Το χειμώνα ξανά θα κλαίμε που μας σφάζουν!


Ένα από τα πολλά πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι το δάκρυ και μάλιστα το εύκολο. Η συγκίνηση που παράγεται σε δόσεις και πωλείται τοις μετρητοίς. Δάκρυ για την ομηρία από την πολυεθνική ENIC ενώ όταν αναλάμβανε τις τύχες της ομάδας πανηγυρίζαμε. Δάκρυ για το γκρέμισμα του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια ενώ την εποχή της κατεδάφισης καμαρώναμε τα πρωτοσέλιδα με φωτογραφίες από τα φαραωνικά σχέδια του Γρανίτα. Δάκρυα για το πώς κατάντησε την ΑΕΚ ο κοντός ενώ λίγο πριν κάναμε συλλαλητήρια για να την πάρει καθαρή. Δάκρυα, δάκρυα, δάκρυα… Κι ας είναι η ΑΕΚ διαχρονικά σταγόνα παυσίπονη στον ωκεανό της λύπης. Άλλο, βέβαια, σταγόνα που εκταμιεύτηκε από τα εσώψυχα των προσφύγων κι άλλο δάκρυ που κύλησε στον εύκολο δρόμο, προς τα κάτω. Το αληθινό, όμως, δάκρυ πορεύεται πάντα επάνω. Ένας άλλος κίνδυνος για την ΑΕΚ του σήμερα είναι το κυρίαρχο δήθεν. Η μικροαστική ανία που ποζάρει σαν ευαισθησία και ο νεοπλουτικός σνομπισμός που υποκρίνεται ότι λειτουργεί με βάση την αγάπη του για την ΑΕΚ με προμετωπίδα το Supporters Club και σούξου μούξου μανταλάκια.

Αυτό αποξενώνει το ευρύτερο κοινό. Ο κομπασμός του εγώ που αλληθωρίζει στα τζάμια και δεν βλέπει τα κρύσταλλα. Πρόσωπα που πίστεψαν ότι το παιχνίδι αρχίζει αποκλειστικά από αυτούς και θα τελειώσει οψέποτε οι ίδιοι το βαρεθούν!

Η άγνοια της ιστορίας που κουβαλά αυτή η ομάδα με τρελαίνει. Μπορεί η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως να εξαντλείται στους τρέχοντες διαχειριστές μιας συγκεκριμένης κερδοσκοπικής τακτικής και στη θεωρητική ομπρέλα ενός δικηγόρου που δεν έχει κλοτσήσει μπάλα στη ζωή του; Μπορεί το κυρίαρχο Σύστημα Παπάς, Νοτιάς, Morgan Stanley να παραγάγουν εκείνη την ανατροπή που θα αμφισβητήσει το Σύστημα που έχει καταδικάσει την ΑΕΚ σε κομπάρσο;

Τώρα που είπα Morgan Stanley δεν σας κάνει εντύπωση που δεν ακούμε τίποτα για το θέμα του δανείου τώρα τελευταία. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο παρασκήνιο, ισχυρίζονται ότι η ΑΕΚ... άγεται και φέρεται από τον αδερφό του Νίκου Θανόπουλου, τον Θάνο. Ο μικρομέτοχος ήταν εκείνος που σύναψε για λογαριασμό της ΠΑΕ... το αποικιοκρατικό δάνειο με τη Morgan Stanley, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο πρόβλημα για όλους όσοι προσπάθησαν να το λύσουν. Όμορφα πράγματα, μη μου πείτε;

Είναι δυνατόν οι οπαδοί της ΑΕΚ να δέχονται ότι η σύγχρονη εκδοχή της ομάδας τους είναι μια ομάδα υποθηκευμένη από μια τράπεζα, στέλεχος της οποίας είναι ένας από τους μετόχους της; Αυτό το ξεκρέμαστο «να είναι καλά ο Παπάς, γιατί αν βαρεθεί και φύγει καήκαμε» που μεταφράζετε σε «εδώ και τώρα εμείς, και τίποτε άλλο» είναι ενοχλητικά επαρχιώτικο και επαρχιώτικα αντεπαναστατικό για ΑΕΚ.

Και πήγανε που λέτε τα αδέλφια μας να υποδεχτούν τον Πάπα Μπούμπα! Αποθεώθηκε λέει και πρόεδρος Αδαμίδης ; ; ; Η αποθέωση του προφανούς. Τότε, γιατί τόση φασαρία; Επειδή το Σύστημα χρειάζεται «γεγονότα». Δεν έμαθα μήπως κανένας αδελφός θυμήθηκε να ρωτήσει των πρόεδρο τι γίνετε με εκείνο το 10% που παρανόμως κατακρατείτε από την ΠΑΕ με αποτέλεσμα να απειλείτε η ερασιτεχνική ΑΕΚ με αφανισμό; Θλιβερή διαπίστωση: Δεν έχουμε διαμορφώσει, ακόμη, κοινό που να αγαπά την ΑΕΚ και δεν θα το διαμορφώσουμε ποτέ όσο επιτρέπουμε σαν λαός να υπάρχουν και να λειτουργούν εταιρίες που εκμεταλλεύονται το σύμβολο και το όνομα της ΑΕΚ. Οι χίλιοι άνθρωποι που ανακυκλώνονται ανάμεσα σε Μπάσκετ, Βόλεϊ και Χάντμπολ έχουν περισσότερο καλή διάθεση παρά ουσιαστική γνώση και συνείδηση για αυτό που κάνουν. Επ' αυτού ας κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του.

Α να μην το ξεχάσω… Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΠΑΕ ΑΕΚ και στις δυο διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Κανελλόπουλου, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό Μπέου, τον Άρη και τον Πανσερραϊκό. Κατά τα άλλα η ΑΕΚ δεν μπαίνει σε κανένα άρμα. Το φαίνεσθαι πάνω απ' όλα. Το «είναι» δεν είναι για μας. Στην ΠΑΕ ΑΕΚ που το μελό θεωρείται πρωτοπορία και συγχέονται τ' αυθεντικά, τα πλαστά και τα επίπλαστα οι ιστορικοτεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Το χειμώνα ξανά θα κλαίμε που μας σφάζουν!


ΥΓ. Η ΑΕΚ είναι ένα ζωντανό ποτάμι από ψυχές, είναι ένας κομήτης από απροσμέτρητες μικρές καρδιές, που πολλαπλασιάζουν το φως του ήλιου και κάνουν πιο λαμπερό τον κόσμο, και τη νύχτα γίνετε αστέρι με ουρά δασιά που αρμενίζει κατά το Βόσπορο.

Σχόλια