Οι υπηρέτες του φόβου





Το ποδόσφαιρο δεν φτιάχτηκε ούτε για να βγάζουν μεροκάματο οι ποδοσφαιριστές, ούτε για να έχουν δουλειά οι προπονητές, ούτε για να έχουν να γράφουν οι εφημερίδες, ούτε για να πουλάνε προστασία και κοινωνικό πρόσωπο οι μεγαλοκαρχαρίες.

Το ποδόσφαιρο το γέννησε η ανάγκη του ανθρώπου για παιχνίδι. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του ένας άνθρωπος εκτός από τον ύπνο και την τροφή, εκδηλώνει και την ανάγκη του για παιχνίδι. Και το δημοφιλέστερο παιχνίδι του κόσμου είναι το ποδόσφαιρο.

Επάγγελμα το έκαναν αυτοί που ανακάλυψαν ότι μπορούν να έχουν τεράστια (και όχι μόνο οικονομικά), κέρδη, επενδύοντας στην δημοφιλία του. Αυτοί το έκαναν επιχείρηση, άρα θα έπρεπε να βρουν και υπαλλήλους.

Σήμερα υπάρχουν πολλοί που νιώθουν ότι χωρίς τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης δεν υπάρχουν. Έτσι εύκολα και σχηματικά, όπως, για παράδειγμα, επαγγελματίες λασπολόγοι που συκοφαντούν απροκάλυπτα όποιον νομίζουν ότι πάει κόντρα στον αφέντη τους, ανθρωπάκια  που τα συντηρεί η ινσουλίνη του Κακού για να μην πέσουν σε διαβητικό κώμα αγάπης. Αλλά ακόμα κι όταν η αλήθεια συμβαίνει καμιά φορά να πλησιάζει τους φωστήρες - καταφερτζήδες της πραγματικότητας, αυτοί την προσλαμβάνουν για τα γηρατειά τους, όπου με ασφάλεια τότε και χωρίς να διακινδυνεύσουν τίποτα θα την καταθέσουν.

Αυτό που κυριαρχεί στο βασίλειο που μεγαλώνουμε είναι ένα, ο φόβος. Κάποτε πολλοί πιστέψαμε πως, αφού από την εξουσία εκπορεύεται, από αυτήν την ίδια θα έχουμε το μήνυμά του στα χέρια μας. Τώρα βλέπουμε το λάθος. Ένα μεγάλο μέρος του φόβου (τουλάχιστον εδώ στην πατρίδα ΑΕΚ) το διαχειρίζεται μια μερίδα δημοσιογράφων. Και είναι νόμος. Όταν υπηρετείς το φόβο, ξεπέφτεις στην κατάσταση του φύλακα. Στις μέρες μας, ο δημοσιογράφος γίνεται φύλακας του φόβου.

Σχόλια