Η λαίλαπα των δανεικών

Ο Ντε Βινσέντι συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ταλαντούχους Αργεντινός ποδοσφαιριστής έχει φτάσει ήδη τα 4 γκολ σε 9 παιχνίδια.

Ο Ντε Βινσέντι ανήκει στον Ολυμπιακό και οι άνθρωποι του, όταν εκφράζονται για τον ποδοσφαιριστή, λένε ότι δεν έχει την ολοκληρωμένη παρουσία που απαιτείται για έναν παίχτη της ομάδας τους.

Ουσιαστικά και με την κυνικότητα που τους διακρίνει ομολογούν ότι τον απόκτησαν για να μην πάει πουθενά αλλού.

Τι απαιτήσεις αντίστασης μπορείς να έχεις σήμερα από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Πολλά από αυτά τα παιδιά μπαίνουν στο τριπάκι του επαγγελματισμού πολύ νωρίς και απότομα. Παρατάνε σπουδές, δε φροντίζουν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους και μετά το τέλος της καριέρας του είναι πιθανών να βρεθούν ξεκρέμαστοι. Είναι λίγες οι περιπτώσεις κάποιων που μετά το τέλος του αθλητισμού έχουν βάλει τις βάσεις για το μετά, όπως π.χ. να δουλέψουν πάνω στο άθλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων 35άρηδων που αφού κάποιοι τους …ξεζούμισαν όσο ήταν αθλητές μετά βρίσκονται ξεκρέμαστοι, αφού κανείς δεν βρέθηκε εξ αρχής να τους βάλει σε μια σωστή ρότα. Αντίθετα, στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο εκείνο που κυριαρχεί σχετικά με τη λαίλαπα των δανεικών, ως άποψη είναι ότι «υπογράφεις συμβόλαιο με μένα, παίζεις όπου σου λέω εγώ, εξασφαλίζεις τα χρήματα σου και όταν κάποια στιγμή δε σε χρειάζομαι φεύγεις».
Επαγγελματικό – κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο. Από όπου κι αν το πιάσεις, μία παράνοια!

Σχόλια