Super League ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 3-0 Επιτέλους… χαμόγελα


Μόνο ικανοποιημένους μπορεί να μας αφήνει η νίκη της Ένωσης επί του αντιπαθούς Άρη. Η απόδοση της ομάδας κατά διαστήματα ζέστανε τις παγωμένες και δυστυχώς άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η ομάδα έδειξε από την αρχή τι ήθελε στο παιχνίδι και ήξερε πως να το διεκδικήσει. Το πιο σημαντικό σε αυτή την εμφάνιση ήταν το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες μας. Μου άρεσε πολύ το πρεσάρισμα στα τελευταία λεπτά με τους επιθετικούς να μην επιτρέπουν στους αμυντικούς του Άρη να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους... Οι προτροπές του Νικόλα για συνεχές πρέσινγκ ξεσήκωσαν τον κόσμο που βλέπει ότι κάτι καλό πάει να γίνει... Για να δούμε. Πάντα είμαι αισιόδοξος και πάντα πιστεύω ότι ένας νικηφόρος αγώνας αποτελεί το εναρκτήριο σύνθημα για ένα δυνατό ξεκίνημα, μια αντεπίθεση διαρκείας. (Νίκος Αγγελίδης)


Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ μετά από μία ισοπαλία και μία ήττα, συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα για τον Αρη. Με αυτογκόλ του Λαζαρίδη και γκολ του Λυμπερόπουλου, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο στο α' ημίχρονο, ενώ ο Κάλα στο 78' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με την Ενωση να παίρνει βαθμολογική ανάσα και να παραμένει κοντά στους πρωτοπόρους. Κατρακυλά το σύνολο του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, καθώς παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και βυθισμένο στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις βαθμούς. Δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης, ένα για την ΑΕΚ (sport.gr)


Δίχως να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά όντας ουσιαστική, συγκεντρωμένη και πάνω από όλα παθιασμένη, η «Ένωση» πήρε με επιβλητικό τρόπο τους τρεις βαθμούς και διατηρήθηκε σε επαφή με την κορυφή αφήνοντας πίσω της τα τελευταία στραβοπατήματα. (sport-fm.gr)


Το κλειδί του αγώνα:
Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν αποφασιστικότητα και διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πίεσαν ακόμη κι όταν το σκορ έφτασε στο 3-0 υποχρεώνοντας τον Άρη σε ένα ακόμη αποτυχημένο αποτέλεσμα. Σημαντικό και το δοκάρι του Παπαστεργιανού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αν εκεί έμπαινε το γκολ ίσως η εικόνα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική στην επανάληψη. (contra.gr)


Η ΑΕΚ που όλοι θέλουν να βλέπουν, η ΑΕΚ που δεν έχουν δει οι νεότεροι και νοσταλγούν οι παλαιότεροι, είναι η ΑΕΚ του δευτέρου γκολ στο 39ο λεπτό. Γκολ στο οποίο η μπάλα να περνά με αριστουργηματικό τρόπο από τα πόδια τεσσάρων παικτών (Κάλα, Μπέλεκ, Καφές, Λυμπερόπουλος) θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω το χρόνο για να θυμηθούμε πότε είδαμε (ανάλογη φάση) τελευταία φορά. Έχουμε δει πολλά όμορφα γκολ από τον Σκόκο, αλλά σχεδόν όλα ήταν one man show. Γκολ με καταπληκτική συνεργασία τεσσάρων παικτών, θα πρέπει να κάνουμε μια στάση στη χρονιά Ριβάλντο και μετά να γυρίσουμε στην ΑΕΚ που όλοι αγαπήσαμε. (


Σχόλια