Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο

Σκιαγραφώντας το πλαίσιο στο οποίο (προσβλέπει ότι) θα κινηθεί η ΑΕΚ, υπό την τεχνική καθοδήγησή του, αλλά κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του, εμφανίστηκε χτες ο Γιώργος Δώνης. Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ως προπονητή της ΑΕΚ, έκανε δηλώσεις επί της αρχής. Σε θέματα ουσίας απάντησε γενικόλογα (π.χ., έχω κάνει τον προγραμματισμό, έχω αξιολογήσει το υλικό, προχωράμε πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος) ή «παίζοντας καθυστερήσεις» (δε θέλω να μιλήσω τώρα, θα τα πούμε αργότερα, κλπ).

Ξεκαθάρισε πως «ο προπονητής είναι κάποιος που θα πρέπει να διαχειριστεί την ομάδα και στα καλά αποτελέσματα και στα άσχημα και δεν μπορούμε να λέμε ότι η έννοια προπονητής είναι μόνο ένα πράγμα. Από την άλλη δεν είμαι από τους προπονητές που με τις αντιγραφές προσπαθούν να προχωρήσουν».

Χαρακτήρισε τη νέα του θέση πρόκληση με υψηλό κίνητρο και τόνισε ότι στοχεύει σε θεαματικό ποδόσφαιρο, από το οποίο όμως δε θα λείπει η ουσία. Ακόμα ο Γ. Δώνης είπε πως έχει «τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι μέσα στη σεζόν θα έχουμε καινούριο προπονητικό κέντρο». Διαβεβαίωση πάντως που είχε δοθεί και σε προκατόχους του.

Σχόλια