Φάκελος Μπάσκετ: ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΜΑ!



Ένα δημοφιλές παραμύθι που ακούμε είναι ότι οι αυτοκρατορίες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ δεν κτίστηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε εμείς σαν ΑΕΚ θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να μπούμε ανάμεσα τους. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΜΑ! Ή για να είμαι περισσότερο επιεικής: Ανιστόρητη ανακρίβεια!



Μετά την έκρηξη της εμπορευματοποίησης του μπάσκετ με αφορμή και αφετηρία το έπος του Ευρομπάσκετ του 1987 το μπάσκετ από τους ρομαντικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης πέρασε στον έλεγχο των επιχειρηματικών κέντρων των Αθηνών μέσα σε λίγα μόνο χρόνια. Η χαριστική βολή δόθηκε την περίοδο 1992-93 όταν οι επιχειρηματίες του αθλήματος αξιοποιώντας τα «εργαλεία» της Συνθήκης του Μάαστριχ και της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) μετέτρεψαν το πρωτάθλημα σε ξεκάθαρα επαγγελματικό με διοργανώτρια αρχή τον ΕΣΑΚΕ. Από τότε οι δυο δυνάστες του ελληνικού αθλητισμού τα έχουν πάρει όλα εξαφανίζοντας σταδιακά όλους τους άλλους αντιπάλους, όπως συμβαίνει νομοτελειακά στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μοναδική εξαίρεση η περίοδος που τα επιχειρηματικά σχέδια του Φιλίππου ήταν ακόμα ζωντανά. Όταν αποδειχτήκαν ανεφάρμοστα μας είπαν ότι τον έδιωξε η ORIGINAL και ξεκινήσαμε τα ταξίδια σωτηρίας στη Β’ Εθνική.


Σχόλια