Οι μεγάλοι δεν κατασκευάζουν εχθρούς!




Να σας πω την αλήθεια με ενοχλεί και κυρίως με προβληματίζει, όλο αυτό το καλλιεργημένο κλίμα της νέας ΑΕΚ που όλοι ασχολούνται μαζί της, όλοι φοβούνται την δύναμη και τρέμουν μόνο στη θέα του πανίσχυρου αφεντικού της.

Αφενός είναι μια κατάσταση που σε παραπέμπει κατευθείαν στην νοοτροπία του γαύρου, του «όλοι σας και μόνοι μας», του «μας ζηλεύεται επειδή είμαστε πανίσχυροι» κτλ. Αφετέρου, θυμίζει τον μικροτσούτσουνο που αισθάνεται την ανάγκη να διαφημίσει, πόσο μεγάλο «παλαμάρι» έχει.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι αυτοί που καλλιεργούν το παραπάνω κλίμα, είναι οι ίδιοι που αν διάβαζες τι έγραφαν ή αν άκουγες τι έλεγαν, λίγες μόνο μέρες μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, θα είχες την εντύπωση ότι κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λινγκ!

Εγώ δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω ούτε την οικονομική ισχύ, ούτε την παρασκηνιακή δύναμη του «Τίγρη». Όμως πρώτα θα πρέπει να νικήσει τον παρηκμασμένο Σωκράτη Κόκκαλη στην υπόθεση ΟΠΑΠ και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα.

Όπως και να' χει πριν από την πανίσχυρη νέα τάξη πραγμάτων, υπήρχε μια πανίσχυρη παλιά τάξη πραγμάτων με τον πανίσχυρο εφοπλιστή Πέτρο Παππά, με τον πανίσχυρο Ελληνοαμερικανό εφοπλιστή Νίκο Νοτιά, με τον πανίσχυρο τσιμεντοβιομήχανο Τάκη Κανελλόπουλο και άλλους πανίσχυρους, οδήγησαν την ΑΕΚ παρέα με την Κηφισιά, την Μύκονο και την Τριγλία Ραφήνας.

Πριν διαβάσουμε τα εντυπωσιακά βιογραφικά της διοικητικής ομάδας Μελισσανίδη, μερικά χρόνια πριν, είχαμε διαβάσει τα εντυπωσιακά βιογραφικά της ομάδας Νικολαΐδη.

Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί... ως φάρσα!

Σχόλια