Φιλί της ζωής

Η ανανεωμένη ΑΕΚ επικράτησε της Μπενφίκα με 1-0, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να δίνουν απαντήσεις στους επικριτές που για να μην αποδώσουν της ευθύνες που αναλογούν στον προπονητή-τενίστα κράζανε τους αθλητές, πραγματοποιώντας μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης.

Η Ένωση δεν είχε πολύ κόσμο στο πλευρό της αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και εν τέλει να σκοράρει στο 43' με τον Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς. Εξαιρετικός ο Σεμπαστιάν Σάχα κράτησε το 1-0 στην επανάληψη με καλές επεμβάσεις.

Ο «τενίστας» πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην 11άδα με τον Γιάχιτς να δένει τη μεσαία γραμμή με μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση, αποδεικνύοντας ότι ήταν τεράστιο λάθος το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε στην φυσική του θέση στα προηγούμενα παιχνίδια, τον Χέρσι να είναι συνεχής κίνδυνος από τα δεξιά και τους Αργεντινούς (Σκόκο, Μπλάνκο) να δείχνουν πως βρίσκουν ξανά τον εαυτό τους.

Το τελικό 1-0 είναι η πρώτη νίκη του «τενίστα» σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την ΑΕΚ και το πρώτο φετινό τρίποντο της Ένωσης, που την βάζει εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης. H AEK έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργέα στο 85'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Aρτσε (82' Λεονάρντο), Γιάχιτς, Καφές (68' Γκέντζογλου), Χέρσι, Μαντούκα, Σκόκο (88' Καράμπελας), Μπλάνκο

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Σέζαρ, Λουιζάο, Γκαρσία, Καρντόσο, Ραμίρες, Αϊμάρ (80' Νούνο Γκόμεζ), Ντι Μαρία, Λουίζ, Πεϊσότο, Σαβιόλα (58' Γουέλτον), Μάξι Περέιρα (58' Κοεντράο).

Σχόλια