Δεν φτάνει μόνο να πάρεις χαμπάρι το Λύκο





Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα μίλαγαν για εσωτερικούς εχθρούς στην ΑΕΚ, φωτογραφίζουν ως υπεύθυνο για την συντριβή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό το προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο. Φυσικά το κάνουν για να βγάλουν από το κάδρο των ευθυνών τους κύριους Αλεξίου, Αγγελόπουλο. Φαίνεται ότι για κάποιους εχθροί της ΑΕΚ είναι όσοι αναδεικνύουν τα εγκλήματα των αφεντικών τους, ενώ φίλοι είναι όσοι στοχοποιούν προπονητές και αθλητές. Μας λένε ότι για τα χαμηλό μπάτζετ δεν ευθύνεται ο κ. Αγγελόπουλος αφού όταν ανέλαβε την ΚΑΕ ο σχεδιασμός είχε ήδη ολοκληρωθεί, Λες και ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν στην Κίνα, λες και δεν είναι από την πρώτη μέρα που ξαναμπήκε στην καθημερινότητα της ΑΕΚ ο κ. Μελισσανίδης μαζί του, λες και δεν είναι κορυφαίο στέλεχος και της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Έτσι ένα πρωί ξύπνησε και είπε «κάτσε να πάω να πάρω την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ»…

Πανομοιότυπες τακτικές σε όλες τις αθλητικές εταιρείες. Άντε να δω πότε θα τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος να τους πάρει στο κυνήγι. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο οικολόγος εφοπλιστής και σωτήρας του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος που έλεγε με παράπονο στην συνάντηση των μήλων της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές που έγιναν φέτος. Σαν να σου δίνω εγώ καλέ μου αναγνώστη 10.000 ευρώ να μου πάρεις ένα αυτοκίνητο και μετά να σου λέω: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή που έκανες. Δεν είναι τελική ταχύτητα αξιώσεων αυτή που έχει το κάρο που έφερες. Κάνει τα 0-100 σε δυο μήνες» κτλ.

Πανομοιότυπες καταστάσεις όμως και σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο. Μια φορά κι έναν καιρό, ένας λύκος μοναχός βαρέθηκε τη μοναξιά του και πήγε σε ένα πάρτι που είχε μάθει πως έστησαν τα πρόβατα, ντυμένος βέβαια σαν αυτά. Μα ήταν αδέξιος σ' αυτά τα θέματα, και η μεταμφίεσή του τον πρόδιδε εύκολα σε μια προσεκτική ματιά. Ο λύκος περνούσε καλά στο πάρτι των προβάτων μέχρι που ένα από αυτά, που τον κοίταζε ώρα καχύποπτα, τον πλησίασε και του τράβηξε απότομα την προβιά. Μόλις είδαν τι κρυβόταν από κάτω, τα άλλα πρόβατα άρχισαν να βελάζουν υστερικά, και ο λύκος, εκνευρισμένος από την όλη κατάσταση, έφαγε δύο-τρία, περισσότερο από άχτι παρά από πείνα.

Όταν, αργότερα, ένα γέρικο πρόβατο βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με το νεαρό που είχε ξεσκεπάσει το λύκο, το ρώτησε για ποιο λόγο αποκάλυψε στα μάτια των άλλων τον λύκο που διασκέδαζε ως τότε ακίνδυνα. Το νεαρό πρόβατο απάντησε: «Γιατί ήθελα να δείξω σε όλους την αλήθεια, αφού εγώ τον κατάλαβα πρώτος!»… «Ηλίθιε!» του απάντησε το γέρικο πρόβατο. «Δεν έμαθες ακόμα ότι η αλήθεια έχει αξία μόνο όταν προστατεύει τη ζωή; Υπάρχουν αδιακρισίες απέναντι στο ψέμα που ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη αυτού που μαθαίνει να βλέπει σωστά!»

Μήπως λοιπόν την αλήθεια πρέπει να μάθουμε να την διαχειριζόμαστε ομαδικά και οργανωμένα. Αν ο καθένας βγαίνει και τσαμπουνάει την αλήθεια που ανακαλύπτει είναι πιθανότερο να τον φάνε τα ίδια τα πρόβατα ως εσωτερικό εχθρό. Να λοιπόν γιατί χρειαζόμαστε μια οργανωμένη συλλογικότητα που θα κινείται μεθοδικά και ανειρήνευτα ενάντια στους Λύκους.

Σχόλια