Η ΑΕΚ είναι επανάσταση


Εραστές της μπάλας όλου του κόσμου παραμερίστε! Η Μεγάλη Κυρία των ελληνικών γηπέδων έκανε πάλι την εμφάνιση της στην γνώριμη σε «εχθρούς» και φίλους γειτονιά. Η πραγματικά μεγάλη ΑΕΚ και όχι η ψιμυθιωμένη ΠΑΕ των πολυεθνικών που θα συνεχίσει τις άνοστες παραστάσεις της στο αγαπημένο των χορηγών… ΟΑΚΑ.

Όσοι αγαπήσαμε με τη φλόγα του έφηβου ερωτευμένου αυτή την γειτονιά δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε ποτέ. Όσο άνισος κι αν είναι ο αγώνας κόντρα στην εμπορευματοποίηση των πάντων, θα τον κερδίσουμε. Η μάστιγα της εμπορευματοποίησης γκρέμισε το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, η μάστιγα της εμπορευματοποίησης εμποδίζει την ανέγερση ενός σύγχρονου γηπέδου, γιατί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και ένα κλειστό γυμναστήριο που μπορούν άνετα να κτιστούν στον ιδιόκτητο χώρο της Μάνας ΑΕΚ είναι λέει … αντιεμπορικά χωρίς την παράλληλη ανέγερση κτιρίων εμπορικής εκμετάλλευσης της αγάπης μας για την ΑΕΚ. Και φυσικά η μάστιγα της εμπορευματοποίησης που καταδικάζει σε μαρασμό ότι δεν πουλάει ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές τις ΑΕΚ παραμονές του 2011 να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένα νερά και αυτούς του Πανσερραϊκού να φτάσουν άπλυτοι μέχρι στις Σέρρες για να πλυθούν...

Δεν κράτησε πολύ η αστραποβολή της γειτονιάς μας, καθώς οι ιδικοί τρέξανε να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει θέμα μόνιμης μετακόμισης στην Ριζούπολη. Φαίνεται πως όλα τα καταυγαστικά όνειρα δεν κρατούν πολύ. Όπως και η ελπιδοφόρα εμφάνιση της ομάδας είναι δύσκολο να επαναληφτεί, γιατί πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί αντίπαλος της δυναμικής του Πανσερραϊκού που θα έρθει στην έδρα μας για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να καταστρέψει.

Είπα Πανσερραϊκός και το θυμήθηκα.



Κύριε Αδαμίδη μου, με αφορμή της δηλώσεις σου για τον «αρχιτέκτονα της παράγκας» κτλ τσιτάτα και επικοινωνιακά έχω να σου ψιθυρίσω τα εξής: Όλες οι πρωτοπορίες, που ανατρέπουν όλα τα γερασμένα κατεστημένα και τις χρυσές νεόπλουτες μετριότητες, περνούν σαν αστραπή, αλλά όσοι δουν τη λάμψη τους δεν την ξεχνούν ποτέ. Οι ντουφεκιές που έριξες στον αέρα, είναι μια χαρά για σου λένε μπράβο γίγαντα, τα παιδάκια στα site και στα blog είναι όμως χωρίς λάμψη από την στιγμή που συνέπλευσες με όλες τις «ερυθρόλευκες» επιλογές στη Σούπερ Λίγκα. Συγγνώμη άμα σου χαλάω την μανέστρα κ. Σταύρο αλλά μέχρι και τον Θ. Κανελλόπουλο στήριξες προσφάτως.
Δεν ξέρω αν σε έχουν ενημερώσει οι επικοινωνιολόγοι σου κ. Σταύρο Αδαμίδη ότι η ΑΕΚ είναι επανάσταση. Δυστυχώς μια επανάσταση δεν έχει πάντα αντάξιους επιγόνους. Όσο κι αν φωνάζεις είσαι κι εσύ μέρος του συστήματος που στηρίζει μεταξύ άλλων και ο εκλεκτός πρόσφατος συνομιλητής σου πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Όλοι μαζί κι ο καθένας χώρια στηρίζετε το αλισβερίσι των συστημάτων της κυριαρχίας του κόουτς – σκηνοθέτη, των αγοραπωλησιών και των λεγεωνάριων. Μπορεί το θέαμα να συνεχίζεται, συναρπαστικό αφού πάντα η πάλη για την νίκη της ΑΕΚ είναι συναρπαστική, κάποιες φορές εντυπωσιακό, αλλά χωρίς αυτό το κάτι. Αυτό το κάτι που άστραψε πριν μερικές δεκαετίες σαν μετέωρο και έσβησε πρόωρα στα πλοκάμια των κερδοσκόπων, αφού διέγραψε την εκτυφλωτική τροχιά του. Έσβησε. Γιατί το εγχώριο και διεθνές δουλεμπόριο μοίρασε το δεμάτι σε χωριστά καλάμια. Ένα εδώ, ένα εκεί. Και τα καλάμια, μόνα τους στους αφιλόξενους κάμπους της εμπορευματοποίησης, λύγισαν κι έσπασαν. Γιατί μόνο το δεμάτι ήταν η κιτρινόμαυρη ποίηση. Και αυτή χάθηκε από τα γήπεδα την στιγμή που τα ανακάλυψαν οι μάνατζερ και οι επαγγελματίες παράγοντες.

Σχόλια