυτιστεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλα όσα γίνονται αποτελούν εξαιρέσεις, «επείγουσες καταστάσεις», έτσι μας λένε. Η αλήθεια είναι πως εφαλτήριο και στόχος τους είναι η προστασία του μοντέλου και η διαφύλαξη των συμφερόντων που διακυβεύονται. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένα από τα πιο δυνατά "χαρτιά" του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου.

Το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο είναι κομμάτι του καπιταλισμού, κουβαλάει το... DNA του και εμφορείται από τις αγοραίες «αξίες» του. Σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκε, κινείται και θα κινείται η ΠΑΕ ΑΕΚ. Με ή χωρίς χρέη. Ώστε να αυγατίζουν τα κέρδη μερίδας των μεγάλων ή μικρότερων "καρχαριών" που ασχολούνται μαζί της, να εξυπηρετηθούν, ανάλογα την συγκυρία, συγκεκριμένα συμφέροντα και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη διαιώνιση της διαδικασίας και του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό πράγμα που λειτουργεί "ρολόι" στην σημερινή ΑΕΚ είναι οι μεταγραφές!


AEK LIVE: Η ΠΑΕ ΑΕΚ, ένα από τα πιο δυνατά "χαρτιά" τους

Σχόλια