Κανείς δεν μπορεί να κάνει την ΑΕΚ ξευτιλισμένη… στην θέση του ξευτίλα!


Τι γίνεται όταν οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ, δεν δέχονται την ομάδα τους όπως αληθινά είναι, δεν την αγαπούν γι’ αυτό που «γεννήθηκε» και προορίζεται να υπηρετήσει, αλλά απαιτούν την υποτίμηση του συναισθήματος, την υποβάθμιση της παράδοσης, την έκπτωση της ηθικής προκειμένου να γίνει η ΑΕΚ αυτό που εκείνοι δεν κατάφεραν στην ζωή τους; Επιτυχημένη στην κοινωνία του βούρκου και της σαπίλας. Έβριζαν τον Κόκκαλη αλλά θα ήθελαν έναν Κόκκαλη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, βρίζουν τον Μαρινάκη αλλά θα ήθελαν έναν Μαρινάκη στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτή είναι η ΑΕΚ που τους ευχαριστεί, που θα τους κολακεύει την εικόνα του φουκαρά που κουβαλάνε στην υπόλοιπη ζωή τους, που θα πραγματώσει το δικό τους όνειρο, για την πάση θυσία και τιμήματος κυριαρχία. Η ΑΕΚ είναι τέκνο της ανάγκης των προσφύγων, της δεκαετίας του 20’ και κανείς δεν μπορεί να την κάνει παιχνιδάκι δικής του χρήσης. Κανείς δεν μπορεί να κάνει την ΑΕΚ ξευτιλισμένη… στην θέση του ξευτίλα!

Αυτήν την εσφαλμένη προσέγγιση της ΑΕΚ εκμεταλλεύονται και όσοι εμπορεύονται την αγάπη μας για αυτόν τον σύλλογο. Αυτοί έπεισαν τους «πολλούς» ότι έτσι πρέπει να είναι, γιατί ο εκβιασμός που χρησιμοποίησαν, προκειμένου να τα καταφέρουν, είναι εξαναγκασμός ανυπέρβλητος: «ΑΕΚ σε θέλουμε πρωταθλήτρια, αλλιώς δε θα σε αγαπάμε, θα ντρεπόμαστε για σένα». Είτε λέγοντας το ευθέως είτε υπονοώντας το με χίλιους δυο τρόπους που έχουν εφεύρει οι οπαδοί των φουσκωμένων πορτοφολιών που… τι καλά που θα ήταν να μας αγόραζαν κι εμάς ένα πρωτάθλημα, όχι για την ΑΕΚ αλλά για την ικανοποίηση του δικού τους υπέρογκου εγωισμού.

Γιατί αν τους ενδιέφερε το μεγαλείο της ΑΕΚ θα καταλάβαιναν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ψάχνουν για να σώσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η αιτία για τις δυσμενείς συνέπειες εκεί που βρίσκεται η αληθινή ΑΕΚ, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι οποίες, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, πλέον γίνονται ακόμα χειρότερες και ουσιαστικά τον οδηγούν σε πλήρη αφανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έστειλε πρόσφατα εγκύκλιο στη ΓΓΑ σύμφωνα με την οποία περικόπτονται κατά 40% οι επιχορηγήσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες αθλημάτων από τις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις που προϋπολογίζονταν. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον αθλητισμό των ερασιτεχνικών τμημάτων, που στην περίπτωση της ΑΕΚ αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξή παιδιών που θα αγαπάνε την ομάδα επειδή θα αγωνίζονται με την φανέλα της. Και όχι ανεγκέφαλων όρνιων που θα είναι διατεθειμένα να παίξουν τον ρόλο του ιδιωτικού στρατού του οποιοδήποτε ισχυρού «βαρόνου» της οικονομίας που θα παίζει το ρόλο του Αεκάρχη.


Όμως η εξουσία του ποδόσφαιρου δεν θέλει ανθρώπους που να γνωρίζουν την ιστορία και να αγαπάνε την ομάδα τους. Θέλει ανεγκέφαλους «ταλιμπάν» του «αφέντη» με τα πολλά φράγκα. Αν αναρωτιέστε γιατί τους θέλουν αφού είναι δυσφήμηση για το προϊόν τους; Σας λέω ότι τους θέλουν γιατί αυτοί οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» είναι ο μόνος τρόπος για να τορπιλίσουν την οπαδική συνεννόηση και την πιθανή δημιουργία οπαδικού κινήματος που θα αμφισβητεί την εξουσία των ΠΑΕ. Η βία είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο της συνομοταξίας του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμα και στην Αγγλία, που η μιζέρια των δημοσιογραφικών κύκλων έχει αναλάβει να εξαντλήσει όλα της τα τερτίπια προκειμένου να μας πείσει ότι καταπολέμησαν την οπαδική βία. Ένας 44χρονος Ουαλός έχασε τη ζωή του έξω από το «Wembley» το βράδυ της Τρίτης που μας πέρασε, στα επεισόδια που ξέσπασαν πριν από τον προκριματικό ανάμεσα σε Αγγλία και Ουαλία (1-0) για το Euro 2012. Ο θάνατος του άτυχου Μάικ Ντάι, πέρασε στα ψιλά των διάσημων αθλητικών αναλυτών, αποδεικνύοντας ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι δημοσιογράφοι είναι αξιοθρήνητοι ηθοποιοί. Κυρίως όταν υποδύονται τον πατέρα με κατανόηση, που με το ένα χέρι χαϊδεύει τον οπαδό στο κεφάλι, ενώ με το άλλο τηλεφωνεί, στο όνομα της οικογένειας, στον μεγαλομέτοχο για να του πει τι να γράψει.

Δυστυχώς οι μάζες κατευθύνονται από τη συστηματική παραπλάνηση και την άγνοια. Πόσοι οπαδοί της ΑΕΚ γνωρίζουν την τραγική κατάσταση στο χώρο του χάντμπολ, ενός αθλήματος που μας έκανε να νιώσουμε μετά από χρόνια τη σημαίνει ΑΕΚ; Πόσοι έμαθαν ότι, η Ομοσπονδία του αθλήματος αποφάσισε να μη δηλώσει τις μικρές εθνικές στους προκριματικούς αγώνες των διοργανώσεων; Δηλαδή τη δίχως προπονητή Εθνική νέων (στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), την Εθνική εφήβων (στα προκριματικά του Παγκοσμίου) και την Εθνική νεανίδων (στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού). Μάλιστα δεν αποκλείεται το ίδιο να γίνει και στην «ακέφαλη» Εθνική γυναικών μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βέλιμιρ Πένιοβιτς. Πόσους ενδιαφέρει η αποχώρηση των Βριλησσίων από το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ και η άρνηση του Ποσειδώνα Λουτρακίου και του Αρίωνα Πτολεμαΐδας να πάρουν τη θέση τους;

Λίγους, ελάχιστους. Οι πολλοί ενδιαφέρονται για τους Τσέχους, τους Ρώσους, και τους Κινέζους πιθανούς επενδυτές της ΠΑΕ ΑΕΚ! Και να είστε σίγουροι ότι η κοινωνία της ΑΕΚ, όταν έρθει η ώρα, θα αντιμετωπίσει τους οπαδούς σαν μικρά παιδιά, όχι σαν νοήμονες ανθρώπους που διεκδικούν την υπόθεσή τους και προχωρούν σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης. Και οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πως αυτή η ανταρσία προοιωνίζεται μιαν άλλη, μεγαλύτερη, γενικευμένη, που φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

Ο οπαδός της ΑΕΚ είναι δότης σε μια κοινωνία που ξέχασε να δίνει και μόνο να πουλά πλέον γνωρίζει. Με τον τρόπο της διεκδίκησης, φωτίζει την πτώση μας, που τέλος δεν έχει. Γυρνά την πλάτη του στις διάφορες αδιάφορες φωνές που για ίδιον όφελος κινδυνολογούν. Ο οπαδός της ΑΕΚ συνδέει τη γνώση με την πρώτη ύλη της ζωής. Ως εκ τούτου δεν τον ενδιαφέρει γενικώς και αορίστως να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ, αλλά το «πώς», ακριβώς όπως το έχει θέσει ο Πλάτωνας. Είναι σοβαρός εχθρός του κατεστημένου και όλων εκείνων που ελπίζουν μέσω της ΑΕΚ σ' έναν ακόμη πλουτισμό. Ο οπαδός της ΑΕΚ εμάς διδάσκει τώρα, και κάθε γηπεδικό πέταλο θα έπρεπε να λειτουργεί για όλους σαν ανοιχτή αίθουσα διδασκαλίας. Αυτός είναι που τιμά την πρώτη μας πτήση και τα χρόνια της εφηβείας μας που κεντούσαμε τον κόσμο. Γνωρίζω πολλούς πρώην θαμώνες της «σκεπαστής» και νυν βολεμένους που αντιμετωπίζουν εχθρικά κάθε προσπάθεια των οπαδών της ΑΕΚ να αντισταθούν στην πραγματικότητα που σαν Κίρκη θέλει να τους μεταβάλει σε γουρούνια. Τι να τους πω; «Όσοι, μέσα στο κοιμητήριο, στα όνειρά τους βλέπουν πως πετάνε, σαν νύφη ας στολίσουν ένα περίστροφο και σαν γαμπροί στο γάμο του να πάνε».

Σχόλια