Μίλησε η καρδιά και το πάθος

* Η τραγωδία του Καράμπελα.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώκαι χρόνια. Την Κυριακή όσοι ήμασταν στο ΟΑΚΑ νομίζαμε ότι ήταν και πάλι μπροστά μας και φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Γιατί Σαραβάκος έμοιαζε ο Σαλπιγγίδης κόντρα στον Καράμπελα, που σε 93 λεπτά αγώνα δεν έκοψε ούτε μία φορά. Δεν έχει ξαναγίνει ένας πλάγιος μπακ να πραγματοποιεί τόσο τραγική εμφάνιση και ο προπονητής του να τον αφήνει στο γήπεδο μέχρι και το τέλος του ματς. Συνεχής πηγή κινδύνων. Δεν έκοψε ούτε μία φορά τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μάλιστα μάλλον δεν έχει και καμία σχέση με την τεχνική, ενώ είδαμε ακόμη και τον Βύντρα να κάνει επέλαση και να προσπερνάει τον Καράμπελα σαν σταματημένο. Μέχρι και το 27' ο Καράμπελας είδε τον Σαλπιγγίδη να τον εκθέτει συνεχώς, στο 27' έχασε την κεφαλιά από τον πιο κοντό παίκτη του Παναθηναϊκού σα να είναι απέναντι του τον Λούκα Τόνι (επειδή είναι... πιο ψηλός από τον Γεωργέα) και μέχρι το 93' ανάγκαζε τους ΑΕΚτζήδες να σταυροκοπιούνται και να προσεύχονται για να μη συμβεί το μοιραίο. Μέχρι και οι Παναθηναϊκοί απορούσαν πώς είναι δυνατόν να μην τον βγάζει ο Μπάγεβιτς...

* Ο ανεπαρκής Γιάχιτς.


Είχε φανεί και σε άλλα ματς, πιο εύκολα και πριν έρθουν τα ντέρμπι. Στο Καραϊσκάκη έκοβε μόνο με φάουλ και προκαλούσε φόβο σε όλους στην ΑΕΚ ότι ανά πάσα στιγμή θα αποβληθεί. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, τώρα, εκτέθηκε όσο ποτέ, από την ημέρα που ήρθε στην Ενωση. Ο Γιάχιτς δεν έκανε ούτε ένα κόψιμο, όσες φορές έπαιρνε την μπάλα στα πόδια έκανε λάθη και στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει μια σκηνή που σωριάζεται στο έδαφος ζαλισμένος από τις ντρίμπλες του Καραγκούνη, προκαλώντας συναισθήματα... ντροπής. Ο Βόσνιος θα έπρεπε να αντικατασταθεί από το πρώτο ημίχρονο, γιατί ήταν αόρατος στο χώρο του κέντρου. Ο Μπάγεβιτς άργησε να τον βγάλει από το γήπεδο, αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε.

* Ο δεξιός χαφ Μπλάνκο.


Ο Μπάγεβιτς έμεινε ικανοποιημένος, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, από την παρουσία του Μπλάνκο. Αυτό, βέβαια, έδωσε το σύνθημα και σε όσους έχουν μάθει να βλέπουν μόνο αυτό που λέει ο Σέρβος τεχνικός, ώστε να αποθεώσουν τον Αργεντίνο άσο, ενώ λίγα λεπτά πριν αναρωτιόντουσαν γιατί έπαιζε ο Αργεντίνος... Πάλι καλά, τουλάχιστον, γιατί ο Μπλάνκο φέτος πρέπει σύμφωνα με κάποιους να ζητήσει και συγνώμη επειδή βγήκε πρώτος σκόρερ τα πρώτα δύο χρόνια και τον αγάπησαν οι οργανωμένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον αφήσει εκτός ο προπονητής. Οπως και να έχει, τι ακριβώς είδε ο Μπάγεβιτς στην εμφάνιση του Μπλάνκο που να τον άφησε τόσο πολύ ικανοποιημένο, είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Είχε όρεξη όπως πάντα, προσπάθησε να βοηθήσει την άμυνα όπως κάνει πάντα ακόμη κι όταν παίζει στη φυσική του θέση (κι ας μην του το αναγνωρίζει κανείς αυτό) και έφαγε -αφού δεν είναι αμυντικός- γύρω στις 50 ποδιές από τον Λέτο. Το γεγονός ότι όλες οι σέντες του τελευταίου στη συνέχεια -αν και αμαρκάριστος- κατέληγαν στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ, απλά οφείλεται στην κακή του βραδιά και όχι στην αμυντική τακτική της ΑΕΚ.

Σχόλια