Ανατροπή ψυχής από την ΑΕΚ!

Μεγάλη νίκη, την 3η της φέτος στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, πέτυχε η ΑΕΚ, 77-76, επί του Αρη στο κλειστό του Ελληνικού για την 8η αγωνιστική. Η Ένωση των πολλών προβλημάτων «έπιασε» τον Αρη στον βαθμολογικό πίνακα με 11 βαθμούς και έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω του σημερινού θετικού αποτελέσματος. Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-38, 51-51, 77-76

Με έναν εντυπωσιακό Ντίξον (31π. με 6/9 τρίπ.) οι φιλοξενούμενοι είχαν στα χέρια τους το ροζ φύλο, καθώς περίπου 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε προηγήθηκαν με 70-75. Όμως η Ενωση (απουσίασε ο τραυματίας Δορκοφίκης), δείχνοντας καρδιά και πίστη, κατάφερε με τρεις βολές του Ντόνι ΜακΓκράθ στα 10 δευτερόλεπτα να «κλέψει» μια απίστευτη νίκη, η οποία ήταν η 3η φετινή στην Α1 και ισάριθμη εντός. Εκτός του ΜακΓκραθ, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Γκριν και Φράνσις με 21 και 16 πόντους αντίστοιχα. Για τον Αρη (δεν έπαιξε ο τραυματίας Μπάρλος), που «αυτοκτόνησε», αυτή ήταν η 5η ήττα συνολικά και 3η μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Καραμανλής ασπάστηκε Φλεβαράκη! Η νίκη επί του Άρη βοήθησε ώστε να «σπάσει ο πάγος» ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΑΕ Μπάμπη Καραμανλή και τον προπονητή Κώστα Φλεβαράκη. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ έσπευσε να ασπαστεί στα αποδυτήρια τον προπονητή αναγνωρίζοντας την συμβολή του στη νίκη.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της ΑΕΚ τίμησε τους πρώην «κιτρινόμαυρους» Φώτη Κατσικάρη και Δημήτρη Πρίφτη (αποθεώθηκαν από τον κόσμο στην παρουσίαση των ομάδων), που είναι στο τεχνικό επιτελείο του Άρη και τους παίκτες της πρωταθλήτριας ΑΕΚ το 2002 Κακιούζη, Ντικούδη και Μπετς, οι οποίοι αγωνίζονται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια