Το γνωστό ανέκδοτο με τον... άγνωστο επενδυτή!

 

Ζούμε μια εποχή που οι «αφεντάδες» του ποδοσφαίρου, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι αφεντάδες και της ζωής μας, μπροστά στην προώθηση των συμφερόντων τους επιλέγουν να αποτινάσσουν κάθε πρόσχημα και κάθε φύλλο συκής. Ασελγούν κατά του ποδοσφαίρου, οι ίδιοι άνθρωποι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, που ασελγούν και κατά της ζωής μας, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των ανθρώπων ότι ο υπέρτατος κανόνας είναι «το δίκαιο του ισχυρού». Ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς, ότι τους έχουμε ανάγκη τόσο στην ζωή, όσο και στην αγαπημένη μας ομάδα.

Σε αυτά τα δεδομένα, και μέσα σε αυτό το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, για ακόμη μια φορά στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ φαίνεται να κορυφώνονται τα παιχνίδια συμφερόντων και ο πόλεμος του παρασκηνίου, με σκοπό την εξαγορά της ΠΑΕ και ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται για τα επιχειρηματικά σχέδια. Τα σενάρια για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της εταιρείας διαδέχονται το ένα το άλλο. Ακόμα «τρέχει» το γνωστό με τον... άγνωστο επενδυτή τον οποίο εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος και αφού όλο τον προηγούμενο μήνα οι εκπρόσωποί του φαίνεται ότι έκαναν οικονομικό και νομικό έλεγχο της ΠΑΕ, τώρα μάθαμε ότι έχει παραγγείλει από ιταλική εταιρία, έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές επένδυσης σε αυτό. Να μου το θυμηθείτε ότι μόλις τελειώσει και την δεύτερη έρευνα θα κάνει και μια τρίτη για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα.


Εντυπωσιακό από κάθε άποψη ήταν και το σενάριο σε σκηνοθεσία του παλιού γνωστού βρικόλακα της ΑΕΚ, που έμαθε ότι… αγαπιόμαστε και μας έφερε και αυτός μια λύση στο πρόσωπο του Ξενιάδη, που προσπάθησε να πάρει την Σαλαμίνα με ακάλυπτες επιταγές. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης ψάχνει για «επενδυτές», από το Κατάρ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέχρι την Αρμενία και την Τσετσενία!



Δεν θα σταματήσω να το λέω ποτέ! Άσχετα που σε όλα αυτά κρύβεται η αλήθεια και που το ψέμα, δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς οπαδός της ΑΕΚ ότι ο στόχος παραμένει η εκμετάλλευση του ονόματος της ομάδας, προκειμένου να υλοποιηθούν στόχοι όχι μόνο για το κέρδος των εκάστοτε επιχειρηματιών, αλλά και πολλοί άσχετοι ακόμα και με το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι εκπρόσωποι του πρώτου υποψήφιου αγοραστή που εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό δεν έκρυψαν ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση για πιθανή εμπλοκή στην ΠΑΕ ΑΕΚ έπαιξε η προοπτική της ανέγερσης νέου γηπέδου και η εμπορική εκμετάλλευσή του. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπορική εκμετάλλευσή ενός γηπέδου τόσο μικρότερη είναι η αθλητική του εκμετάλλευση. Για παράδειγμα μια αίθουσα πυγμαχίας έχει μηδενική εμπορική αξία άρα είναι άχρηστη για τους επίδοξους επενδυτές της ΑΕΚ. Αντίθετα ένα ΑΕΚ café μπορεί να αποδειχτεί κερδοφόρο για τους επενδυτές με κελεμπία η χωρίς, δεν έχει σημασία.


Όση απελπισία και απόγνωση για την επόμενη μέρα και να υπάρχει σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι, όταν μιλάμε για ΑΕΚ μιλάμε για το θαύμα των προσφύγων, τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο του κόσμου. Αθλητικό σύλλογο, όχι όχημα επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όσοι από τα… απελπισμένα αδέλφια μου τους ΑΕΚτζήδες ονειρεύονται έναν μεγαλοκαρχαρία που θα αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΚ και θα κάνει την ομάδα μας μεγάλη και τρανή, ας ρίξουν μια ματιά προς Πειραιά μεριά, εκεί που έχουν αυτό που θέλουν κάποιοι στην δική μας οικογένεια! Ο Έλληνας εφοπλιστής Μαρινάκης λοιπόν, έχει δημιουργήσει μια ομάδα που σου βγάζει συναισθήματα οίκτου και περιφρόνησης! Μια εταιρεία που έχει τα περισσότερα εγγυημένα έσοδα στον ελληνικό χώρο! Μια ομάδα που σε αγωνιστικό επίπεδο αντιμετωπίζει αντιπάλους που αγωνίζονται εναντίον τους με τα δευτέρα γιατί όταν παίζουν με αυτούς θεωρούν τα παιχνίδια χαμένα και αποφασίζουν πάντα με τον Ολυμπιακό να βάλουν τους παίκτες τους να εκτίσουν τις ποινές από τις κίτρινες.


Κοιτάξτε αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες πως έχει καταντήσει το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου η οικονομική χούντα του Μαρινάκη. Αγοράζει σε κάθε μεταγραφική περίοδο ποδοσφαιριστές ΟΧΙ γιατί τους χρειάζεται η ομάδα του αλλά για να μην πάνε σε ανταγωνιστικές ομάδες και για να πετύχει την εξάρτηση μικρότερων ομάδων με την πατροπαράδοτη μέθοδο των δανεικών. Καταστρέφει καριέρες νεαρών ποδοσφαιριστών, καταστρέφει την μαγεία του ποδοσφαίρου κι εμείς απολαμβάνουμε όλοι μαζί ένα πρωτάθλημα που η μισές ομάδες έχουν δυο και τρεις δανεικούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ΠΑΕ του κ. Μαρινάκη! Καθαρές κουβέντες αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες. Πείτε μου; Εστί την ονειρεύεστε την ΑΕΚ;



Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός της διαδρομής που έχει ο σύλλογος της ΑΕΚ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και είναι ασυμβίβαστος με τις τακτικές του παρασκηνίου, η ΑΕΚ κρατάει και ένα κομμάτι από την «ψυχή» του πρόσφυγα της μικρασιατικής καταστροφής και κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει ή να το υποβαθμίσει όσο κι αν προσπαθήσει. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων. Θέλουμε γήπεδο της ΑΕΚ, όχι ένα γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ. Θέλουμε αίθουσες πυγμαχίας, πινγκ πονγκ, γήπεδα για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, όχι καφετέριες, μπουτίκ και σουίτες. Προσεγγίστε την ιστορική υπόσταση της ΑΕΚ, όχι ως μέλη μιας όποιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά ως οπαδοί της, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά, ειδικά εσάς που κάνετε υψηλή κριτική στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επειδή αξιώνουν από την ΠΑΕ τα δεδουλευμένα τους. Ποιος σας είπε ότι υπάρχει κάποια έκπτωση στο αξίωμα που έχει ο κάθε εργαζόμενος να πληρώνεται για την εργασία του; Όποια κι αν είναι η εργασία του, όποιο κι αν είναι το ύψος της αμοιβής του, που έτσι κι αλλιώς είναι προσυμφωνημένο! Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι αδέλφια μας, αυτοί είναι η ΑΕΚ, οι αθλητές και οι οπαδοί είναι η ΑΕΚ, όχι τα αφεντικά τους, ούτε τα αφεντικά μας. Όλοι εμείς οι σκεπτόμενοι οπαδοί αυτής της ομάδας, ας αναγνωρίσουμε τον σεβασμό για τη φανέλα και τον κόσμο της ΑΕΚ που έχουν δείξει με την στάση τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, τόσο καιρώ που οι παροικούντες στην ΠΑΕ τους δουλεύουν ψιλό γαζί. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Κι εσείς αδέλφια μου ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο και σαφές πως το μοναδικό σας όπλο σαν εργαζόμενοι, απέναντι στους εργοδότες σας, μεγαλομετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ που αρνούνται να σας πληρώσουν είναι η κοινή δράση! Κανένας μόνος του! Όχι άλλος Γκέτζογλου! Μην αφήνετε να γίνει η περίπτωση σας ευκαιρία για εκμετάλλευση από τον κάθε πιθανό και απίθανο μάνατζερ.

Σχόλια