«Αγκαλιά» με την πρόκριση




Μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε με το... ενάμισι πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Χτες κερδίσαμε στη Σκοτία τη Νταντί με 1 – 0 με ένα «τρομοκρατικό» γκολ του Τζιμπούρ στο 10' και αποδείχτηκε, ακόμα περισσότερο, κόντρα στις «πισινές» που κράταγε ο προπονηταράς μας (μην γίνει και καμία στραβή) ότι η ΑΕΚ ήταν και είναι το ισχυρό φαβορί για την πρόκριση.

Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ στις 26 του μήνα θα πρέπει ο τεράστιος κόουτς να προσπαθήσει πολύ για να καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος θα πρόκειται) να ανατρέψει τα δεδομένα.

Και αυτό όχι μόνο ή τόσο λόγω του «διπλού», όσο της διαφοράς δυναμικότητας που φάνηκε στο γήπεδο, ότι έχουν οι δύο ομάδες. Η Νταντί Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα μαχητική, με πάθος, με θέληση, άντε να παραδεχτώ ότι έχει και καλύτερο προπονητή αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και η μέτρια ή κατά διαστήματα καλή ΑΕΚ είναι ανώτερή της. Χτες, χωρίς να πιάσουμε καμιά εκθαμβωτική απόδοση, δείξαμε τη διαφορά κλάσης. Απειληθήκαμε ελάχιστα και μετά από δικά μας λάθη και ολιγωρίες. Θα μπορούσαμε μάλιστα να έχουμε ευρύτερο σκορ και να έχουμε «κλειδώσει» την πρόκριση, αν είχαμε έναν προπονητή που θα έχει την τόλμη αλλά και την ικανότητα να διαχειριστεί την διαμορφωμένη κατεύθυνση του αγώνα, με την γηπεδούχο ομάδα να βρίσκετε πίσω στο σκορ και να «ανοίγετε» για την ισοφάριση, αφήνοντας εκτεθειμένη την άμυνα της, με ελάχιστη προσοχή παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές και «καθαρό μυαλό» σε κάποιες φάσεις. Όμως, σε αρκετά διαστήματα, ειδικά στην επανάληψη, οι παίκτες της ομάδας μας έδειξαν να χαλαρώνουν και να αρκούνται στα κεκτημένα, συμπεριφορά που χρεώνετε φυσικά στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Όμως…

Αν σκεφτούμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή χάναμε από κάποια Βασλούι. Ότι ο ΟΣΦΠ αποκλείστηκε από τις 6 Αυγούστου από την Μακάμπι του ποδοσφαίρου, όχι του μπάσκετ. Λέμε ότι στην δική μας περίπτωση τουλάχιστον έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.



Για μένα το πιο ανησυχητικό από όλα ήταν το ότι η ΑΕΚ απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα δεν είχε την κατοχή της μπάλας, δεν κρατούσε μπάλα. Υπάρχει το ελαφρυντικό ότι ήταν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, δυστυχώς όμως για την ομάδα υπάρχει και ένα τεχνικό επιτελείο που όπως έχει δήξει τα προηγούμενα δυο χρόνια είναι ανίκανο να διορθώσει τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες. Ελπίζω ο Ντιόπ που έχει τα χαρακτηριστικά που λείπουν για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα να είναι στην συνέχεια αυτός που θα δώσει την λύση.

Περιμένω με αγωνιά να δω αγωνιζόμενο τον εκλεκτό του Ντούσαν για την θέση του ακραίου μπακ, τον Ντάντομο. Ελπίζω να μην δω τον πρίγκιπα στο τέλος της χρονιάς να δίνει συνέντευξη για να εξηγήσει στον λαό της ΑΕΚ ότι ο Ντάντομο δεν ήταν δική του επιλογή και πόσο καταστροφική ήταν η αποχώρηση του Μαϊστόροβιτς.

Πάμε τώρα και στα λίγο πιο σημαντικά:

Ποιοι είναι οι παίκτες που ΚΑΙ χθες έκαναν την διαφορά;

Νάτσο Σκόκο και Ράφικ Τζιμπούρ. Δηλαδή δυο από αυτούς που οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ οι μεγάλοι αυτοί ευεργέτες, που ευτυχώς που τους έχουμε κτλ. ψάχνουν να τους πουλήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των μεταγραφών.

Και εσύ λαέ της ΑΕΚ βασανισμένε μην ξεχνάς ότι αυτοί οι μεγάλοι «επενδυτές» μετά την χθεσινή νίκη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ουσιαστικά εξασφάλισαν για την εταιρία τους 5.000.000 ευρώ. Αυτό βέβαια δεν θα εμποδίσει τον υπάλληλο τους τον κ. Αδαμίδη να συνεχίσει να λέει «όποια πρόταση έρθει θα την συζητήσουμε» που σε απλά ελληνικά σημαίνει «έχουμε καλό πράγμα για πούλημα ελάτε να αγοράσετε».

Αυτό είναι το επαγγελματικό – κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο. Οι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να «δολοφονήσουν» την ίδια την ομάδα τους στερώντας της τον καλύτερο της παίκτη σε αυτό το χρονικό σημείο, για να σώσουν την εταιρία τους. Βέβαια δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται όποιος στηρίζει η ανέχεται αυτού του είδους το ποδόσφαιρο. Για να είμαστε δίκαιοι.

Και βέβαια να μην ξεχάσω να πω στους μετοχικούς «ευεργέτες» της ΑΕΚ ότι από την στιγμή που στηρίζουν τον γνωστό αποτυχημένο προπονητή είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τον σέντερ μπακ που θέλει, τον Μόρα δηλαδή, αυτόν που πριν μερικά χρόνια τον άφησαν να φύγει τσάμπα. Και ακόμα έναν σέντερ μπακ που θα έρθει και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι θα είναι υποψήφιος για την βασική ενδεκάδα. Για την συνεχίσει η ομάδα χρειάζεται να πάρει δυο σέντερ μπακ και όχι ένα όπως λένε οι περισσότεροι, παρότι χθες είχαμε ένα πολύ καλό δίδυμο. Με δύο όμως δεν βγαίνει η χρονιά, ούτε με τρεις.

Αλλιώς πως το στηρίζετε το «κελεπούρι» σας;

Σχόλια