Με το στόμα ανοιχτό…

Να λοιπόν που θα παρακολουθήσουμε νέα επιχειρηματικά παιχνίδια στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Στα ΜΜΕ διέρρευσε ότι επιχειρηματίας ή ομάδα επιχειρηματιών είναι... στην πόρτα της εταιρείας που εκμεταλλεύεται εμπορικά το όνομα και το σύμβολο της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, της ΑΕΚ. Άλλοι μιλούσαν για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και άλλοι για συμμετοχή με υπολογίσιμο ποσοστό, που δεν θα επιφέρει αλλαγές όμως στο στάτους κβο καθώς μεγαλομέτοχος θα παραμείνει ο κ. Νίκος Νοτιάς. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, τυπικά απέφυγε να πάρει θέση αλλά ουσιαστικά «έδειξε» την δεύτερη περίπτωση. Υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σ' εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η κίνηση αυτή θα επιφέρει πάντως αλλαγές με κερδισμένους και χαμένους. Σ' επίπεδο ποσοστών αλλά και εξουσίας (συμμαχιών). Αφού κάποιοι παλιοί μέτοχοι, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν, θα δουν το ποσοστό που κατείχαν να μειώνεται και άλλοι ν' αυξάνεται.

Κάθε φορά που γίνετε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θυμάμαι την Ένωση 1924, που μας έλεγε ότι θα πάρουμε τώρα λίγες μετοχές και σιγά-σιγά θα αποκτήσουμε την πλειοψηφία, για να περάσει έτσι η ΑΕΚ στα χέρια του λαού της… Παπαρούνες Ψαριανές θα πω εγώ. Γιατί ακόμα κι αν καταφέρεις να αποκτήσεις αρκετές μετοχές έρχονται οι χαρτογιακάδες σου κοπανάνε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε στέλνουν για βρούβες. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για ανήκει η ΑΕΚ στον λαό της είναι να καταργηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, ευτυχώς η δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος τρόπος.

Τέρμα στην γκρίνια, θα πουν τα αδέλφια μου οι Αεκτζήδες, που πετάνε στα σύννεφα και ετοιμάζονται για το αεροδρόμιο.
Μέρες που 'ναι, αναρωτιέμαι τι είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτός από την προβολή του θριάμβου της; Αυτό ακριβώς που συμβαίνει: Οικονομικοί νόμοι και κανόνες στη σειρά, που φαίνονται ότι απευθύνονται σε κάθε γούστο, αλλά στην πράξη αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, μετοχές μπακαλόχαρτα, που, επίσης με την ανοχή του λαού της ΑΕΚ, παρουσιάζονται ως το μέλλον της ΑΕΚ και, στο τέλος, ένα φουσκωμένο δέρμα, δηλαδή ένα παιχνίδι που αγαπήθηκε σαν θρησκεία και γίνεται χρυσάφι στα χέρια μιας χούφτας πολυεθνικών.


Το ίδιο το σύστημα του επαγγελματικού με την έννοια του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου σού δίνει όλα τα επιχειρήματα για να το υπερασπιστείς και να το καταγγείλεις. Ανάλογα με το ποια είναι η θέση σου. Φωνάζεις «ζήτω» για ότι αποφασίζει η ΠΑΕ αν ανήκεις στα φουσκωμένα πορτοφόλια, που είναι και λίγο ΑΕΚ αλλά και πολύ επιχειρηματίες, καταγγέλλεις χωρίς συζήτηση ότι μετατρέπει την ΑΕΚ σε επενδυτικό προϊόν αν είσαι οπαδός της, γιατί είσαι βέβαιος πως δεν υπάρχει ούτε νόμος, ούτε κανόνας, ούτε τίποτα στον κόσμο αυτό, που να εξασφαλίζει το κέρδος των μέτοχων και, ταυτόχρονα, να ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα του οπαδού. Από πού ν’ αρχίσω; από το 10% που ληστεύεται από την ερασιτεχνική, από τα παιδικά εισιτήρια, από την δωρεά του Κατσουράνη στην ΠΑΕ ΠΑΟ , από το προπονητικό κέντρο με όρους φεουδαρχίας; κτλ. Αυτά συμβαίνουν στον «αθλητισμό» όπου κυριαρχούν αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι, απείρως περισσότεροι δεν ξέρουν αν έχουν… να φάνε.
Κι επειδή αυτό ακριβώς συμβαίνει, γι' αυτό και πρέπει εσύ αδελφέ μου Αεκτζή να μένεις κάθε μέρα και περισσότερο με ανοιχτό το στόμα για τους φοβερούς παιχταράδες που θα φέρουμε με τα 9 εκ. του τρομερού νέου επενδυτή.
Άνοιγε το στόμα εσύ αδελφέ μου, κι άσε το σύστημα να λειτουργεί. Ότι γίνετε στην ΠΑΕ ΑΕΚ αυτόν τον καιρό, είναι αυτό που θα υποστείς. Μια εταιρεία, η οποία κάθε μέρα που περνά παρέχει όρους μεγαλύτερης και πολύμορφης κερδοφορίας στους μετόχους της. Δες προσεκτικά πώς βλέπουν οι μέτοχοι την ΑΕΚ. Μεγάλη μπίζνα. Δες τις ρυθμίσεις που κατά καιρούς έχουν καταφέρει για τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν.


Παρ' το αλλιώς! Ίσχυε χτες, ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα. Θα ισχύει ακόμα περισσότερο κάθε μέρα που περνά. Μέτρα το γεγονός ότι μια πλούσια καθημερινή δράση του οπαδικού κινήματος σε όλο τον κόσμο, κόντρα στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου εξαφανίζεται από τα μέσα ενημέρωσης. Και στη θέση αυτού που εκφράζει την αντιπαράθεση με τους ΠΑΕτζήδες, εμφανίζονται μύρια όσα άλλα θέματα για να πειστείς ότι αρκεί να διαλέξεις εκμεταλλευτή για να αλλάξει η μοίρα της ΑΕΚ. Τη μοίρα της ΑΕΚ θα την αλλάξουμε εμείς αλλάζοντας τη βάση που στηρίζεται, ή θα αφήσουμε να της αλλάξουν τα φώτα τ' αφεντικά της ΠΑΕ. Η εκμετάλλευση δεν κάνει διακοπές, το ίδιο και η αντιπαράθεση με τους εκμεταλευτες.

Σχόλια