Και εσείς φωνάζατε ζήτω και γεια…


Μπορεί οι αρμόδιοι παράγοντες των ελληνικών κυβερνήσεων να διατυμπανίζουν χρόνια τώρα ότι λεφτά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν περισσεύουν (ή όταν περισσεύουν αντιστοιχούν σε ψίχουλα), για τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου... έτρεξαν όμως να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους. Ο λόγος για τη Σούπερ Λίγκα και το πρωτάθλημα της που μόλις ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική του χρονιά. Ο συνεταιρισμός των ποδοσφαιρικών εταιρειών θα πάρει περίπου 17 εκατ. ευρώ (πέρσι το μπαξίσι ήταν περίπου 6 εκατ. ευρώ) μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Ποσό υπερπολλαπλάσιο από αυτά που αναμένουν να πάρουν οι ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις από ιδιωτικές εταιρείες και τις χορηγίες. Και όταν οι παράγοντες είδαν ότι οι χορηγίες δε φτάνουν, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός έτρεξε να κάνει το προξενιό με τον Οργανισμό προκειμένου να σωθεί η κατάσταση: Επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαιρικών εταιρειών, αλλά με κρατικά χρήματα.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, εάν αναλογιστεί κανείς τις ρυθμίσεις χρεών. Χρέη που μεταφράζονται σε χρήματα που (με την μη είσπραξη τους) στερήθηκαν από τον ελληνικό λαό προκειμένου να βγουν από τη δύσκολη θέση οι επιχειρηματίες. Οι πολιτικές, που εφαρμόζονται και στον αθλητισμό άλλωστε, είναι ξεκάθαρες ποιον ωφελούν και το μαρτυράει η ίδια η πραγματικότητα. Την ίδια ώρα που γίνονται αυτά υπάρχουν κάποιοι που δίνουν από το μεροκάματό τους προκειμένου να συντηρηθεί το ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ, η ΜΑΝΑ ΑΕΚ, αφού σχεδόν όλα τα τμήματα φυτοζωούν από τα υπέρογκα έξοδα.

Και ξαφνικά μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών μαθαίνουμε για ένα μνημόνιο συνεργασίας για την παραχώρηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ (και όχι στην ΑΕΚ, όπως λανθασμένα λέγετε) της έκτασης του ΟΔΔΥ στα Άνω Λιόσια για την ανέγερση γηπέδου χωρητικότητας 50.000 θεατών. Η μεγάλη μάζα των ΑΕΚτζήδων θα πανηγυρίζει, λίγοι θα καταλάβουν ότι πεθαίνει η ΜΑΝΑ ΑΕΚ, καθώς το γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν αυτό που της έδινε πνοή τα χρόνια πριν την κατεδάφιση του. Η ΜΑΝΑ ΑΕΚ είναι οικονομικός βραχνάς για τους «σωτήρες» της ΠΑΕ και τώρα που βρήκανε τρόπο να την εξοντώσουν θα το κάνουν, με την συμπαράσταση της πολιτείας βεβαίως- βεβαίως.

Όποια τμήματα μπορούν να συντηρηθούν κερδοσκοπικά θα συντηρηθούν τα υπόλοιπα… αντίο. Πρόσφατα ο κ. Βαλασόπουλος έκανε προσπάθεια να αποσπάσει το τμήμα βόλεϊ από την ερασιτεχνική ΑΕΚ να το κάνει «αυτόνομο» όπως λέει. Ο νέος σωτήρας του ΤΑΚ ΑΕΚ, ο κ. Δρόσος πιέζει να πάρει στον έλεγχο του τα τμήματα υποδομής του Μπάσκετ κτλ. Πόσο να αντέξει κι ο Ανατολιωτάκης και για πόσο; Σιγά-σιγά τα πιο εμπορικά τμήματα θα ξεπουλιούνται σε ιδιώτες, τα λιγότερο δημοφιλή θα σβήνουν από τον χάρτη και το πιο αγνό κομμάτι της ΑΕΚ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ, η ΜΑΝΑ ΑΕΚ θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Εκτός αν…

Σχόλια