Τα άναρχα μυαλά τα καίει το σύστημα

Τα όσα έγιναν στην Λαμία και η πιθανή διάλυση του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ είναι «κατόρθωμα» των «γνωστών – άγνωστων» καμένων μυαλών. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Προχωρώντας θα έλεγα πως ότι έγινε δεν ήταν τυχαίο, ούτε και απρόβλεπτο, με βάση τα όσα έχουν κατά καιρούς προηγηθεί, αλλά και λόγο της έγκαιρης προειδοποίησης για τους κινδύνους της διεξαγωγής του final four στην Λαμία , από την διοίκηση της ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση εδώ έχουμε ένα νέο στοιχείο: Όσοι έδρασαν στην Λαμία, είτε είναι «ιδεολόγοι» του αναρχοτίποτα, είτε είναι παιδάκια που έχουν μάθη να αποφεύγουν την δική τους ζωή και να αγωνίζονται ισόβια να γίνουν ένας άλλος, είτε πρόκειται για επαγγελματίες προβοκάτορες, είτε όλα αυτά μαζί, τούτη τη φορά, έφτασαν πολύ κοντά στο να «σκοτώσουν» ένα ολόκληρο τμήμα της ΑΕΚ. Το αν αυτό είχε σχεδιαστεί εξ αρχής, είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω αν θα απαντηθεί ποτέ.

Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι, ως πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές τέτοιων πράξεων (όχι τα παιδάκια που τρέχουν από πίσω). Άλλωστε, η «δουλειά» που κάνουν οι «επαγγελματίες» του είδους, δεν τους επιτρέπει να φανερώνουν τις φάτσες τους. Το «περίεργο» είναι τούτο: Λένε πως δεν τους ξέρουν ούτε και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αρχές. Και τούτο, παρότι ομολογείται ότι τα «κέντρα» καθοδήγησης αυτής της επαναλαμβανόμενης συκοφαντίας του οπαδικού αλλά και του λαϊκού κινήματός, δεν τους είναι άγνωστα, αλλά... «γνωστά - άγνωστα». Παρότι δρουν επί δεκαετίες στις ίδιες και αναμενόμενες χρονικές συγκυρίες, στους ίδιους και καλά παρακολουθούμενους χώρους, με τον ίδιο, σχεδόν, τρόπο, με τα ίδια, πάντα, μέσα και εφόδια. Προσέξτε ακόμα ένα «περίεργο» σχετικό με την περίπτωση της Λαμίας: από τους 40 συλληφθέντες για τα επεισόδια οι 34 αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα. Που σημαίνει ότι οι αστυνομικές αρχές, αντί να συλλάβουν τους «μπαχαλάκηδες» συνέλαβαν τα παιδία που έπιναν τον καφέ τους στην Λαμία, φορώντας το κασκόλ της ΑΕΚ, η, αυτοί που συνελήφθηκαν για κάποιο λόγο πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τίθεται από κάποιους το ερώτημα: Οι «γνωστοί - άγνωστοι» είναι «βαλτοί» ή «παρασυρμένοι»; Από τη δράση τους προκύπτει ότι είναι και «βαλτοί», υπάρχουν και οι «παρασυρμένοι». Είναι οι εκπαιδευμένοι, που προέρχονται από «μυστικές υπηρεσίες», ντόπιες και ξένες, από θύλακες που διατηρούν και κατά το δοκούν χρησιμοποιούν τις «αντιεξουσιαστικές» ή τις «εθνικοσοσιαλιστικές» διασυνδέσεις τους, είναι και οι ανεκπαίδευτοι, που στρατολογούνται από «ειδικούς χώρους». Το να τους ξεχωρίσει κανείς την ώρα της προβοκατόρικης δράσης είναι δύσκολο. Και δεν είναι εύκολο να τους διαχωρίσεις ως προς το μέγεθος των ευθυνών τους, είτε είναι «πληρωμένοι φονιάδες», είτε πρόκειται για «ξεστρατισμένους μπαχαλάκηδες» που τους τηλεκατευθύνουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Το άλλο ερώτημα «ποιος τους κινεί και ποιος τους εκμεταλλεύεται» απαντιέται, μάλλον, εύκολα: Η εξουσία της «οικονομικής χούντας», η οποία, σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζεται και λειτουργεί μέσω των κυβερνήσεων και των άλλων μηχανισμών και «θεσμών» του κράτους. Αυτή έχει και άμεσο, αλλά και μακροπρόθεσμο, συμφέρον από την προβοκατόρικη δράση, καθώς, εκτός των άλλων, την αξιοποιεί για την υπονόμευση των λαϊκών αγώνων και την εμπέδωση κλίματος παραλυτικής τρομοκράτησης του λαού. Τι ειρωνεία; Οι θύτες. Οι ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί που κινάνε τα νήματα της μαριονέτας με την μολότοφ… απειλούν το θύμα, την ΑΕΚ, το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ με αφανισμό!!!

Αυτό αν το έλεγα πριν λίγα χρόνια οι περισσότεροι θα μου έλεγαν «έλα μωρέ, τι είναι αυτά που λες; υπερβάλεις κτλ) ευτυχώς όμως, και αυτό το λέω με μεγάλη χαρά, το υποψιάζονται πλέον, οι πάντες στη χώρα μας. Κι απ' αυτήν την άποψη, «πέφτει στο κενό» η πρόστυχη προσπάθεια να συνδεθεί, άμεσα, ή έμμεσα, η ORIGINAL με ότι έγινε στην Λαμία.
Ακόμα και οι πλέον αδαείς, ή και οι πιο ευκολόπιστοι σε τούτη τη μικρή χώρα, γνωρίζουν - παρά το φαιό μελάνι που χύνεται από διάφορες βρώμικες πένες στο χώρο του Τύπου, ότι τα παιδιά που ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα δαπανώντας χρήματα από το υστέρημα τους για να βρεθούν κοντά στην ομάδα χάντμπολ δεν έχουν σχέση με τους επαγγελματίες μπαχαλάκηδες.

Το γεγονός ότι η προστυχιά του να συνδέετε κάθε παρόμοια συμπεριφορά με την ORIGINAL, όχι απλώς δεν καταδικάζεται, αλλά και εμμέσως αναπαράγεται από μερίδα του τύπου που αφήνουν να πλανάται η εντύπωση ότι οι προβοκατόρικες «καταγγελίες» μπορεί και να έχουν κάποια βάση, «λέει» πολλά και δείχνει περισσότερα. Όπως «λένε» πολλά και δείχνουν περισσότερα οι συνεχιζόμενες και διαρκώς εντεινόμενες επιθέσεις των ΜΜΕ κατά των οργανωμένων οπαδών. Φαίνετε πως κάποιοι ανησυχούν σφόδρα από την, εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, αλματώδη άνοδο των λαϊκών κινημάτων.

Τέλος: Ένα «νέο στοιχείο» που αναδεικνύεται και που πρέπει να προσεχτεί ιδιαιτέρως κι αναλόγως να ευαισθητοποιήσει όλη τη δημοκρατική κοινωνία είναι η προβοκατόρικη δράση ορισμένων δημοσιογράφων. Για πολλά χρόνια και μέχρι πρότινος είχαμε τους «προβοκάτορες της κουκούλας», είτε του ακροδεξιού - φασιστικού, είτε του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου», που δρούσαν στους δρόμους, στα γήπεδα και όπου έβρισκαν «λάσκα». Τώρα έχουμε και τους «προβοκάτορες της γραβάτας» που δρουν μέσα από αστραφτερές σελίδες εφημερίδων μαζικής ανάγνωσης.

Σχόλια