Το σενάριο με τις 20 ομάδες


 
Είναι ένα σενάριο που διατηρεί την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να ήρθε στο προσκήνιο λόγο ΑΕΚ αλλά δεν είναι καινούργιο. Η πρόταση για πρωτάθλημα 20 ομάδων είναι κάτι που η NOVA είχε προβάλει από πέρσι, τότε οι ομάδες είχαν αρνηθεί για έναν και μοναδικό λόγο, επειδή δεν εξασφάλιζαν από τη NOVA ανάλογη αύξηση στα έσοδα. Όπως καταλαβαίνετε τα δεδομένα για φέτος έχουν αλλάξει. Αν η ΑΕΚ πέσει θα πάρει κι άλλους μαζί της να είστε σίγουροι γι' αυτό. Με το καλημέρα τα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης θα είναι μείον 4 εκ. ευρώ. Η απώλεια συνδρομητών είναι δεδομένη για το συνδρομητικό που σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι είδη σε δύσκολη κατάσταση με περικοπές μισθών και προσωπικού. Ουσιαστικά μιλάμε για το περίφημο φαινόμενο του ντόμινο.

Κάτι άλλο που θα "παίξει" πολύ στο άμεσο μέλλον είναι η συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα για μη αγωνιστικούς λόγους. Παράδειγμα: οι 18 ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα προκύπτουν από τις ανακατατάξεις της ποδοσφαιρικής σεζόν και οι άλλες δύο θα αποφασίζονται από κάποια αρμόδια επιτροπή που θα λέει για παράδειγμα: η Λάρισα πρέπει να είναι στη Σούπερ λίγκα κι ας μην ανέβηκε βαθμολογικά γιατί είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο δικό της γήπεδο κτλ. ή η Ρόδος πρέπει να είναι στη Σούπερ Λίγκα γιατί εκπροσωπεί ένα νησί με παράδοση στο ποδόσφαιρο που έχει χρόνια να εκπροσωπηθεί στην πρώτη κατηγορία, κάτι που θα δώσει έξτρα εμπορικότητα στο πρωτάθλημα σε ένα μέρος που οι άνθρωποι διψάνε για μπάλα κτλ.

Ουσιαστικά μιλάμε για την απόλυτη παραποίηση της αθλητικής διαδικασίας, αφού στην ουσία καταργείται η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών εντός του αγωνιστικού χώρου και προκρίνεται στη θέση της η εμπορική αξία του προϊόντος.


http://www.aek-live.gr/2013/04/report-18-2013-x.html

Σχόλια