Η ΑΕΚ της καρδιάς... δια πυρός και σιδήρου

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για την ΑΕΚ, με την ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Α2, αν δεν ξεπληρώσει άμεσα τα 75.000 ευρώ που οφείλει σε πρώην παίκτες της. Ετσι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της Ενωσης, που δεν είναι και λίγα, έρχεται να προστεθεί, στο τέλος μάλιστα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η απειλή του υποβιβασμού, αν δεν εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των παικτών.

Προβλήματα τραυματισμών
Οι κιτρινόμαυροι από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, με την ομάδα να μην έχει παρουσιαστεί πλήρης σε κανένα παιχνίδι. Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ο ένας πασαδόρος της νεοφώτιστης στην Α1 ΑΕΚ, Κώστας Στιβαχτής, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στις 20 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας την Ενωση με μοναδικό πασαδόρο τον Σωτήρη Τσέργα. Οι τραυματισμοί όμως συνεχίστηκαν και τους επόμενους μήνες, με τελευταίο αυτό του βασικού διαγώνιου της ομάδας, Σαντιάγκο Νταραϊντού. Ο αργεντίνος παίκτης στις τελευταίες αγωνιστικές δεν αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τις εναλλακτικές για το συγκρότημα του Κώστα Αρσενιάδη... να μην περισσεύουν (ο έτερος διαγώνιος, Χρήστος Μπέλλος είναι και αυτός τραυματίας).

Ο κίνδυνος της έξωσης...
Εκτός όμως από τα αγωνιστικά προβλήματα, οι κιτρινόμαυροι ταλαιπωρούνται κι από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, με την παραμονή τους στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου να... παίζεται από το ξεκίνημα της σεζόν. Μικρή μερίδα των κατοίκων της περιοχής έχει ζητήσει την... έξωση της ομάδας, κάνοντας λόγο για επεισόδια και καταστροφές γύρω από το γήπεδο, από οπαδούς της Ενωσης. Κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις επίσημες πληροφορίες της αστυνομίας, ούτε από κατοίκους και παράγοντες της ΑΕΚ. Εξαιτίας των πολλών προβλημάτων σχετικά με το γήπεδο, οι παίκτες αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις συγκεκριμένες μόνο ώρες το μεσημέρι, ενώ οι αγώνες πρέπει να γίνονται συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Φοβερή η παρουσία των οπαδών
Ολα αυτά τα προβλήματα βέβαια, έχουν συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τους οπαδούς της Ενωσης, οι οποίοι ακολουθούν φανατικά την ομάδα όπου παίζει. Η ΑΕΚ άλλωστε είναι από τις ελάχιστες ομάδες της Α1 που έχουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι (και όχι μόνο) κατάμεστες εξέδρες. Για το λόγο αυτό βέβαια το ΤΑΑ της ομάδας... επισκέπτεται συχνά τον αθλητικό δικαστή, λόγω κλήσεων σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών του.

Παρά τις ατυχίες που ταλαιπωρούν τον σύλλογο, παίκτες και τεχνικό επιτελείο δίνουν μάχη για την πραγματοποίηση του αρχικού στόχου της ομάδας, που όπως τόνιζε ο Κώστας Αρσενιάδης από την αρχή της σεζόν, δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α1. Κάτι τέτοιο όμως δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους, αλλά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα σε κάποιο γραφείο, κάποιου αθλητικού δικαστή...

Το κείμενο είναι της Σοφιάννας Μπονοβόλια από το sport.gr

Σχόλια