Βγάλτε κόκκινη κάρτα στην «ΑΕΚ» κομπάρσο



Πολύ κουβέντα εξακολουθεί να γίνεται με την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε η ΑΕΚ στα Πηγάδια μόλις στο 6' λεπτό του αγώνα. Πολύ κουβέντα και υπερβολική χρήση του συγκεκριμένου γεγονότος ως αιτία για την εικόνα μιας ΑΕΚ κομπάρσου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακόμα όμως και αυτή η κόκκινη κάρτα στην αρχή του αγώνα έχει αγωνιστικά αίτια, δεν ήταν προϊόν της κακής μας μοίρας, ούτε τυχαίο γεγονός. Ο Γκάλο δέχτηκε την κόκκινη κάρτα γιατί η άμυνα μας δέχτηκε πίσω από την πλάτη της, μια μακρινή μπαλιά από το κέντρο της αντίπαλης περιοχής, που έβγαζε τον Λουσέρο τετ α τετ με τον Μπάρκα.

Εξάλλου έχουμε ακόμα ένα αντικειμενικό στοιχείο που μπορούμε να εστιάσουμε. Την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ για μισή ώρα, όταν από 58' και μετά η Ξάνθη έμεινε κι αυτή με δέκα παίχτες με την αποβολή του Τριάδη.

Σαφώς και ο Μανόλο Χιμένεθ, ένας κανονικός και έμπειρος προπονητής, μπορεί να πάρει το μέγιστο δυνατό από το υλικό που έχει. Σε τρία μόνο ματς έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια ομάδα που αρνείται να δεχτεί γκολ. Αυτό όμως δεν αρκεί για μια κανονική ΑΕΚ πρωταγωνίστρια. Η ΑΕΚ δεν αρκεί να αρνείται να χάσει. Η ΑΕΚ πρέπει να αρνείται να μην νικήσει.

Η ομάδα χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση σε όλες τις θέσης. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ανάλογη των χρημάτων που δαπανούνται για να αποκτηθούν. Τις προτεραιότητες ας τις βάλουν οι υπεύθυνοι. Όποιος συντηρεί απόψεις του στυλ: «μια χαρά είναι το υλικό της ομάδας, άλλα πράγματα φταίνε» μόνο καλό στην ΑΕΚ δεν κάνει.

Σχόλια