Να βάλουμε πλώρη για την δική μας ΑΕΚ. Τίποτα λιγότερο!

Αδέλφια μου Αεκτζήδες, θα σας εξομολογηθώ ένα θέμα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Το επιβλητικό σήμα της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, που κοσμεί την επιχείρηση αθλητικών (και όχι μόνο) υπηρεσιών, του κ. Νοτιά στα Σπάτα, έχει παραχωρηθεί (σαν δικαίωμα χρήσης) δωρεάν από το μητρικό σωματείο της ΑΕΚ; Αν όχι ποιο είναι το τίμημα που καταβάλει η ΜΗ φιλανθρωπική εταιρεία Μεσογαία ΑΕ. Το θέμα αυτό έχει πάρα πολλές προεκτάσεις αν αναλογιστούμε ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας σκοπεύει στη «πλάτη» της ΑΕΚ να ανοίξει φτερά σε όλη την Επικράτεια κατασκευάζοντας ανάλογα αθλητικά έργα και συνεδριακούς χώρους. Όταν συνειδητοποίηση ο ανυποψίαστος οπαδός της ΑΕΚ τι συμβαίνει, όλες οι απαντήσεις για το πως έχει δομηθεί η πραγματικότητα γύρω από την ομάδα μας, θα εμφανιστούν ως δια μαγείας μπροστά του.



Τι θέλω να πω; Κάτι πάρα πολύ απλό, κάτι για το οποίο η εξουσία εντός αλλά και εκτός των αθλητικών πεπραγμένων, από καταβολής της ύπαρξής της, έχει καταφέρει να περάσει στις μάζες ώστε να μπορεί να ασκεί έλεγχο επάνω τους. Την κακομοιριά και την μοιρολατρία. Ότι εμείς σαν λαός δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την παρουσία του οικονομικού μεγιστάνα – ηγέτη – εξουσιαστή. Η επιβολή της αρνητικής σκέψης όταν το δεις σαν κάτι γενικό μπορεί να μην σου λέει και τίποτε. Αν όμως το πάρεις και αρχίσεις να εξυφαίνεις τις προεκτάσεις του τότε καταλαβαίνεις πως παίζεται το παιχνίδι.


Γιατί άραγε όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι αναλυτές και υπερασπιστές της επαγγελματικής – κερδοσκοπικής μορφής του ποδοσφαίρου, δυσκολεύονται να μας αναλύσουν το «κοινό μυστικό» των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟ, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζιτών; Γιατί δεν μας λένε γιατί ο μεγάλος καραβοκύρης του Πειραιά δυσκολεύεται να δώσει 800 ψωροεκατομμύρια που απαιτούνται σαν πρώτη δόση για την εξασφάλιση ενός αυθεντικού ταλέντου σαν τον Μιραλάς;


Αυτά τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια είναι το μέσω εμφύτευσης της αρνητικότητας στον άνθρωπο, στις πλατιές μάζες, στους οπαδούς. Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να πείσουν και τον τελευταίο οπαδό ότι είναι αδύναμος και ανήμπορος να αντιδράσει και να ελέγξει την τύχη της ομάδας του. Μεγαλώνουμε οι περισσότεροι μαθαίνοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, γιατί έτσι είναι έτσι τα βρήκαμε, τίποτε δεν αλλάζει και δεν βαριέσαι αδελφέ. Αυτό καλλιεργείται και μέσω του φόβου που κάθε μέρα σπέρνουν τα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς μας συνεχώς διάφορους μπαμπούλες και κινδύνους από τους οποίους κινδυνεύει η ΑΕΚ γενικώς. Μπαμπούλες που μόνο ένας τίγρης, η κάποιο άλλο άγριο ζώο μπορεί να αντιμετωπίσει.


Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι μας έχουν πείσει και έχουν βάλει μέσα μας την αρνητικότατη σκέψη, ότι η σωτηρία για ότι βασανίζει την αγαπημένη μας ΑΕΚ, θα έλθει από κάτι έξω από εμάς, θα έρθει ο «κροίσος» και θα τα φτιάξει όλα, αρκεί να φροντίσουμε να είμαστε καλά παιδιά και υπάκουα και να ακολουθούμε διάφορους παρανοϊκούς κανόνες ιδιωτικού στρατού, για να μην στεναχωρηθεί και φύγει, όπως έφυγε ο κ. Φιλίππου από το μπάσκετ. Βέβαια το γεγονός ότι ο κ. Φιλίππου δεν έφυγε, παραμένει ακόμα μεγαλομέτοχος του ΤΑΚ ΑΕΚ είναι ψιλά γράμματα. Προς θεού… να καταλάβει ο φουκαράς ο Αεκτζής που οδηγούνται οι ομάδες όταν στηρίζονται σε αυτοκράτορες του κέρδους.


Διά ταύτα: Είμαστε ήδη εκεί όπου ο καθένας κρίνεται όχι για το πόσο καλά παριστάνει τη θλιμμένη χήρα για το χάλι της ΑΕΚ, αλλά από το αν έχει να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της κοινωνικής - οπαδικής συνείδησης μια - δυο εξηγήσεις τέτοιες που να οδηγούν σε διέξοδο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν χρειαζόμαστε σωτήρες, γιατί αν απομονώσουμε τα παράσιτα από την ΑΕΚ μπορούμε κάλλιστα μόνοι μας να σώσουμε την ομάδα μας. Αν δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων οι οποίοι θα κάνουν πράξη αυτήν την αλήθεια, τότε θα συμβούν μεγάλες αλλαγές που είναι στο χέρι μας να συμβούν και τότε θα δείτε το οικοδόμημά τους να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.


Όσοι από αυτούς που έχουν στήσει επιχειρήσεις εκμετάλλευσης του ονόματος και του σήματος της ΑΕΚ, τα ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν κυρίως οι ΠΑΕ, δήθεν κλαίγονται σήμερα για την κατάσταση της ΑΕΚ, ελέγχονται ήδη ως κροκόδειλοι γιατί έχουν υπερασπίσει ως τώρα ένα σύστημα που με μαθηματική ακρίβεια θα έφτανε στα σημερινά. Είναι συνένοχοι για τη δυστυχία του οπαδού της ΑΕΚ. Είναι συνέταιροι στην πολιτική που χρόνια τώρα καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις της οικογένειας της ΑΕΚ, για να ενισχύσει τα συμφέροντα των μετόχων της εταιρείας. Ξέρουν από το άλφα ως το ωμέγα όλο το σενάριο και παριστάνουν τους συμπάσχοντες για να μπορούν να έχουν κι αύριο πελατεία στο μαγαζί...


Όπερ: Οι οπαδοί πρέπει να πάψουν να βλέπουν σαν συμπαθητική φατσούλα τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, σαν γραφικό τον κάθε πρώην, η μέλλοντα σωτήρα, σαν μαχητικό υπερασπιστή της ιδέας ΑΕΚ, τον κάθε διαχειριστή της μπασκετικής εταιρείας του Φιλλίπου. Όλους αυτούς τους έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, θα τους πληρώσουμε ακόμα ακριβότερα. Είναι η ώρα να στείλουμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, να βάλουμε πλώρη για την δική μας ΑΕΚ. Τίποτα λιγότερο!


Δεν είναι όμως εύκολο γιατί οι περισσότεροι είμαστε φοβισμένοι και βολεμένοι στην αδράνειά μας. Το μήνυμα όμως αυτό απευθύνεται στον ένα στους εκατό που θα καταλάβει αυτήν την αλήθεια και θα κάνει προσπάθεια να λειτουργήσει με πίστη στις δυνάμεις του και στην δύναμη της οργανωμένης λαϊκής μάζας.

Σχόλια