Ανόητε και ανεγκέφαλε οπαδέ, σταμάτα επιτέλους να σκέφτεσαι


Δεν ξέρω πόσοι και αν γνωρίζουν ότι αυτό που αργότερα εξελίχθηκε στο ποδόσφαιρο που ξέρουμε σήμερα παιζόταν τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν από τον Χριστό, όταν Κινέζοι γυρολόγοι έδιναν παραστάσεις δεξιοτεχνίας με μια μπάλα στα πόδια. Και να τώρα πάνω από 5.000 χρόνια μετά, έρχονται οι απόγονοι των πρώτων Κινέζων ποδοσφαιριστών και εισβάλουν στην ζωή του οπαδού της ΑΕΚ με την μορφή κατασκευαστικού «κολοσσού» για να δώσουν μια παράσταση προεκλογικού αγώνα στο πλευρό του Ιωάννη Βούρου. Όχι ανόητε οπαδέ, δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι ο κ. Βούρος ο ΑΕΚτζής, σου έχει κόψει το μισθό και τα δώρα, έχει τσακίσει την σύνταξη της μάνας σου και του πατέρα σου, έχει «βάλει πλάτη» με τις «φαρδιές πλατιές» υπογραφές του για να γυρίσουν οι εργασιακές σχέσεις στο προπολεμικό καθεστώς και να εκτιναχτεί η επίσημη ανεργία στο 20%. Όχι ανεγκέφαλε οπαδέ της ΑΕΚ δεν πρέπει ούτε να περνά από το μυαλό σου ότι ο ίδιος ο κ. Βούρος ο ΑΕΚτζής την επομένη των εκλογών «χαλαρά» και χωρίς κανένα πρόβλημα θα υπογράψει και τα νέα μέτρα σε βάρος σου, ύψους 11,5 δισ. Όχι, εσύ πρέπει να σκέφτεσαι ότι χάρη στον ενωσίτη βουλευτή, Ιωάννη Βούρο φαίνεται να υπάρχει ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ βάσει του οποίου κάποιοι Κινέζοι θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το… «τσιγάρισμα» και την κατασκευή ενός εμπορικού πάρκου!!! Α, ναι… θα υπάρχει και ένα γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ. Άσε που από ότι λένε αυτοί που ξέρουν, ο «Ντέμης του λαού» θα δραστηριοποιηθεί στο μάνατζμεντ.

Αφού ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Βούρο που με δικαιώνει για όσα έλεγα στην εκπομπή που βγήκε στον αέρα του aek-live από τα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας: «ο κ. Βούρος τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ως πολιτικός, τα ίδια συμφέροντα θα υπερασπιστή και ως φερόμενος βοηθητικός Αεκάρχης, σε ότι αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ» έλεγα τότε. Και να τώρα που η περιβόητη ρύθμιση για τους εμπορικούς χώρους που πέρασε με πρωτοβουλία του κ. Βούρου στη βουλή έρχεται και με την εμφάνιση του μεγαλύτερου κατασκευαστή εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, Παναγιώτη Τσιγαρίδη να αποδείξει και στους πλέον δύσπιστους ποιους και τι συμφέροντα εξυπηρετούν όλης της γης οι «Βούροι»… επιστρέφω στην μπάλα για να ενημερώσω τους εκλεκτούς μου αναγνώστες ότι το 1963 ανακαλύφθηκαν διακόσια εξήντα εφτά (267!) γήπεδα σε όλη την Κεντρική Αμερική που χρονολογούνται από την περίοδο του 15ου αιώνα. Τότε δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα οι Τσιγαρίδηδες, όμως η ανάγκη για την δημιουργία χώρων έκφρασης αυτού του λαϊκού φαινόμενου που λέγεται ποδόσφαιρο βρήκε τρόπο να εκφραστεί σε 267 διαφορετικές τοποθεσίες τουλάχιστον, γιατί τόσες σώθηκαν, σε μια εποχή πολύ πιο δύσκολη από πλευράς διαβίωσης από την σημερινή.

Εγώ το έχω πει και θα το λέω ακόμα και αν έχω μείνει ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ΑΕΚ. Ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει την ΑΕΚ και όχι αυτό που συμφέρει αυτούς που εκμεταλλεύονται την ΑΕΚ. Σε αυτά τα πλαίσια το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει με κρατική χρηματοδότηση και να ανήκει μόνο στο σωματείο της ΑΕΚ για αθλητική και μόνο χρήση. Γνωρίζω ότι οι αντιδράσεις όταν κάποιος «δηλητηριασμένος» από την κυρίαρχη προπαγάνδα της εξουσίας των αφεντικών, ακούσει αυτήν την κατεύθυνση κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, θα είναι ανάλογες με εκείνες που προκαλούνται όταν κάποιος, προβάλλει την απαίτηση να είναι ο βασικός μισθός στα 1.400 ευρώ, η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας στα 1.100 ευρώ κτλ, κάθε φορά, όπου κι αν έχει τύχει να άνοιξη μια παρόμοια κουβέντα, πριν ακόμα προλάβω να εκφράσω την άποψή μου, δέχομαι άμεσα την επίθεση του συνειδητού ή ασυνείδητου παπαγάλου :

Και που θα βρεθούν τα λεφτά για κάτι τέτοιο ;

Αν του έλεγα εγώ ότι η πατρίδα μας σπαταλάει ένα τεράστιο πόσο για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, αλλά μια χούφτα κηφήνες που το δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από αυτό, ανάμεσα τους και πολλοί από αυτούς που ονειρεύεσαι για ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΚ… και πως αν ο Ελληνικός λαός το αποφασίσει και δρομολογήσει την δημιουργία μιας συμμαχίας που θα απαιτήσει την διαγραφή του «χρέους» της χώρας, και την αποποίηση των δανείων κλπ. Τότε θα έχουμε στην διάθεση μας σαν λαός τεράστια ποσά που φτάνουν όχι μόνο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και για όλων των αθλητικών υποδομών σε όποιων σύλλογο τις χρειάζεται και σε όποιο άθλημα τις έχει ανάγκη. Είναι σίγουρο ότι πριν ακόμα τελειώσω την σκέψη μου θα έρθω αντιμέτωπος με το … ατράνταχτο επιχείρημα :

Και που θα βρεθούν, ρε μάστορα τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για πετρέλαιο και φάρμακα ;

Τώρα, αν είχα απέναντι μου κανέναν μεγαλόσχημο δημοσιογράφο, καλοπληρωμένο παπαγαλίσκο, ή κάποιο χαρτογιακά, στέλεχος πολυεθνικής, μπορεί έτσι, για μαγκιά να του έλεγα, ότι «από σένα και το σινάφι σου θα τα πάρουμε ρε χαλβά, από σένα και τους ομοίους σου, που σας έχει μπουκώσει με πακτωλό χρήματος το σύστημα για να παραμυθιάζετε τον κόσμο», όμως, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο διάλογος στα όρια του λαϊκισμού δεν είναι και ότι το καλύτερο!
Η πρέπουσα απάντηση είναι: Εργοστάσια – βιομηχανίες - τράπεζες – εφοπλιστικές δραστηριότητες – ενέργεια – μεταφορές – τηλεπικοινωνίες - εσωτερικό εμπόριο κλπ. δημιουργούν αμύθητο πλούτο που παράγεται από την εργασία του λαού μας, αν αυτός ο πλούτος καταμεριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της πατρίδας μας, μπορεί όχι μόνο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη για κάλυψη των αθλητικών υποδομών της χώρας αλλά και μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση ακόμη πιο διευρυμένων αναγκών του λαού μας.

Γιατί θα πρέπει να χαρίζουμε στους «σωτήρες» μεγαλοκαρχαρίες τον ήδη παραγόμενο πλούτο της χώρας μας; Γιατί πρέπει να τους προσφέρουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη των μέχρι σήμερα αναξιοποίητων πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας, τον ορυκτό πλούτο, τις ήπιες πηγές ενέργειας, την θάλασσα, την σχεδιασμένη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή κλπ; Γιατί όλα αυτά που αποτελούν την εγγύηση ότι μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές και τις άλλες ανάγκες μας, γιατί ενώ μπορούμε με τις εξαγωγές που θα πραγματοποιήσουμε, να είμαστε σε θέση τουλάχιστον να έχουμε μια καλύτερη ζωή; προσφέρουμε όλα αυτά στους μεγαλοκαρχαρίες για να μεγαλώνουν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία και μετά να τους παρακαλάμε σαν ξευτιλισμένοι φουκαράδες να έρθουν να σώσουν την αγαπημένη μας ΑΕΚ; Θέλω απάντηση αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες! Γιατί ο πλούτος που παράγεται, να μην μοιράζεται δίκαια στον λαό της πατρίδας μας και να τον ιδιοποιείται ο κάθε Μελισσανίδης, ο κάθε Μαρινάκης, ο κάθε Βαρδινογιάννης, ο κάθε Αλαφούζος, ο κάθε Τσιγαρίδης κτλ.;


Σχόλια