Να σώσουμε την ΠΑΕ; Η μήπως να σώσουμε την ΑΕΚ;

Η ιδρυτική διακήρυξη της ΑΕΚ, αναφέρει καθαρά ότι ένας από τους λόγους ίδρυσης του συλλόγου είναι η απρόκοπη επαφή της νεολαίας των προσφύγων που στα πρώτα χρόνια στη μητέρα πατρίδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 ήταν πραγματικά πέτρινα. Στόχος της ΑΕΚ ήταν η δημιουργία αθλητών προερχόμενων από τα παιδιά των προσφύγων της Πόλης που πήραν το καραβάκι, πέρασαν τη θάλασσα, έφτασαν στη «Μητέρα Ελλάδα» και δημιούργησαν τη... ζωή τους, μια διαδικασία που έμελλε να γίνει ζωή για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι η ΑΕΚ ...
Όσο η λύση στο πρόβλημα ΑΕΚ, δε θα οδηγεί σε παραγωγή αθλητών με γνώμονα τις ανάγκες, αλλά και το δικαίωμα του λαού της ΑΕΚ ιδιαίτερα των νέων παιδιών, να έρθουν σε επαφή με την φανέλα της ΑΕΚ, να μπουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να αγωνιστούν για αυτήν την φανέλα, για αυτό το σύμβολο, αλλά οι όποιες λύσεις αναζητούνται θα αφορούν τα «κέρδη» και τον περιορισμό των «ζημιών» της ΠΑΕ, τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμμοριών τους, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων, τόσο ο κόσμος της ΑΕΚ θα υποφέρει, ενώ τα συνεπακόλουθα της εμπορευματοποίησης της ΑΕΚ θα πολλαπλασιάζονται. Εμπορευματοποίηση σημαίνει τα πάντα υποτάσσονται στο κέρδος. Αξίες, ιδανικά θεωρούνται κουραφέξαλα όταν πρόκειται για μπίζνες.
Πανηγυρίζανε οι γνωστοί κύκλοι υποστήριξης και προβολής οικονομικών συμφερόντων μέσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την μαζικότητα του λαού της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σύνδεσαν την παρουσία του κόσμου με την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων, καλώντας τον κόσμο της ΑΕΚ σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις που θα καλούσαν τον μεσσία να καταδεχτεί να έρθει και να μας σώσει!!! Πού τα είδαν όλα αυτά; Δεν τα είδαν. Υπόβαλλαν όμως την ιδέα, ώστε να θεωρείται δεδομένη. Μετά οι ίδιοι κύκλοι διαφήμιζαν ως μοναδική σωτηρία για την ΑΕΚ, τον λογαριασμό της ντροπής. Ντροπή όχι για αυτούς που η αγάπη τους για την ΑΕΚ θα τους οδηγήσει στο ταμείο της τράπεζας να συμβάλουν στις υποχρεώσεις του Παππά, του Νοτιά και τον λοιπών εφοπλιστών και βιομηχάνων… Ντροπή για αυτούς που εκβιάζουν ψυχολογικά τους φιλάθλους της ΑΕΚ, τους καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες. Ντροπή για αυτούς που καλούν τον λαό της ΑΕΚ να σώσει ουσιαστικά πρόσωπα και θεσμούς που είναι υπαίτιοι για τη ζώσα πραγματικότητα στην αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς στην όλη διαδικασία συμμετείχε προς μεγάλη μου απογοήτευση και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου.
Κάθε μέρα όλο και πιο καθαρά, κάθε ώρα όλο και πιο έντονα, η προπαγάνδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, ανεβάζει το ρυθμό της τρομοκράτησης των οπαδών της ΑΕΚ, ώστε να οδηγήσει τις συνειδήσεις σε κατάσταση απόλυτης υποταγής, τρομοκρατημένες από το τι χειρότερο μπορεί να πάθει η ΑΕΚ. Μελετημένη προπαγάνδα, ώστε κάθε ξεχωριστό στοιχείο της να συμβάλει στο τελικό ζητούμενο: Να αποδεχτεί ο λαός της ΑΕΚ ως μονόδρομο τον εφιάλτη της εμπορικής εκμετάλλευσης της μεγαλύτερης ομάδας – σύμβολο, του κόσμου. Η επιχείρηση ψυχολογική πίεση είναι σχεδιασμένη στη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου έγινε μπροστά από ένα μπάνερ με τον τίτλο σώστε την ΑΕΚ. Γιατί ρε μάγκες δεν γράψατε «σώστε την ΠΑΕ ΑΕΚ»; Μήπως θα πάει έστω και ένα ευρώ από τα λεφτά που θα μαζέψετε σε κάποιο τμήμα της ερασιτεχνικής; Μήπως θα δώσετε μέρος από τα λεφτά που χρωστάτε στην ερασιτεχνική; ΟΧΙ! Βάλατε και ένα ρολόι που μετρούσε αντίστροφα το χρόνο, να γελάσει ο κόσμος. Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Να ξέρουν όμως τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ, ότι ο λαός της ΑΕΚ αρχίζει να καταλαβαίνει ποια είναι η αιτία όλου του κακού. Αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι είναι υποτίμηση της ανθρώπινης νοημοσύνης να πιστεύεις ότι έχουν καλές και αγαθές προθέσεις για την αγαπημένη σου ομάδα, κάποιοι βιομήχανοι και κάποιοι εφοπλιστές, οι ίδιοι που σε υποβάλλουν στην ιδέα ότι ο μισθός σου πρέπει να πέσει στα 300 ευρώ.
Με λίγα λόγια αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, να σου πω εγώ που ξέρω τα πολλά και ο νους μου κατεβάζει, τι καταλαβαίνω από τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ; Οι νυν μεγαλομέτοχοι και ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ, ή το ξέρουν, ή το έχουν υποψιαστεί ότι ο Μελισσανίδης θέλει να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Επιχειρηματίες άνθρωποι που είναι ξέρουν καλά ότι για να θέλει ο Μελισσανίδης να αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει τις ανάλογες επαφές, έχει πάρει τις ανάλογες εγγυήσεις, έχει κάνει τις συνδιαλλαγές που ευνοούνται και από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχει με λίγα λόγια εξασφαλίσει από την εξουσία των μεγάλων αφεντικών και τα κόμματα τους, την σίγουρη και χωρίς κανένα ρίσκο κερδοφορία του, πάντα στο όνομα και για το καλό της ΑΕΚ βεβαίως – βεβαίως. Πάντα με οδηγό την αγάπη… για την τσέπη του!!! Οπότε σου λένε οι νυν ιδιοκτήτες, έλα «τίγρη» και πάρε το «μαγαζί» ως έχει. Γιατί να στο καθαρίσουμε από χρέη αφού εσύ για τον Α-Β λόγο καίγεσαι να το πάρεις στην ιδιοκτησία σου;
Για να δούμε τώρα πως οι συνεχιζόμενες κινήσεις τακτικής εξυπηρέτησης των αντικρουόμενων συμφερόντων πρώην, νυν και μελλοντικών ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΑΕΚ οδηγούν ολοταχώς και στην τυπική διάλυση της εταιρείας. Οι επιχειρηματίες που παρουσιάζονται από την καθεστωτική Μιντιοκρατία σαν «σωτήρες» της ΑΕΚ, αδιαφορούν (αν δεν την επιδιώκουν) για την μοιραία κατάληξη της χρεοκοπίας, η οποία δυστυχώς θα συμπαρασύρει και την ομάδα. Παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα, η αιτία όσων βιώνει και η ΑΕΚ δεν είναι τα υπαρκτά λάθη του κάθε Νικολαΐδη, ούτε οι εκούσιες ή ακούσιες παραλείψεις του κάθε Αδαμίδη, ούτε η ανικανότητα ή η σκοπιμότητα του κάθε Θανόπουλου. Είναι απότοκα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, της αγοραίας αντίληψης, των νόμων της «ζούγκλας» του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου.
Τα μεγάλα χρέη, ο ελάχιστος χρόνος για κάλυψη τους και η στάση των νυν και πρώην μετόχων - «σωτήρων», αποτελούν το τρίπτυχο, προαναγγελία του τέλους. Αποκαλυπτικά προσκηνίου και παρασκηνίου, προθέσεων και στόχων είναι αρκετά γεγονότα. Π.χ. το πινγκ πονγκ ευθυνών, ποιος θα πληρώσει πόσα. Ο νυν μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει τη μίσθωση έναντι 600 χιλ. ευρώ ετησίως και όταν γίνει, την πώληση στην «κιτρινόμαυρη» εταιρεία αντί ακαθόριστου αντιτίμου του δικής του ιδιοκτησίας προπονητικού κέντρου από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δηλαδή ο μεγάλος αυτός ευεργέτης της ΑΕΚ, είναι τελικά καλυμμένος τουλάχιστον για το κόστος της επένδυσης του και τώρα πλέον δηλώνει αδυναμία καταβολής οτιδήποτε άλλου από «ψίχουλα».
Τώρα αν με είχες απέναντι σου, αγαπημένε μου αναγνώστη θα με ρωτούσες: «δε μου λες ρε μπάρμπα; Ο «Τίγρης» που όπως μας λες θέλει να μπει στην ΑΕΚ για τους δικούς του λόγους, γιατί να αφήσει την ΑΕΚ να πτωχεύσει;» Αυτό αγαπημένε μου αναγνώστη είναι το διαπραγματευτικό ατού του «Τίγρη». Ξέρει ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ΠΑΕ ΑΕΚ θα χρεωθεί στους νυν μεγαλομετόχους. Στο κάτω – κάτω αν πτωχεύσει η εταιρεία και υποβιβαστεί η ομάδα, θα μπορεί να να την πάρει χωρίς αντίτιμο και το κυριότερο… χωρίς  χρέη. Γι’ αυτό οι νυν ή και πρώην «σωτήρες» και συνέταιροί προσπαθούν με τακτικές και μεθόδους του επιχειρηματικού κόσμου να δεσμεύσουν το μέλλον της ΠΑΕ σε κάθε ενδεχόμενο.

Σχόλια