Είναι ο Μέσι το επόμενο θύμα της παγκόσμιας βιομηχανίας ποδοσφαίρου;





Ας ρίξουμε μια ματιά για το πως αντιμετωπίζεται ένας ποδοσφαιριστής από τους εμπόρους του ποδοσφαίρου, ακόμα κι αν είναι το πιο δυνατό χαρτί τους. Ακόμα κι αν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Ο Μέσι είναι ένα παιδί που έχει μπει από πολύ μικρός στα γρανάζια του πρωταθλητισμού. Από τα 16 του χρόνια έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία και σήμερα δέκα χρόνια μετά έχει ζοριστεί όσο κανείς άλλος ποδοσφαιριστής. Ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να πάρει κάποια στιγμή ανάσες ξεκούρασης, ο Μέσι όμως πρέπει να παίζει συνέχεια, όχι τόσο για λόγους αγωνιστικούς όσο για λόγους εμπορικούς. Άλλη εμπορική αξία έχει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όταν συμμετέχει ο Μέσι και άλλη όταν είναι απών.

Όσο και να λέει ένας ποδοσφαιριστής ότι ασχολείται μόνο με την μπάλα και δεν τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, δεν είναι δυνατόν να μείνεις ανεπηρέαστος όταν ξέρεις ότι πάνω στο όνομα σου έχει χτιστεί ολόκληρη βιομηχανία. Κάπως έτσι ο Μέσι βρίσκεται συνέχεια στην πρίζα. Ποτέ δεν έχει τον χρόνο που απαιτείται μετά από κάποιον τραυματισμό για να γιατρευτεί σωστά. Πάντα υπάρχει βιασύνη γιατί οι χορηγοί που πληρώνουν θέλουν τον Μέσι μέσα στο γήπεδο ακόμα και με πατερίτσες.

Ο Μέσι στα χρόνια της μέχρι σήμερα καριέρας του έχει πάθει πάνω από 15 σοβαρούς τραυματισμούς. Αν κάποιος έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στη μεγαλύτερη ομάδα της Ισπανίας και παρακολουθεί το ρεπορτάζ της, θα ξέρει ότι ο Μέσι έχει πάθει παρά πολλές υποτροπές, κυρίως στους δικεφάλους. Αυτό είναι ο ορισμός της βιαστικής επιστροφής.

Σημειώστε και κάτι ακόμα: οι άνθρωποι που ανακάλυψαν τον θησαυρό Μέσι από πολύ μικρή ηλικία, κατάλαβαν ότι η περίπτωση του μικρόσωμου Λιονέλ θα ήταν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση γι' αυτούς. Ο πιτσιρικάς όμως ενώ είχε όλα τα χαρίσματα του θεού, ήταν ιδιαίτερα κοντός, έτσι προκειμένου το προϊόν να μην χάσει την υπεραξία του υποβλήθηκε σε ορμονοθεραπεία με αυξητική για να ψηλώσει. Θεραπεία που ακολούθησε για χρόνια και έχει παίξει το δικό της ρόλο στις ιδιαιτερότητες της σωματοδομής του.
Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται: μα καλά δεν φοβούνται μην χάσουν το καλύτερο προϊόν τους; Όχι! Εξάλλου, ο Νεϊμάρ είναι ήδη εδώ!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο Νεϋμάρ δεν νομίζω πως είναι ίδια περίπτωση, ούτε ίδια κλάση.
Πιο πολύ προς Γερμανία μεριά θα έλεγα ψάξουμε για το νέο πουλέν της παγκόσμιας βιομηχανίας ποδοσφαίρου.
Να πούμε και του στραβού το δίκιο πάντως αν δεν ήταν η ορμονοθεραπία δηλαδή η πετυχημένη επένδυση των τριών χιλιάδων ευρώ το μήνα για 4 χρόνια,τον Μέσι δεν θα τον ήξερε κανείς (μας). Απλά για κάθε Μέσι υπάρχουν χίλιες επενδύσεις που δεν κάθονται στους μάνατζερ με τα υποσχόμενα ταλεντάκια να πληρώνουν το τίμημα της αποτυχίας .
Ο χρήστης aliatas είπε…
Για τον Νεϋμάρ ας περιμένουμε λίγο, δε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούμε απόλυτα.