Λαϊκή βάση, η… λαϊκή εξουσία στην ΑΕΚ;

Μοναδική λύση είναι ο Τίγρης, λέει ο ένας… όχι λέει ο άλλος μοναδική λύση είναι ο Παπανοτιάς… όχι λέει ο παράλλος μοναδική λύση είναι ο Ντούσαν, αφού είναι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που μπορεί να τερματίσει την ΑΕΚ τελευταία (δηλαδή τέταρτη) και να θεωρείτε πετυχημένος.

Κολοκύθια με τη ρίγανη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θέση που διεκδικεί στην ποδοσφαιρική αγορά η ομάδα - επιχείρηση την οποία ελέγχουν, και τα κέρδη ή οι ζημιές που αυτή θα αποφέρει. Ένας πόλεμος συμφερόντων που σκοπό έχει την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου από την πίτα των κερδών που προσφέρει η εκμετάλλευση της ΑΕΚ ως προϊόν προς πώληση. Η ΑΕΚ πλέον έχει χάσει το λαϊκό της έρεισμα και όλοι βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλα είναι καχύποπτα και το κλίμα νοσηρό. Με αυτή την κατάσταση γίνεται αντιληπτό ότι κάποια αδέλφια μας ονειρεύονται να γίνουν οπαδοί-στρατός του κάθε ισχυρού οικονομικού παράγοντα που οι στενοί τους εγκεφαλικοί ορίζοντες έχουν τοποθετήσει στον θρόνο της σκλαβιάς τους.

Αλλού είναι το ταξίδι. Το καθήκον της ανασύνταξης του οπαδού της ΑΕΚ έχει τεθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις ως επιτακτική και ώριμη ανάγκη. Από την άποψη της ουσίας επιβάλετε να ανέβει το επίπεδο συνείδησης, οργάνωσης και πάλης του λαϊκού παράγοντα της κιτρινόμαυρης οικογένειας στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων που έχει ως κύριο περιεχόμενό της την αναγκαιότητα και δυνατότητα της κατάργησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ, που είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην κρίση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, στην εκμετάλλευση των οπαδών, στις αμφισβητήσεις, στα «καρφιά» για ευνοούμενος και μη, στα υπονοούμενα για συμμαχίες και δορυφόρους, στις αμφισβητήσεις για το ρόλο των διαιτητών, στην ύψιστη βαρβαρότητα του «στημένου» αγώνα και μάλιστα την ώρα που στη Δικαιοσύνη έχει παραδοθεί φάκελος της ΟΥΕΦΑ (ο τρίτος κατά σειρά) που αφορά υποψίες για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα.

Αγώνας που απαιτεί, μια ερασιτεχνική ΑΕΚ και ένα οπαδικό κίνημα που να είναι σε θέση να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επιθετική στρατηγική της ΠΑΕ και του κράτους που την στηρίζει και την συντηρεί, όπως και όλες τις ΠΑΕ, ουσιαστικά το κράτος συντηρεί το σαθρό οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χρηματοδοτώντας το μέσο του ΟΠΑΠ. ΠΑΕ και κράτος απέναντι τους έχουν μόνο το οπαδικό κίνημά. Επειδή φοβούνται μην πάρει το κίνημα αυτό τα χαρακτηριστικά που αναλύω έχουν αφήσει και τα «καμένα μυαλά» να το δηλητηριάζουν ανεξέλεγκτα. Τρέμουν την οπαδική συμμαχία και την συστράτευση των μητρικών ερασιτεχνικών σωματίων που θα οργανώσουν μια πορεία δυναμικής διεκδικήσεως της ικανοποίησης των σύγχρονων και βασικών αναγκών των ερασιτεχνικών τμημάτων που φυτοζωούν προς όφελος της ΠΑΕ, με συνδυασμένους μαζικούς αγώνες άμυνας και επίθεσης, στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των ΠΑΕ και με την εξουσία τους, με ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, με σχέδιο και προοπτική για τη λαϊκή εξουσία στην ΑΕΚ και όχι για τη λαϊκή βάση όπως κάποιοι πονηροί παπαγαλίζουν.

Τα θεόρατα χρέη, η οικονομική κρίση που βιώνουν ΟΛΕΣ οι ποδοσφαιρικές εταιρίες στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία συσσώρευσης πείρας για εμάς τους οπαδούς και ενέργειας, καθώς αποκαλύπτει τα ιστορικά όρια του κερδοσκοπικού τρόπου παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος, το βαθιά αντιδραστικό, επικίνδυνο και παρασιτικό του χαρακτήρα.

Για τους οπαδούς και τα πλατιά λαϊκά στρώματα φιλάθλων της ΑΕΚ και κυρίως για το μέλλον αυτής της ομάδας που αγαπάμε είναι πλέον θέμα ζωής και θανάτου να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των ΠΑΕ, για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τον αθλητισμό, το παιχνίδι, την ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη όλων όσον συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Ο κ. Αδαμίδης είναι βέβαιο πως όπως οι προκάτοχοι του έτσι κι αυτός θα κάνει ότι μπορεί για πιο βαθιά υπονόμευση και χτύπημα του γνήσιου οπαδικού κινήματος και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ειδικότερα, με στήριγμα τις δυνάμεις του στους υπάρχοντες συνδέσμους οπαδών διοργάνωσης πανηγυρικών χαζοχαρούμενων αποθεώσεων του κάθε τίγρη και του κάθε λιοντάρι, αλλά και τους μηχανισμούς εξαγοράς της Σουπερ Λίγκας, θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει οπαδικές και φίλαθλες λαϊκές δυνάμεις της ΑΕΚ σε νέες αυταπάτες με «διαλόγους» για το 10%, τις διαβουλεύσεις και τις «λαϊκό βασικές» θεωρίες περί ρύθμισης και εξανθρωπισμού του επαγγελματικού-κερδοσκοπικου συστήματος διαχείρισης της ΑΕΚ. Το μέτωπο απέναντι στους ραγιάδες πρέπει να δυναμώσει.
Όλοι αυτοί οι λόγοι κάνουν επιτακτική ανάγκη την ανασύνταξη του οπαδικού και φίλαθλου λαϊκού κινήματος, για να βρεθεί στο απαιτούμενο ύψος ιδεολογικής αντιπαράθεσης με κεντρικό άξονα πάλης: Ανάπτυξη για την ΑΕΚ και όχι για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σχόλια

Ο χρήστης raulgia είπε…
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG.
Ο χρήστης aliatas είπε…
raulgia καλησπέρα.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να δω κάποιο κείμενο μου στο blog σου.
Ο χρήστης BALADEUR είπε…
Βούτηξες στα βαθιά αδερφέ κι απ' ότι βλέπω ξέρεις κολύμπι. Σ' άλλα συμφωνώ σ' άλλα διαφωνώ. Μεγάλο θέμα για ν' αναλυθεί σ' ένα απλό σχόλιο. Μ' αρέσουν όσοι μασάνε μόνοι τους την τροφή!!!
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αδελφέ Μπαλαντέρ επειδή σαν Μπαλαντέρ που είσαι ξέρεις μπαλίτσα, θα χαιρόμουν να συζητήσουμε… κυρίως αυτά που διαφωνείς…

Πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός να σταματήσουμε να τρόμε μόνοι μας και να οργανώσουμε τα μεγάλα λαϊκά - οπαδικά φαγοπότια.