Σούπερ Λίγκα ΑΕΚ - Λάρισα 1-0 "Αδιάβροχη" και κυρίαρχη!

Ο αγώνας με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ λίγο έλειψε να μη διεξαχθεί, καθώς η βροχή είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο σε λίμνη. Ωστόσο, όταν αυτός ξεκίνησε (με 45λεπτη καθυστέρηση), η ΑΕΚ προηγήθηκε αμέσως με τον Μαντούκα (4’) και μετά έδειξε χαρακτήρα. Αν και αγωνίστηκε από το 11’ με 10 παίκτες (αποβολή Μάχο), νίκησε 1-0 τους «βυσσινί», έκανε το 5 στα 5 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με μηδέν παθητικό!
Πρωτιά για την φετινή ΑΕΚ όχι μόνο στον βαθμολογικό πίνακα αλλά και στα στατιστικά. Οι πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, το «μηδέν» στην άμυνα, ο Μπλάνκο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και το ρεκόρ που έσπασε η «Ένωση» με πέντε συνεχόμενες νίκες στην αρχή της διοργάνωσης φτάνουν για να μπορούν να μιλούν με άλλον αέρα οι παίκτες της ΑΕΚ και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και καμάρι.


Οι περσινές «σφιγμένες» εμφανίσεις ανήκουν στο παρελθόν και οι παίκτες μπαίνουν όλο και πιο αποφασισμένοι στην κάθε αναμέτρηση. Σίγουρα, σε αυτό έχει βοηθήσει και η βαθμολογική θέση της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν ψυχωμένοι και με θετική σκέψη.


Το σημείο που διαφοροποιεί μία καλή από μία μεγάλη ομάδα είναι η αντοχή στις δυσκολίες. Η ΑΕΚ απέδειξε (όπως είχε κάνει και σε Βέροια και Νέα Σμύρνη) πως διαθέτει το ξεχωριστό μέταλλο που δημιουργεί πρωταθλητές. Σε ένα παιχνίδι που «στράβωσε» από την αρχή, χωρίς τον Ριβάλντο και παίζοντας ξεκάθαρα ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Λάρισας με 1-0.


Ο Ζήκος ήταν... μισή ομάδα μόνος του στο κέντρο, ο Δέλλας άλλη... μισή μόνος του στην άμυνα, υποδειγματικός ο τρόπος που έκλειναν (όλοι) χώρους, μάρκαραν και εξουδετέρωναν τους κινδύνους.


Στο 11’ ο Μπλάνκο έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πέμπτο του τέρμα στη σεζόν και στην αντεπίθεση έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες.


Ο Καφές δεν φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Δεν βοήθησε τον Ζήκο όσο θα έπαιρνε, ενώ δεν... κουβάλησε την μπάλα στη επίθεση.


Οι 14.000 φίλοι της ΑΕΚ είδαν και πάλι μετά το 12' τον ξεχασμένο Μορέτο, που σε σχέση με τις γκέλες στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν σταθερός και αλάνθαστος.


Η «Ένωση», αγωνίστηκε με τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή και τον Μπλάνκο να βοηθά στα χαφ. Ο Μεσσήνιος επιθετικός, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Δύο κεφαλιές και ένα σουτ του «Λύμπε» δεν βρήκαν στόχο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να έχει μείνει στο 1-0.




Ένας από τους παίκτες που φαίνεται πως θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εικόνα της ομάδας είναι ο Μαντούκα.


Με την αποβολή του Αυστριακού, ο Φερέρ απέσυρε τον Σέζαρ, ο Μπλάνκο χαραμίστηκε για αρκετή ώρα στη δεξιά πτέρυγα και με το αριθμητικό πλεονέκτημα, όσο περνούσε η ώρα, η Λάρισα πήρε τον έλεγχο, είχε κατοχή μπάλας. Χωρίς ουσία πάντως, με αρκετές ατομικές ενέργειες και εμφανείς αδυναμίες στην τελική προσπάθεια.


Στο 4', ο Μαντούκα με μία εκπληκτική ενέργεια (με αλλεπάλληλα σλάλομ και δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή) πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα.


Η μορφή του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά στη φάση του 11. Η αποβολή του Γιούργκεν Μάχο μετέβαλε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Η Λάρισα μπήκε πλέον σε ρόλο κυνηγού και ανάγκασε την ΑΕΚ να παίξει ακόμα και... ταμπούρι, με δέκα παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή για να μπορέσει να κρατήσει το αποτέλεσμα.


Σχόλια