AEK LIVE: Από τη βουλιμία στον κανιβαλισμό



Ξεκινώ την καινούργια μου παρέμβαση στην καθημερινότητα της ΑΕΚ λίγο απότομα, αλλά δεν αντέχω τον εμπαιγμό των οπαδών της ΑΕΚ. Λοιπόν αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ άκουσε με καλά. Υπάρχει μια συνομοταξία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους τις εξελίξεις που συντελούνται σε κάθε ΠΑΕ. Είναι η συνομοταξία των μανατζαρέων! Αν λοιπόν η περίπτωση του Βιντιάδη ήταν έτσι όπως την παρουσιάζει η Καθεστωτική Μιντιοκρατία, τότε ο μάνατζερ του Κουτσιανικούλη για παράδειγμα, θα έστελνε τον πελάτη του να κατασκηνώσει στους αμπελώνες που είναι δίπλα από το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, μέχρι να υπογράψει συμβόλαιο στην ΑΕΚ. Όμως τελικά τον έστειλε στον ΟΦΗ!

Στο προηγούμενο κείμενο μου έγραφα ότι στην σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη πίστη στα φουσκωμένα πορτοφόλια. Η μεγάλη μάζα των οπαδών της ΑΕΚ ψάχνει να βρει έναν «δυναμικό» άντρα με πολλά λεφτά για να κρεμαστεί από τα @@ του. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν διασκέδασα με όλους αυτούς που με το άκουσμα της είδησης για το επίσημο ενδιαφέρον της οικογένειας Βιντιάδη, έτρεξαν σαν χαριτωμένα πιγκουινάκια ο ένας πίσω από τον άλλον να πάρουν σειρά για το «κρέμασμα» από τα @@ του Βιντιάδη!

Όπως και να’ χει, πριν ακόμα φτάσουν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα, εγώ ο παλιοκαραγκιόζης σημείωνα στα κείμενα μου ότι είναι σημαντικό για το λαό της ΑΕΚ να επιλέξει ο ίδιος την αποδέσμευση της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, από τις τακτικές της εμποροπανήγυρης που την έχουν εγκλωβίσει όσοι έχουν κάνει περιουσίες από ανάλογες καταστάσεις. Ο λαός της ΑΕΚ αντί να υπομένει τον εξευτελισμό της ομάδας του, ως τη μέρα που θα εξαναγκαστεί να μείνει έξω από το χορό της Super League. Καθώς οι σχετικές καμπάνες χτυπούν πλέον όλο και πιο δυνατά, καλό είναι αυτή η προοπτική να ανακληθεί στη μνήμη όλων εκείνων που ακόμα ελπίζουν ότι μέσα σε μια λυκοσυμμαχία, με προϊστάμενο των λύκων των αγαπητικό της ΠΑΕ ΑΕΚ και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννη Μώραλη, θα δουν προκοπή.

Σε πείσμα όσων επιμένουν να μαζεύουν υπογραφές για να «παγώσουν» τα χρέη του Παππά και του Νοτιά, η αυτών που λένε πως θα αρκούσε μια «καλή» διοίκηση για να 'ναι καλές και οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, η πραγματικότητα που είναι άρρηκτα συνδεμένη με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση κάνει όλο και περισσότερο ορατό το απύθμενο βάθος της βαρβαρότητας του κερδοσκοπικού αθλητισμού, γεγονός που από τη μια κουρελιάζει τους ισχυρισμούς περί πιθανότητας να υπάρχει «υγιές επαγγελματικό ποδόσφαιρο», «υγιές επαγγελματικό μπάσκετ» κτλ. κι από την άλλη επιτάσσει την άμεση ανασυγκρότηση του οπαδικού κινήματος, ΟΧΙ στο επίπεδο του «πεσίματος» και του «μπάχαλου» αλλά έτσι ώστε από θέση ενεργητικής άμυνας να μπορέσει να κάνει την αντεπίθεσή του με στόχο την ανατροπή του συστήματος που έστειλε την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική, απαλλάσσοντας τον μεγαλοβιομήχανο Φιλίππου από τα χρέη του, παραδίδοντας την εταιρία «παρθένα» σε μια ναυτιλιακή εταιρία για να ξεκινήσει ο νέος κύκλος εκμετάλλευσης της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Το ίδιο μοντελάκι θα φορεθεί αργά η γρήγορα και στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας όσο εμείς σαν οπαδοί αντί να αποθαρρύνουμε, αντίθετα ενθαρρύνουμε τη διεξαγωγή κάθε είδους επιχειρηματικών παιχνιδιών στην καμπούρα της ΑΕΚ. Όσο παρακωλυθούμε τους μέτοχους της ΠΑΕ να εξακολουθούν να μην καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους αλλά ταυτόχρονα να διαφυλάσσουν ποικιλοτρόπως, τα συμφέροντά τους. Όσο στηρίζουμε μια εταιρία, που ζητιανεύει βοήθεια για να παραμείνει στο πρωτάθλημα και έχουμε μπει στο τριπάκι να ελπίζουμε να κάνουν λάστιχο νόμους και διατάξεις κυβέρνηση, ΕΕΑ, ΕΠΟ, Super League, για να πάρουμε μέρος σε ένα πρωτάθλημα φαρσοκωμωδία.

Πάντως, πρέπει να είναι κανείς πολύ αποχαυνωμένος για να μην καταφέρνει να διαισθανθεί ότι από τη βουλιμία μέχρι τον κανιβαλισμό η απόσταση είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη που δεν καλύπτεται με τη διόλου πειστική εξήγηση ότι υπαίτια για όλο αυτό τον κατακλυσμό στην κοινωνία της ΑΕΚ, είναι η δράση μερικών «κακών» εκπροσώπων της «καλής» κατά τα άλλα εξουσίας της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρέπει να είναι κανείς πολύ βολεμένος όταν υποκρίνεται ότι πίσω από τον τεχνητό καπνό των αναθεμάτων που υψώνεται για την ποταπότητα των golden boys που κλήθηκαν να διοικήσουν την ΑΕΚ, δεν μπορεί να διακρίνει την ίδια την καπιταλιστική λειτουργία στον χώρο του αθλητισμού. Την εκ γενετής και εκ συστήματος δηλαδή βαρβαρότητα ενός μοντέλου οργάνωσης των αθλητικών συλλόγων που αντιλαμβάνεται την καταστροφή ως «ευκαιρία».

Έτσι αντιλαμβάνονται την καταστροφή της ΠΑΕ ΑΕΚ πολλοί και διάφοροι, ως ευκαιρία. Κάνουν ότι θέλουν και παίζουν παιχνιδάκια, κάνοντας μάγκες τους φίλους τους. Δεν τους καίγεται καρφάκι για την ΑΕΚ, τους νοιάζει μόνο να την χρησιμοποιήσουν για να κάνουν αυτό που θεωρούν ως δουλειά τους… μανατζεριλίκια!!! Όσοι (μέσα κι εγώ ο μ@λ@κ@ς) πίστευαν ως τώρα πως οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποτελούν ποδοσφαιρικά ινδάλματα και ένα είδος λαϊκού ήρωα, πως επειδή έχουν συνδεθεί με τα όνειρα του λαού της ΑΕΚ αποτελούν μυθοποιημένα πρόσωπα μέσα στην μικροκοινωνία μας, έφτασε η ώρα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Όμως αυτούς που πραγματικά αξίζουν τον σεβασμό μας, το σύστημα έχει τον τρόπο να τους βάζει στο περιθώριο.

Και η καταστροφή της ΠΑΕ ΑΕΚ ως ευκαιρία δεν σταματάει εδώ. Κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα τους δίνετε μια «ιστορική» ευκαιρία να μετατρέψουν την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, σε υποκατάστημα επιχειρηματιών μεσολάβησης, ώστε να προωθηθούν τα «προϊόντα» τους. Ο εξ Ελβετίας ορμώμενος Αλκιβιάδης Φωτίου φέρεται να καλύπτει τη σχετική ρήτρα των Κατίδη, Γιαννιώτα στον Άρη και να τους προωθεί να αγωνιστούν στην ΑΕΚ, διατηρώντας μεγάλο ποσοστό δικαιωμάτων. Δηλαδή συνιδιοκτησία ανθρώπων από έναν επιχειρηματία και μια ΠΑΕ... Τι ανακάλυψε όμως ο Αλκιβιάδης; Ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μια μεγάλη «ευκαιρία» να μετατραπεί σε «σκλαβοπάζαρο» του κάθε ατζέντη. Κάποιοι που παρουσιάζονται από την Καθεστωτική Μιντιοκρατία σαν ευεργέτες, σωτήρες και αγνοί ΑΕΚτζήδες, σκέφτηκαν ότι δεν χρειάζεται να τρέχουν στις αγορές της λατινικής Αμερικής που η συνταγή τον «ομάδων προτεκτοράτων» εφαρμόζεται χρόνια τώρα. Πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την ΑΕΚ, Λανούς και Όλντ Μπόις για να προωθήσουν την εκμετάλλευση νεαρών ποδοσφαιριστών. Πιστεύουν ότι θα κάνουν την ΑΕΚ Κολόν και Σαν Λορέτζο και το τραγικό είναι ότι συνομιλούν μαζί τους άνθρωποι που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ. Κι αν από έναν δικηγόρο δεν περιμένω τίποτα άλλο από το να κάνει αυτό που είναι «υποχρεωμένος» να κάνει, όποτε δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνες στον κ. Γρηγορίου… Κι αν από τον μάνατζερ Βασίλη Τσιάρτα, δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι διαφορετικό… από εσένα Θεέ μου περίμενα μια διαφορετική στάση


AEK LIVE: Από τη βουλιμία στον κανιβαλισμό (Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012)


Σχόλια