ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε;



Κάθε φορά που εμείς οι περίεργοι εκφράζουμε τις ενστάσεις, τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο που πάει να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και πιο συγκεκριμένα για όλα αυτά που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της καινούργιας κατασκευής, οι απολογητές του συστήματος μας λένε: «Παντού στον κόσμο έτσι γίνεται»… Για να μας πουν εάν πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο έχει αναλάβει την κατασκευή γηπέδου κατασκευαστική εταιρεία που να έχει αναλογικά το μέγεθος μιας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε; Για να μην εστιάσω τώρα σε τεχνάσματα και πρακτικές «κουμπαράδων» που γεμίζουν με ποσοστά από εισιτήρια διαρκείας και πωλήσεις μετοχών στο πόπολο, γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα θα ήθελα να σας εξιστορήσω ένα ενδιαφέρον κοινωνιολογικό πείραμα με φοιτητές που έγινε κάποτε σε ένα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ζήτησαν από κάθε φοιτητή να φέρει δέκα σεντς. Τους είπαν: «Στην Ινδία υπάρχουν άνθρωποι που λιμοκτονούν. Έχει ξεσπάσει επιδημία και χρειάζονται βοήθεια. Αν νομίζεις ότι πρέπει να βοηθήσεις, βάλε τα δέκα σεντς σου σε ένα φάκελο και γράψε Ινδία» Υπάρχει και κάτι άλλο: «Στο γκέτο της πόλης, είναι μια οικογένεια που χρειάζεται τρόφιμα για να ζήσει. Αν θες να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους, βάλε τα δέκα σεντς σου σε ένα φάκελο και γράψε Φτωχή Οικογένεια». Και κάτι τελευταίο: «το Πανεπιστήμιό μας δεν έχει φωτοτυπικό μηχάνημα και το χρειάζεται γι' αυτούς που θέλουν να αντιγράψουν εργασίες και χειρόγραφα και να τα δίνουν στους άλλους. Αν θέλετε να βοηθήσετε στην αγορά του φωτοτυπικού μηχανήματος βάλτε δέκα σεντς μέσα σ' ένα φάκελο και γράψτε Φωτοτυπικό». Το ογδόντα τοις εκατό των χρημάτων πήγαν στο φωτοτυπικό μηχάνημα!

Οι φοιτητές μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας που για να βρίσκονται σε κάποιο από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με ένα αξιοσέβαστο ποσό, έκριναν ότι έπρεπε να βοηθήσουν οικονομικά την Ανώνυμη Εταιρεία που τους πουλάει εκπαίδευση για μία εντελώς αυτονόητη παροχή. Και μετά εμείς απορούμε που μια αρκετά σημαντική μάζα οπαδών της ΑΕΚ τρέχει να προσφέρει από το υστέρημά του στον κουμπαρά μιας κατασκευαστικής εταιρείας, την ίδια ώρα που αν τους έλεγες αυτά τα χρήματα να τα δώσουν για να κατέβει το τμήμα σκάκι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ή για να αγοράσουμε καινούργιες ρακέτες του πικ πογκ θα αδιαφορούσαν γελώντας ειρωνικά.


Και κάτι τελευταίο: Μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση ότι κάθε φορά που «στράβωνε» η κατάσταση σε αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχει «βομβαρδισμός» νέων σχετικά με το γήπεδο. Ποιος θα το έλεγε ότι θα έρθει η στιγμή που η εκπληκτική πορεία της ομάδας θα σκεπάζει κάποια περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην εξέλιξη της κατασκευής του γηπέδου της Δικέφαλος Α.Ε.

Σχόλια