Το φαινόμενο Χρήστος Πανόπουλος



Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια δραστηριότητα που μόνο χαμένος μπορεί να βγει όποιος επιχειρηματίας ασχοληθεί: μας λένε πολλοί, διάφοροι και περίεργοι. Δεν θα αναφερθώ εδώ σε παράπλευρα οφέλη ούτε σε υπόγεια και παρασκηνιακά θέματα, αλλά με ξεκάθαρα και ολοφάνερα πράγματα που δεν χωράνε αμφισβήτηση.

Το φαινόμενο του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο εμπνευστής της Σουπερ Λίγκας. Ο γίγαντας ο Χρήστος ο Πανόπουλος: ο άνθρωπος που όταν απόκτησε την ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης δεν της άλλαξε μόνο το όνομα αλλά και τα χρώματα, αφού και αυτά έπρεπε να ταιριάζουν με τα χρώματα της αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι εισαγωγέας.

Στο όνομα της ομάδος έχει φτιάξει Σαλέ και ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις που είναι ιδιοκτησίας του και προσωπική του ακίνητη περιούσια. Το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος μειώνεται συνεχώς, κάτι που συνεπάγετε αύξηση των εσόδων. Η ΠΑΕ Ξάνθη είναι από αυτές που σχεδόν μια φορά το χρόνο καταφέρνει να κάνει τουλάχιστον μια πολύ καλή πώληση σε μεγάλη ομάδα.


Είναι με λίγα λόγια μια καταπληκτική ποδοσφαιρικοί κερδοφόρα εταιρεία. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι για να το πετύχει αυτό ο κ. Πανόπουλος επέλεξε μια ομάδα με ανύπαρκτο οπαδικό κίνημα και με ανύπαρκτη απαίτηση πρωταθλητισμού. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την κερδοφορία μιας μικρομεσαίας ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Σχόλια