Κάνουν στην ΑΕΚ, όσα εμείς τους επιτρέπουμε να της κάνουν


Και να λοιπόν που για μια ακόμα φορά όλοι αυτοί που αποδέχονται την ΑΕΚ σαν εταιρία, έχουν ανεβάσει τον δείκτη της υγρασίας στα ύψη με τα κλάματα τους. Τελικά ρε μάγκες θα αποφασίσετε πώς την θέλετε την ομάδα, εταιρία η αθλητικό σωματείο, ιδέα, θαύμα των προσφύγων και ιερή κληρονομιά για όλους μας…

Δεν μπορείτε από την μια να δέχεστε την ΑΕΚ σαν εταιρία που διαχειρίζεται ποδοσφαιριστές «προϊόντα» και μάλιστα να χλευάζετε και να αντιπαλεύεστε όσους αντιδρούν σε αυτήν την αντιποδοσφαιρική, αντιαθλητική και σε κάθε περίπτωση αντιερωτική κατάσταση… και από την άλλη να κλαίτε επειδή πουλήθηκε το «προϊόν» Κυριάκος.

Είναι γνωστό και αποδεκτό εκείνο το χριστιανικό που συμβουλεύει να μην κάνεις στους άλλους όσα δεν θες να κάνουν σε σένα. Αλλά και δε θα πρέπει να επιτρέπεις να σου κάνουν όσα εσύ ποτέ δε θα τους έκανες. Όλα όσα κάνουν στην ΑΕΚ οι προηγούμενοι, αυτοί και οι επόμενοι ΠΑΕτζήδες, τα κάνουν επειδή εμείς το επιτρέπουμε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη στενοχώρια για έναν οπαδό της ΑΕΚ, από το να του στερούν μια χούφτα εμποράκοι, την αληθινή ΑΕΚ και ο θυμός για έναν οπαδό είναι μεγάλος όταν νοιώθει ότι κάποιοι δεν αφήνουν την ΑΕΚ να είναι αυτό που όντως είναι… η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Κάτι μέσα μας γνωρίζει την αλήθεια, που ψιθυρίζει ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος εχθρός της ΑΕΚ, από αυτούς που την εκμεταλλεύονται οικονομικά, από τους διαχειριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ όποιοι κι αν είναι αυτοί. ΔΕΝ υπάρχουν καλοί και κακοί εκμεταλλευτές της ΑΕΚ. Ο οπαδός της ΑΕΚ το γνωρίζει κι ας μην ξέρει ότι το γνωρίζει και για αυτό οργίζεται. Κι ας με βρίζει τώρα εμένα που διαβάζει αυτές τις γραμμές. Διότι, άλλο γνωρίζω κι άλλο γνωρίζω πως γνωρίζω. Ανάμεσα σε αυτές τις δυο καταστάσεις οπαδικής συνείδησης ανοίγετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον χάσμα.
Έχουν πάρει σβάρνα τα σάιτ και φόρουμ, τα ραδιόφωνα και τα καφενεία και παραστάνουνε τους θυμωμένους με αυτούς που κατάντησαν την ΑΕΚ μαγαζάκι που πουλάει και ξεπουλάει, αλλά στην πραγματικότητα είναι οργισμένοι με τον εαυτό τους που τόσα χρόνια τώρα δέχονται την σταδιακή μετάλλαξη της ΑΕΚ. Που σκύβουν το κεφάλι όχι από ανωτερότητα αλλά από δειλία. Που αναζητούν πάντα τον μεγιστάνα που όλο έρχεται κι ακόμα να φτάσει, αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα είναι αυτοί ακριβώς οι πορτοφολάδες, μεγάλοι η μικρότεροι, ακόμα και υπάλληλοι τους δεν έχει σημασία, που έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε Σόου Μπίζνες. Αλλά ούτε καν τολμάμε να αναφερθούν στο θέμα: Αθλητισμός η Εμπόριο. Γιατί το ξέρουν κι ας μην ξέρουν ότι το ξέρουν: Όλοι αυτοί κάνουν τελικά στην ΑΕΚ, όσα εμείς τους επιτρέπουμε να της κάνουν.

Σχόλια