Τι πρέπει να ξέρετε για τον Κάρλος Αραούχο

ΔΥΝΑΜΗ
Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που ξεχωρίζουν για τη δύναμή τους, χωρίς όμως να υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Αν και το ύψος του -1,72 μ.- δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα και μάλιστα πολλοί λένε ότι δεν έχει σωματοδομή απόλυτα κατάλληλη για το ρόλο του, ο ίδιος προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί. Πάντως δεν φοβάται να διεκδικήσει την μπάλα, ούτε να «μονομαχήσει» με αντίπαλο.

ΤΕΧΝΙΚΗ
Αν και δεν ξεκίνησε ως ο αμυντικός με την άρτια τεχνική, στην πορεία βελτιώθηκε κυρίως εξαιτίας της προσωπικής του δουλειάς και προσπάθειας. Αποτέλεσμα ήταν τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα, σίγουρα όμως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ
Εδώ είναι το δυνατό του σημείο. Γνωρίζοντας ότι το ύψος του δεν θα τον βοηθούσε όσο θα ήθελε στο ψηλό παιχνίδι, έριξε όλη του την προσοχή στο έδαφος. Με «καλό» πόδι του το δεξί, δεν φοβάται ούτε να σουτάρει ούτε να βγει στην επίθεση. Αν και στην Ουρακάν ελάχιστες φορές σέντραρε, διαθέτει άλλα καλά στοιχεία. Καλό σουτ από μέση απόσταση και -όχι συνηθισμένο για αμυντικό-, βγαίνει στην επίθεση και δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Διανύει ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του. Παλεύει το παιχνίδι, δεν τα παρατάει καθόλου εύκολα, αν και πολλές φορές η απόδοσή του επηρεαζόταν αρκετά από αυτή των συμπαικτών του. Διακρίνεται για τη μαχητικότητά του και την αφοσίωσή του και πάντα προσπαθεί να κρατάει μια σταθερότητα στο παιχνίδι του.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Σε αυτόν τον τομέα καμία ομάδα δεν θα έπρεπε ν’ ανησυχεί αν είχε τον Αραούχο στις τάξεις της. Μολονότι ήσυχος και ποδοσφαιριστής που κοιτάει να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του, δεν δίσταζε να παίρνει το λόγο όταν δημιουργούνταν κάποιο πρόβλημα και να προσπαθεί να δώσει λύση.

Σχόλια