Ας επανέρθει η Αγία Επανάσταση!



Τώρα που η οργή αρχίζει να σέρνεται όπου υπάρχουν Αεκτζήδες. Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει, για τις ισορροπίες που συντελούν στην κυριαρχία των συμφερόντων που θέλουν την ΑΕΚ κερδοσκοπική εταιρεία, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι η στιγμή που και τα αναχώματα, που έχουν στηθεί για να εμποδίσουν το ξύπνημα των οπαδικών συνειδήσεων, δεν είναι ικανά να λειτουργήσουν σαν βαλβίδες εκτόνωσης. Ο κωδικός αντίδρασης για έναν συνειδητοποιημένο οπαδό λέγετε: πάθος


Εδώ βρίσκετε το μεγαλύτερο αδιέξοδο για την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και η αποκάλυψη: Είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα. Όσοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Κύπρο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Όσοι σύνδεσμοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους και επιχείρησαν να προμηθευτούν εισιτήρια του ντέρμπι με τον παναθηναϊκό, επίσης καταλαβαίνουν. Πάθος για να καταλάβουν όσοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει.


Η πιο άγρια μορφή βαρβαρότητας είναι η «φιλανθρωπία». Η ΠΑΕ ΑΕΚ που είναι υπεύθυνη για τον μαρασμό της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, έκδωσε κουπόνια υποστήριξης των ερασιτεχνικών τμημάτων. Η ΠΑΕ ΑΕΚ που αρνήτε να δώσει το 10% που είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στο ερασιτεχνικό σωματείο, κυκλοφόρησε «φιλανθρωπικά» κουπόνια επιχειρώντας να μεταφέρει μια δική της οικονομική υποχρέωση στην πλάτη του λαού της ΑΕΚ. Όποιος αγαπάει και νοιάζεται για την Μάνα ΑΕΚ να γραφτεί μέλος στην ερασιτεχνική. Πάθος, για να μην πέσει κανένας στην παγίδα με τα κουπόνια.


Ελπίζουν ότι μπορούν να κρατήσουν την οργή στα όρια της εφήμερης εκτόνωσης. Πάθος για να οργανωθεί η οργή μας, έτσι που να γίνει συνείδηση για αλλαγή. Πάθος για ανατροπή. Φυσικά ανατροπή δεν είναι να φύγει αυτός για να έρθει ο επόμενος που πριν μερικά χρόνια ήταν προηγούμενος κτλ. Κι αυτό σημαίνει αναγκαστικά αδιάλλακτη πάλη όχι μόνο με τους σημερινούς διαχειριστές της ΠΑΕ, αλλά και με τα αναχώματα που στήνει το σύστημα που λέγετε επαγγελματικό – επιχειρηματικό – κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο.


Πάθος για την ΑΕΚ ως τρόπο ζωής μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω στον δρόμο, όπου όλα μας ζυγίζουν και τα ζυγίζουμε. Μακριά από πάσης φύσεως Ακαδημίες οπαδών, μακριά από τα εκδοτικά αναψυκτήρια που αναγορεύουν σε σωτήρες της ΑΕΚ αλεξιπτωτιστές τεχνοκράτες και μεγαλοκαρχαρίες κονφερανσιέ του υποκόσμου.


Πάθος για μια ΑΕΚ, κοινωνική επανάσταση που αντιστέκεται στη συνωμοσία που επιχειρούν σε βάρος της οι γνωστές μετριότητες. Ας επανέρθει η Αγία Επανάσταση, ας αφήσει παντού τα σημεία της, κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ που μετά από χρόνια δημιουργούν μια θαυμάσια δυναμική ξεπερνώντας την εσωστρέφεια.


Πάθος ενάντια στη λησμονιά, όπου μέσα της διαλύονται όχι μόνο το παρελθόν αλλά και το παρόν της ΑΕΚ. Πάθος για τις μορφές που, ενώ έφυγαν, κατοικούν μέσα μας και μας κατευθύνουν. Χάρη σ' αυτές, η αλαζονεία δε βρίσκει ανταπόκριση, και το θέατρο της Ιστορίας δεν καταφέρνει να μας μετατρέψει σε θεατές. Χάρη σ' αυτές, μπορούμε να γελάμε με την καρδιά μας για το χάλι των ημερών, να κάνουμε σκέψεις δημιουργικής καταστροφής σε ότι μας εμποδίζει να συναντηθούμε με την ομορφιά της ΑΕΚ. Χάρη σ' αυτές, μπορούμε ακόμα να θαυμάζουμε τον «άλλον» αφήνοντας πίσω το φθόνο που με επιμέλεια οι καρεκλοκένταυροι της ΠΑΕ καλλιεργούν. Χάρη σ' αυτές, τα βάζουμε με τον δαίμονα του φόβου, που, δίχως φαντασία και αίσθημα, κυριεύει ανθρώπους που δεν έχουν φαντασία και αίσθημα.


Πάθος για να βάλουμε την ΑΕΚ στην συνείδηση μας. Πάθος για να γίνουμε συνειδητοποιημένοι οπαδοί. Ο συνειδητοποιημένος οπαδός διαφέρει από την μάζα για ότι γαλουχεί στο μυαλό του. Ο συνειδητοποιημένος οπαδός στο μυαλό του γαλουχεί την τέλεια ΑΕΚ, γαλουχεί την ιδέα των ιδρυτών της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου. Ο συνειδητοποιημένος οπαδός, αγαπάει τους άλλους που τον μουτζώνουν επειδή δεν τον καταλαβαίνουν, Αεκτζής που σέβεται την ιστορία της ΑΕΚ, σέβεται τους άλλους. Αγαπάει τους άλλους, και οι άλλοι σταθερά τον αγαπούν, κι ας ορκίζονται ότι τον μισούν. Σέβεται τους άλλους, και άλλοι σταθερά τον σέβονται, κι ας ορκίζονται ότι τον έχουν για φτύσιμο.


Ας υποθέσουμε πως κάποιος του φέρεται αλλοπρόσαλλα. Τότε ο συνειδητοποιημένος οπαδός στρέφεται εντός του και αναρωτιέται: «Μάλλον δεν είμαι συνειδητοποιημένος οπαδός, δεν σέβομαι την ιδέα της ΑΕΚ, διαφορετικά πώς θα μου συνέβαινε αυτό το πράγμα;». Στρεφόμενος εντός του, βλέπει ότι είναι συνειδητοποιημένος οπαδός, ότι σέβεται την ιστορία της ΑΕΚ και είναι πιστός στην ιδέα της, ωστόσο ο άλλος του φέρεται αλλοπρόσαλλα. Τότε ο συνειδητοποιημένος οπαδός αναρωτιέται: «Μήπως δεν κατέβαλα όλες μου τις δυνάμεις;». Στρέφεται εντός του και βλέπει πως κατέβαλε όλες του τις δυνάμεις κι ωστόσο ο άλλος του φέρεται αλλοπρόσαλλα. Τότε ο συνειδητοποιημένος οπαδός λέει: «Είναι ανισόρροπος, αυτό είναι όλο! Αν είναι έτσι, πώς να τον ξεχωρίσεις από τα πτηνά και τα θηρία; Πώς όμως να τσακωθείς με τα πτηνά και τα θηρία;».


Κανένας εμφύλιος δεν μπορεί να γίνει με «πτηνά» και «θηρία». Αφήστε τους «εθελοντές δυστυχισμένους» να τιτιβίζουν στις ακριβοπληρωμένες θύρες τους.

Σχόλια