Υποταγή στους πιστωτές των μετόχων για το ...καλό της ΑΕΚ


Όπου νάνε πλακώνουν και οι ορκωτοί. Όπου νάνε πλακώνουν κι οι πιστωτές. Όπου νάνε πλακώνουν και οι διαχειριστές με τα νέα διαχειριστικά σχέδια. Όπου νάνε πλακώνουν και σύνδεσμοι οπαδών ως άλλοι κοινωνικοί εταίροι του κάθε μεγαλοδικηγόρου του επόμενου σωτήρα. Όπου νάνε φτάνουν και άλλοι οπαδικοί σχηματισμοί εξωνημένοι στα ΠΑΕτζήδικα συμφέροντα. Όπου νάνε πλακώνουν έλληνες και ξένοι μάνατζερ να μας πουν πόσο πολύ υποφέρουν οι πελάτες τους στην ΑΕΚ. Όπου νάνε φτάνει και κάποιος που θα κάνει τον Πρόεδρο - σκηνοθέτη μιας κακοστημένης παράστασης μεταξύ μετόχων που πρέπει να εκληφθούν ως ...θιασάρχες! Έλεος!!!

Πού ήρθαν όλα τούτα τα υπερόπλα από θαλάσσης, ξηράς και αέρος; Από Αμερική, Αγγλία, πρωτεύουσα και επαρχία; Μα στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Εδώ δα. Που ζούμε μια χαρά και δέκα λύπες, που δουλεύουμε κάθε καλοκαίρι υπερορίες για να βάλουμε δέκα φράγκα στην άκρη να πάρουμε ένα διαρκείας, που γεννάμε για να κάνουμε τα παιδιά μας ΑΕΚ, που πεθαίνουμε για να γίνουμε και εμείς μέλη της ORIGINAL παραδείσου.

Έκαναν την ΑΕΚ μας χωράφι, ιδιοκτησία όχι του λαού της, αλλά μιας μειοψηφικής τάξης. Και τα λαϊκά δικαιώματα που έχουμε σαν οπαδοί πάνω στην ομάδα μας πρέπει να συρρικνωθούν, να εξαφανιστούν τάχιστα, να ισοπεδωθούν. Πως το είπε ο κ. Παύλος Διαννής, μάνατζερ του Σκόκο; «σκοπός του ποδοσφαίρου είναι, ένας παίκτης να προσφέρει τα μέγιστα όταν βρίσκεται σε μια ομάδα και μέσα από την απόδοση του να προσελκύει αγοραστές». Βέβαια έτσι είναι. Για να χτίσουν τ' αφεντικά της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας ουρανοξύστες κερδών. Δεν θα βασιστούν στην ...γνωστή μας οπαδική αφέλεια για να θωρακίσουν το «δικαίωμα» που νομίζουν ότι έχουν, να διαπραγματεύονται το ξεπούλημα του κάθε Σκόκο στον κάθε ολυμπιακό. Χρειάζονται, με πρόσχημα την υπαρκτή βαθιά οικονομική κρίση της ΠΑΕ ΑΕΚ, των ευνουχισμό της λαϊκής άποψης. Ίσα με το χώμα τον θέλουν τον οπαδό. Η νεκρό, η διαπλεκόμενο σαν τα παιδάκια του Πατέρα και τους ανιψιούς – υπάλληλους του Θειου. Το δικαίωμα της «κατάληψης στο σπίτι όποιου υπογράψει πωλητήριο για τον Σκόκο» τους προκαλεί ανατριχίλα μόνο σαν σκέψη.

Είναι άραγε τυχαίο ότι υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας συνεργάζονται έμμεσα η και άμεσα με τις ΠΑΕ; Είναι αλήθεια ότι όποιος έχει συγγενή στα ανώτατα κλιμάκια της αστυνομίας μπορεί να προσληφτεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ΠΑΕ; και πόση σχέση έχει αυτό με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στην ΠΑΕ ΑΕΚ; Μπορείτε να φανταστείτε ένα μεγαλοστέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να είναι και στενός συνεργάτης μεγαλοπαράγοντα ομάδας της Super League; Γιατί άραγε μετά την συμπαθή τάξη των διαιτητών, οι βαθμοφόροι αστυνομικοί είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν πόστο επίσημο, η ανεπίσημο σε μια ΠΑΕ;

Σκασμός όλοι. Μιλάνε οι πιστωτές. Οι δανειστές. Οι μάνατζερ. Οι διαχειριστές. Οι χορηγοί. Αυτοί που έπεισαν κι εκβίασαν στ' αλήθεια την κοινωνία της ΑΕΚ να μπει σε μια εταιρεία μεγάλων η μικρότερων οικονομικών κεφαλαίων και συμφερόντων που την είπαν εν τέλει Super League, εκχωρώντας τα κυριαρχικά και ιστορικά και ιδεολογικά και κοινωνικά δικαιώματα της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου για ν' αγοράσουν ...μετοχές χωρίς αντίκρισμα. Μέχρι και τον παναθηναϊκό στηρίξαμε.

Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, από λαϊκή ιδιοκτησία υλική, δικαιική και πνευματική εκχωρήθηκε σχεδόν αμαχητί από το καταραμένο 1979 και μετά, αρχικά σε αμφιλεγόμενα ατομικά οικονομικά συμφέροντα, για να καταλήξει σ' ένα μόρφωμα πολυεθνικών, ένα γραφειοκρατικό λεβιάθαν που καταπίνει αθλητές, υποδουλώνει ιδέες, μετατρέπει οπαδούς σε κουρελιασμένους κι άρρωστους ιστούς ομαδοποιημένων απελπισμένων. Οριζοντίωση. Θάνατος δηλαδή. Δούλοι όλοι. Αυτό είναι το σύνθημά τους. Υποταγή στους πιστωτές των μετόχων για το ...καλό της ΑΕΚ.

Σα δε ντρεπόμαστε ωρέ και μόνον που τους ακούμε. Να θέλουν την ΑΕΚ γαλέρα και το λαό στα κουπιά με το μαστίγιο στην πλάτη ώστε να μείνουν άθικτα στ' αμπάρια τα χρυσά και τα πολύτιμα, ο πλούτος που ο λαός της ΑΕΚ προσελκύει και προσφέρει, ώσπου να πιάσουν τα παράσιτα του ποδοσφαίρου προσοδοφόρο λιμάνι μετά τη φουρτούνα, για να ξαναρχίσουν μετά τα ίδια.

Ψεύτες. Υποκριτές. Τα σχέδια σωτηρίας της ...εταιρείας τους μας θέλουν για πάντα στη γαλέρα. Με τα κουπιά στο χέρι οπλισμένοι όχι θα πούμε στη μοντέρνα οικονομική σκλαβιά της ΑΕΚ. Γιατί η ΑΕΚ είμαστε εμείς.

Σχόλια